Argeweb beveiligt meer dan 119.000 domeinnamen middels DNSSEC

  • Bedrijfsnieuws van
  • Argeweb
  • geplaatst op
  • 26 augustus 2015 09:39 uur

Hostingprovider Argeweb heeft recent haar .NL en .EU domeinnamen voorzien van DNSSEC beveiliging.  Dit is een extra beveiliging voor domeinnamen die de kans op misbruik kleiner maakt.

Het internet groeit en hiermee is de noodzaak van online veiligheid toegenomen. Argeweb speelt met DNSSEC in op deze toenemende online veiligheid. Alle .NL en .EU domeinnamen die bij Argeweb worden gehost zijn voorzien van DNSSEC.

Ondernemen met DNSSEC

DNSSEC verkleint de kans dat gegevens door derden worden gebruikt om hiermee te frauderen. Directeur Koen van Deudekom: “Onze slogan is ‘samen succesvol online’. Een belangrijk onderdeel van succesvol zijn, is veiligheid. Daarom hebben wij DNSSEC geïnstalleerd. Met deze extra beveiliging willen wij ervoor zorgen dat onze klanten veilig online kunnen en blijven ondernemen.”

Wat is DNSSEC?

DNSSEC staat voor Domain Name System Security Extensions. DNSSEC voorkomt dat servers vervuild raken waardoor de kans dat een gebruiker op een verkeerde plek op het internet uitkomt kleiner wordt.

Wanneer iemand een domeinnaam invoert, wordt er een aanvraag gedaan bij de DNS server en ontvangt men het desbetreffende IP adres. DNSSEC voegt hier een controlegetal aan toe, waarmee wordt gekeken of het IP-adres onderweg niet aangepast is.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.