Antin Infrastructure Partners neemt Eurofiber over

  • Bedrijfsnieuws van
  • Eurofiber
  • geplaatst op
  • 12 mei 2015 16:21 uur

Investeringsmaatschappij Antin Infrastructure Partners heeft overeenstemming bereikt met Doughty Hanson en Reggeborgh over de overname van alle aandelen van Eurofiber Group voor een bedrag van €875 miljoen. Eurofiber is het eerste bedrijf binnen het Antin-portfolio dat gespecialiseerd is in het bieden van hoogwaardige glasvezelnetwerken. Eurofiber blijft als zelfstandige organisatie actief en de bedrijfsvoering wordt onder het huidige management voortgezet. Met de nieuwe aandeelhouder verwacht Eurofiber nog sneller te groeien in zakelijke digitale infrastructuren in Nederland en daarbuiten. De transactie wordt naar verwachting eind mei van dit jaar afgerond.

Alex Goldblum, CEO van Eurofiber Group: “Wij zijn zeer enthousiast over de acquisitie door Antin Infrastructure Partners. Het is een investeringsmaatschappij die zich volledig heeft toegelegd op vitale infrastructuren. Daarnaast erkent Antin IP het belang van ons open netwerkmodel. Dankzij hun langetermijnvisie en investeringsbereidheid zijn onze klanten, medewerkers en andere stakeholders verzekerd van continuïteit van onze cruciale positie in de digitale infrastructuur van Nederland en België. Wij zijn er van overtuigd in Antin IP een partner gevonden te hebben die ons helpt onze groeiambities ook op de lange termijn te verwezenlijken.”

Stéphane Ifker, Partner bij Antin Infrastructure Partners, verantwoordelijk voor de overname: “De zakelijke glasvezelmarkt is een zeer aantrekkelijke investeringsmarkt. Glasvezel is een toekomstvaste infrastructuur die voorziet in de stijgende vraag naar hoogwaardige connectiviteit voor datatransport. Eurofiber is met zijn landelijk dekkend en fijnmazige netwerk een gevestigde speler in een snel groeiende markt.”

Alain Rauscher, Managing Partner en CEO van Antin Infrastructure Partners: “Eurofiber is een succesvolle organisatie met een uitstekend track record in acquisitie- en integratietrajecten en wordt geleid door een zeer getalenteerd managementteam. Wij kijken er naar uit samen met hen het bedrijf nog verder uit te breiden, zowel organisch als door overnames.”

Reggeborgh topman, Henry Holterman: “Wij hebben Eurofiber van een jonge onderneming zien groeien naar een speler van nationaal formaat. De glasvezelindustrie ontwikkelt zich meer en meer naar een infrastructurele markt. Het is daarom niet meer dan logisch dat een meer strategische partner als Antin IP het stokje overneemt.”

“We hebben met plezier samengewerkt met Alex Goldblum en zijn team bij Eurofiber in het creëren van significante waarde voor al onze stakeholders. Wij wensen hen het beste voor de toekomst”, aldus Pascal Keutgens, Senior Principal bij Doughty Hanson.

Goldblum besluit: “Onze dank gaat uit naar onze oud-aandeelhouders Doughty Hanson en Reggeborgh voor hun steun en advies in de afgelopen jaren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.