Arista AlgoMatch en 7160-serie innoveren cloudmanagement


Arista Networks gaat het beheer van cloudomgevingen innoveren met Arista AlgoMatch. In combinatie met de eveneens nieuwe 7160-serie 25/100GbE programmeer-bare switches, vergroot AlgoMatch de flexibiliteit en schaalbaarheid voor toegangscontrole, telemetrie en beveiliging van steeds grotere cloudnetwerken. AlgoMatch wordt vanaf het eerste kwartaal van 2017 meegeleverd met alle 7160-serie modellen.

Flexibel schaalbare cloudnetwerken
De infrastructuur van cloudnetwerken moet flexibel schaalbaar zijn, om te kunnen voldoen aan sterk fluctuerende capaciteitsbehoeften. Traditionele netwerk-policies engines in de switch- en routeroplossingen worstelen met schaalbaarheid en limiteren daardoor het uitrollen van nieuwe applicaties en services. Tevens beperken ze het inzicht en de flexibiliteit van het cloudmanagement.

Arista AlgoMatch
Arista AlgoMatch combineert standaard geheugentechnologie met geavanceerde softwarealgoritmes om de schaalbaarheid, performance en efficiency van cloudnetwerken te verhogen. Dit in vergelijking met de vaak kostbare speciaal ontwikkelde TCAM-geheugens (Ternary Content Addressable Memories), gebruikt in veel huidige oplossingen. AlgoMatch bevat een ‘pakket-matching’ algoritme voor betere afstemming van de toegangscontrole en het policybeheer. Met als voordelen hogere performance, grotere schaalbaarheid, lagere kosten, minder stroomverbruik en meer functionaliteit.

7160-serie programmeerbare 25/100 GbE-switches
De bandbreedtesnelheid van datacenters blijft groeien om steeds grotere hoeveelheden data van cloudtoepassingen te kunnen verwerken. Daarbij is het belangrijk de balans tussen alle investeringen en operationele kosten te bewaken. 25 GbE-verbindingen bieden voor de langere termijn het voordeel van aanzienlijk kostenefficiëntere computer- en opslagcapaciteit in vergelijking met 10 GbE. Daarom levert Arista Networks de nieuwe 7160-serie switches in drie modellen, allemaal uitgerust met 25/100 GbE-poorten. Daarmee kunnen klanten op basis van het bekende Arista EOS en de CloudVision software hun operationele efficiency verder verbeteren.

De Arista 7160-series zijn compacte hoge snelheid datacenterswitches, voor het programmeerbaar doorsturen van dataverkeer en flexibele profielen tot 6,4Tbps en 24MB dynamische pakketbuffers:

  • AlgoMatch versnelt de flexibele toegangs-, verkeerscontrole en telemetrie 2-6 keer, in vergelijking met traditionele methodes, waarvoor tot 50% minder stroom nodig is.

  • Flexibele profielen vereenvoudigen het toewijzen en optimaliseren van resources, in zowel cloud- als bedrijfsnetwerken, voor klanten die vaak tegen de beperkingen van rigide systemen aanlopen.

  • Unieke programmeerbare pipelines ondersteunen het toevoegen van nieuwe technologieën en overlay-technieken, met als voordeel dat een systeem meerdere rollen kan vervullen. Deze flexibiliteit verlengt de levensduur en versnelt de inzetbaarheid van netwerkapparatuur.

  • De gedeelde 24MB buffers zijn beschikbaar voor alle poorten. Het dynamische buffermanagement is speciaal ontworpen voor snelheidsveranderingen, microbursts en langdurige overbelasting.

Arista’s 7160-serie is leverbaar in 3 modellen:

  • 7160-32CQ: 32 x 100GbE, 1RU, of 128 x 25GbE met 6,4Tbps performance
  • 7160-48YC6: 48 x 25GbE, 6 x 100GbE met 3,6Tbps performance
  • 7160-48TC6: 48 x 10GbE BASE-T, 6 x 100GbE met 2,16Tbps performance

Upgraden naar 25, 50 en 100GbE-snelheden

“Een 25GbE-verbinding levert 2,5 keer de performance ten opzichte van 10GbE over dezelfde infrastructuur, tegen aanzienlijk lagere kosten per gigabit”, zegt Seamus Crehan, president van Crehan Research. “De ongebreidelde groei van Internet-verkeer, grootschalige cloud-adopties en de nieuwe 25G IEEE-standaard, stuwen de vraag netwerkverbindingen te upgraden naar 25, 50 en 100GbE-snelheden. Wij denken dat er in 2017 al zo’n 2 miljoen poorten worden geleverd, wat ook de vraag naar 25GbE en 100GbE-switches gaat aanjagen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.