Arrow ECS presenteert nieuwe producten voor informatiemanagement op Infosecurity


Storage en Security zijn geen afzonderlijke disciplines meer, maar vallen samen onder de grotere noemer van informatiemanagement. Nu de meldplicht datalekken op 1 januari 2016 van kracht wordt, is het voor organisaties die werken met persoonsgegevens erg belangrijk om hun data goed op orde te hebben en te voldoen aan alle geldende compliance-regels. Hier ligt een mooie kans voor IT-resellers. Arrow ECS, Inc., presenteert op Infosecurity/Storage Expo een aantal nieuwe producten waarmee een reseller zijn klanten kan ondersteunen.

Door verschillende incidenten met het lekken van data, zoals het laten liggen van een USB-stick met persoonsgegevens in de trein, heeft de overheid de meldplicht datalekken ingesteld. Bij een hack, verlies of diefstal van persoonsinformatie moet een organisatie dit direct melden. Gebeurt dit niet, dan kan een boete volgen. Veel organisaties moeten hun informatiemanagement op deze nieuwe regelgeving instellen. Daarnaast hebben veel sectoren te maken met strikte compliance-eisen voor beheer en beveiliging van data. De kernvraag hierbij is: welke informatie bewaar ik op welke plek? Steeds meer resellers helpen deze vraag beantwoorden en profileren zich als ideale adviseur op het gebied van informatiemanagement.

Nieuwe producten
Op Infosecurity en Storage Expo presenteert Arrow ECS naast bestaande producten een reeks aan nieuwe oplossingen en tools voor informatiemanagement. Hiermee kunnen resellers hun klanten ondersteunen bij het inrichten en aanpassen van hun informatiemanagement. Een mooi voorbeeld hiervan is Pure Storage, waarmee Arrow in mei een distributieovereenkomst sloot. Pure Storage is een leverancier van all-flash storage array’s. Gebruikers kunnen hierdoor sneller informatie opzoeken en beheren. Naar deze storage-leverancier zijn ook Appsense, Splunk en Arcserve nieuw in het portfolio van Arrow.

Taal van beide disciplines
Bart van Rheenen, managing director bij Arrow: ‘We zien een integratie van drie werelden: die van storage, compliancy en security. Op Infosecurity en Storage Expo worden deze werelden bij elkaar gebracht. Als distributeur van zowel storage-, compliancy- als security-oplossingen, spreken wij de taal van al deze disciplines. Arrow ECS zoekt continu naar innovatieve oplossingen, zoals Splunk, waarmee we de reseller echt verder helpen. Storage, compliancy en security en zijn voor een slimme IT-reseller allang geen bijproduct meer, maar belangrijke onderdelen in het aanbod.’

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.