Animo deelname Dutch Datacenter Association overtreft de verwachtingen

Aantal deelnemers voor 2015 in korte tijd bereikt


De Dutch Datacenter Association (DDA) heeft eerder dan verwacht de doelstelling voor 2015 van in totaal 25 deelnemende datacenter partijen gehaald. De DDA verbindt de Nederlandse datacenters met als missie het versterken van de economische groei en het profileren van datacenters in de samenleving.
Toetreding tot de DDA is mogelijk voor bedrijven die datacenters exploiteren en die commerciële co-locatiediensten leveren aan hun afnemers. Sinds de oprichting op 8 januari 2015 hebben naast de founding members* zich in korte tijd nog zes deelnemers aangesloten bij de DDA. Het gaat om Colt, Datacenter Nedzone, ITB2 Datacenters, Systemec, Vancis en Bytesnet als 25e deelnemer.

Partnerprogramma
Daarnaast heeft de DDA een partnerprogramma ontwikkeld. Het doel hiervan is om de interactie tussen leveranciers en deelnemers actief te bevorderen. Door dit programma kunnen leveranciers en dienstverleners in de datacentersector kennis delen, visies op trends en ontwikkelingen in de markt toetsen en een bijdrage leveren aan de doelstellingen van de DDA. Het aantal beschikbare plekken van vier hoofdpartners en tien partners heeft zich sneller dan verwacht gevuld. Nieuwe partners kunnen zich nu inschrijven voor het programma van 2016.

Handelsmissies
Naast deelname aan enkele internationale beurzen als CeBIT en de WorldHostingDays in Duitsland staan ook handelsmissies op de agenda. Zo is recent een handelsmissie naar Barcelona succesvol afgesloten. Deze reizen worden georganiseerd in samenwerking met de koepel Digitale Infrastructuur Nederland. Eind mei staat een reis naar Canada op het programma en in juli worden San Diego en Silicon Valley bezocht.

Tevens vragen zowel overheidspartijen als belanghebbenden uit de datacentersector de DDA steeds vaker voor een bijdrage als spreker tijdens evenementen, deelnemer in klankgroepen of kennispartner.

‘We zijn erg tevreden met de stappen die we in zeer korte tijd hebben gezet’, zegt Stijn Grove, directeur DDA. ‘Het onderstreept de behoefte aan één duidelijk zichtbare vertegenwoordiging vanuit de datacentersector voor een constructieve interactie met stakeholders en de overheid.’

* De founding members van de DDA: Alticom, BIT, Cofely, Datacenter Brabant, Datacenter Groningen, Dataplace, Digital Realty, Equinix, Eurofiber, EvoSwitch, Global-E Datacenter, KPN, Interconnect, Interxion, Previder, SmartDC, TelecityGroup, The Datacenter Group en TCN.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.