Arista Networks levert twee miljoenste hoge snelheid cloud Ethernet-poort

Verbeteringen van netwerkautomatisering en -programmering


Arista Networks heeft zijn 2 miljoenste 10/40/100 Gigabit Ethernet-poort geleverd, voor cloudomgevingen en datacenters. Het bedrijf is volledig gespecialiseerd in Software Defined Networking (SDN) oplossingen voor grote datacenters en bedrijfsnetwerken. Arista Networks groeit succesvol door de toenemende acceptatie van cloud computing en diensten.

“Wij zijn blij met de vele migraties van traditionele netwerken naar moderne datacenters en cloudplatformen”, zegt Jayshree Ullal, president en CEO van Arista Networks. “Die trend biedt namelijk interessante kansen voor onze vernieuwende netwerkinnovaties. Arista Networks innovatieve Extendend Operating System gecombineerd met onze geavanceerde platformen, demonstreert ons commitment richting klanten voor open standaarden en software defined networks (SDN).”

Smart System Upgrade: netwerkapplicatie voor procesoptimalisatie

Arista Networks introduceert bij het bereiken van deze mijlpaal Smart System Upgrade (SSU). Met deze netwerkapplicatie, die onderdeel uitmaakt van het Arista EOS, kunnen IT professionals en DevOps-teams het netwerkgedrag automatiseren en programmeren, in lijn met alle andere kritische systemen in hun cloud- of datacenter. SSU werkt op meerdere lagen van de totale netwerkarchitectuur, vanaf de orchestration platformen, ticketing systemen en virtualisatieoplossingen, tot aan de netwerklaag.

Voorbeelden van SSU-functies die IT-processen helpen te stroomlijnen zijn:

  • Orchestration laag: SSU bevat programmeerbare interfaces naar toonaangevende systemen voor orchestration en DevOps-automatisering, zoals Puppet, Chef en Ansible, om onze platformen dynamisch te herbalanceren en te herpositioneren voor gepland onderhoud.
  • Virtualisatie en cloudmanagement laag: SSU integreert met VMware, Microsoft System Center en OpenStack, om virtuele processen te kunnen migreren en herpositioneren voordat er onderhoud aan het netwerk wordt gepleegd. De integratie met Arista’s ‘Automated Event Management systeem’ in EOS zorgt er verder voor dat alle herbalancering van workloads te initiëren zijn op basis van de netwerkbelasting, beschikbare poortcapaciteit en andere hoge prioriteiten.
  • Netwerklaag: Arista’s EOS biedt een programmeerbare controle over de netwerktopologie, waardoor switches en routers te upgraden zijn zonder dat gebruikers daar hinder van ondervinden. In de aankomende Arista EOS 4.14.1 release, wordt de SSU uitgebreid met een functie om netwerkapparaten te herstarten met minimale beïnvloeding van omringende apparatuur. Deze functionaliteit is ontwikkeld om vanuit cloudomgevingen de hoogst mogelijke servicelevels te kunnen garanderen.
  • Core Operating System laag: Arista’s EOS fundatie en het ‘multiproces state sharing systeem’ maken het mogelijk om individuele processen te herstarten, te upgraden en geprogrammeerd te controleren, voor maximale beschikbaarheid. Deze zelfherstellende architectuur brengt de nieuwste OS ontwerpprincipes naar de netwerkmarkt, om de betrouwbaarheid en operationele beschikbaarheid te verhogen.

“Arista’s SSU biedt de mogelijkheid om ons netwerk per stack te optimaliseren”, zegt Artur Bergman, CEO van Fastly, provider van een innovatief ‘Content Delivery Network’. “De verandering die wij hebben gezien van netwerken configureren naar het volledig kunnen programmeren, verhoogt onze efficiency enorm. Het verbetert ook de flexibiliteit en betrouwbaarheid om te anticiperen op veranderingen die wij of klanten nodig hebben.”

Testresultaten
De combinatie van Arista’s EOS architectuur, geavanceerde netwerkapplicaties als Smart System Upgrade (SSU) en hun commitment richting open standaarden en protocollen, heeft het bedrijf snel een sterke positie in de Ethernet-markt bezorgd. Met een totaal potentieel van $10 miljard voor ‘de hoge snelheid netwerkmarkt’ heeft Arista Networks een sterke positie in het segment van de 10, 40 en 100 Gigabit Ethernet-apparatuur. Tijdens een recente test uitgevoerd door Lippis Report, brak de bekroonde Arista 7500E meerdere records, waardoor deze in het rapport werd gepositioneerd als meest toegepaste ‘spine’ switch in de 288 keer 40 GbE modulaire categorie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.