Arista Networks introduceert Cloud Connect Solutions voor datacenters

Box, Equinix en Netflix implementeren veilige cloud-integraties op basis van open technologie


Arista Networks introduceert Cloud Connect Solutions voor publieke en private cloud-datacenters. Daarmee maakt het bedrijf de technologie en voordelen van Arista’s EOS en CloudVision toegankelijk voor het verbinden van datacenters, tegen lagere totale kosten. Bedrijven als Box, Equinix en Netflix gebruiken deze direct leverbare integratie-oplossingen al.
Cloud-infrastructuren verbinden

Arista Networks speelt in op de behoefte bij klanten om cloud-infrastructuren te verbinden, door haar spine-netwerkplatformen uit te breiden met integratieoplossingen voor datacenters. Deze bieden de volgende functionaliteit:

· Spine Transit: een 6-poorts 100G netwerkkaart voor lange afstand DWDM, met geïntegreerde MACsec-encryptie voor de Arista 7500E Spine-switches

· Spine Interconnect: op standaarden gebaseerde VXLAN-oplossingen voor het uitbreiden van laag twee services tussen verschillende sites

· Spine Peering: de Arista EOS oplossing voor het ondersteunen van complete Internet-routes via kosteneffectieve spine-platformen

Gedistribueerde datacenters

Van oudsher gebruiken serviceproviders een centraal datacenter, ondersteund door colocaties. De laatste jaren verschuift dat model naar geografisch gedistribueerde datacenters, die samen één logisch computer- en opslagcluster vormen. Deze verandering heeft zowel aanzienlijke impact op de bandbreedtebehoefte tussen datacenters, als het beveiligingsniveau. In lijn met andere cloud-networking principes moeten oplossingen daarvoor gebaseerd zijn op open standaarden en leiden tot lagere kosten. Als de afstand tussen datacenters toeneemt, zijn kostbare glasvezelverbindingen nodig om voldoende bandbreedte te kunnen leveren. Daarom bieden de nieuwe 7500E Series 100 GbE-kaarten razendsnelle switching via geïntegreerde optische DWDM-interfaces voor verbindingen tot 5.000 kilometer. Deze geconsolideerde oplossing is een kostenbesparend alternatief voor externe DWDM-apparatuur, die men tot nu toe voor lange verbindingen gebruikt. Verder biedt de Arista-oplossing geïntegreerde IEEE 802.1AE MACsec voor 256-bit encryptie op alle 100Gbps-poorten, om vertrouwelijke informatie veilig tussen datacenters te transporteren.
Laag twee cloud-integraties

Arista Networks voegt tevens VXLAN-functionaliteit toe aan de virtualisatieoplossingen van het bedrijf die in datacenters worden gebruikt voor cloud-integraties. Traditioneel gezien zijn laag 2 integraties gebaseerd op complexe gesloten protocollen, die echter niet meer passen bij de hedendaagse cloud-architecturen. Daarom breidt de nieuwe VXLAN-oplossing Arista’s Universal Cloud Network ontwerp uit met een op open standaarden gebaseerde aanpak voor verschillende integratietoepassingen. Met de snelle groei van providers die vanuit gedistribueerde locaties hun content-services leveren, vertrouwen operators op policy-gebaseerde distributie van al het verkeer uit hun datacenters naar de Internet-gebruikers. Deze applicaties vereisten tot voor kort peering routers om alle Internet routingtabellen te beheren, die aanzienlijk groter en duurder zijn.
Programmeerbare EOS-architectuur

De programmeerbare EOS-architectuur, gecombineerd met optimalisatietechnieken als Selective Route Download (SRD) en geavanceerde sFlow-analytics, maken het mogelijk efficiënter gebruik te maken van Arista’s spine-platformen. Door 7500E/7280E’s voor cloud-peering te gebruiken, krijgt men een 10GbE/100GbE-oplossing met een hogere dichtheid, lagere poortprijs en energieverbruik, dan traditionele Internet routers bieden. Deze voordelen leveren Internet service providers, cloud providers en content providers aanzienlijke besparingen op voor colocaties en transitiekosten.
Box-toepassing

Box is een contentmanagement- en samenwerkingsplatform met ruim 40 miljoen gebruikers bij 50.000 bedrijven, waarvan 52% uit de Fortune 500. Dit bedrijf gebruikt de Arista 7500E Coherent DWDM-oplossing om de toenemende bandbreedtebehoefte tussen datacenters in te vullen. Deze oplossing levert Box veilige hoge snelheid verbindingen tussen hun datacenters, waarmee zij tegen aanzienlijk lagere kosten een grotere schaalbaarheid hebben gerealiseerd. Daardoor blijven ze in staat om locatieonafhankelijk invulling te geven aan de servicebehoefte van alle klanten.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
iSAPM: En hier kan je nog wel reactie's plaatsen, maar als ze wat kritisch zijn zoals bij Vimexx dan wordt ...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...