Aruba Networks introduceert innovatieve oplossing voor aansluiting kantoornetwerk

 • Bedrijfsnieuws van
 • Aruba Networks
 • geplaatst op
 • 5 maart 2015 09:42 uur

Aruba Networks introduceert een innovatieve kantoornetwerkoplossing waarmee de complexe lappendeken van apparaten per vestiging en de toegang tot servers wordt samengevoegd in een enkel, compact cloud services platform. De Aruba 7000-serie Cloud Services Controllers rekent af met de tijdsinvestering, kosten en complexiteit die komen kijken bij het beheer van ongelijksoortige single-purpose point producten in vestigingen. Tegelijk stelt het bedrijven in staat meer waarde te halen uit bestaande investeringen in cloud-gebaseerde unified communicatie en firewalls.

“Het consolideren van alle benodigde IT-functies per vestiging in een enkel, centraal beheerd pakket is de favoriete aanpak om activiteiten in wezen overal naar toe uit te breiden”, zegt Craig Mathias, Principal bij de Farpoint Group. “Aruba heeft hierbij het initiatief genomen met de 7000-serie, die zeer gebruiksvriendelijk en rendabel is.”

Groeiende aantallen enterpriseapplicaties en diensten migreren naar publieke en private clouds omdat bedrijven aanzienlijke prestatiewinst kunnen boeken en tegelijk tot wel 48 procent[1] kunnen besparen per vestiging – dit alles inclusief gecentraliseerde zichtbaarheid en controle voor elke vestigingslocatie.

De Aruba 7000-serie combineert een groot aantal enterprise netwerkmogelijkheden in een enkel netwerkplatform voor de vestiging:

 1. Zero-Touch Provisioning – Rekent af met de tijdsinvestering, kosten en complexiteit van het aansluiten van vestigingskantoornetwerken.
 2. Drievoudige flexibiliteit – Ondersteunt twee Ethernet breedband WAN-verbindingen en een 3G/4G LTE mobiele back-up link voor gegarandeerde bedrijfscontinuïteit onder vrijwel alle omstandigheden. Vestigingen die gebruik maken van certificaat-gebaseerde 802.1X RADIUS met EAP-TLS beschikken over ononderbroken service, zelfs als RADIUS-servers onbereikbaar zijn.
 3. Programmeerbare Policy Enforcement Firewall – Levert context-aware controle voor een verscheidenheid aan vestigingsnetwerkeisen, te weten:
 • Web Content Filtering – Biedt web content filtering om contextueel beleid te creëren op basis van de reputatie van websites.
 • Microsoft Lync Mobile Unified Communicatie – Integreert automatisch met Lync Server 2013 SDN API en ‘fingerprints’ hosted Lync Online verkeer voor een betere gebruikerservaring over het gehele WAN.
 • Integratie met Palo Alto Networks firewalls – Breidt dreigingsbescherming automatisch uit naar elke vestiging, voor mobiele apparaten en gebruikers op basis van context, zonder extra hardware of software.
 • Prestatiewinst voor cloudgebaseerde toepassingen – WAN-optimalisatie en applicatiezichtbaarheid en -controle met AppRF-technologie verbeteren de prestaties van bedrijfskritische apps in de cloud.
 • Geavanceerde routing – Implementeert contextgebaseerde routing voor dubbele Ethernet WAN en LTE WAN-verbindingen om bandbreedte te behouden voor geprioriteerd, bedrijfskritisch verkeer.

[1] Resultaat verkregen door het vergelijken van de hardware- en softwarekosten van legacy routerapparatuur met de Aruba 7000-serie Cloud Services Controller

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.