ASSA ABLOY sluit vijfjarig strategisch infrastructuurmanagement contract met Wipro

  • Bedrijfsnieuws van
  • Wipro
  • geplaatst op
  • 16 februari 2016 09:30 uur

Wipro Ltd.  toonaangevend leverancier en specialist op het gebied van IT, consulting en business process services, heeft een IT transformation infrastructuur contract getekend met de ASSA ABLOY Groep, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Zweden. ASSA ABLOY is wereldwijd marktleider in deuropening-oplossingen.

Als onderdeel van de vijfjarige overeenkomst zal Wipro ASSA ABLOY’s bestaande datacenters in de EMEA-regio consolideren en een cloud-gebaseerd servicemodel implementeren, waarin IaaS (Infrastructure as a Service) en PaaS (Platform as a Service) zijn inbegrepen. De oplossing zal Wipro’s “BoundaryLess Data Center” propositie bevatten en bestaan uit een volledig spectrum van IT infrastructuur management diensten voor ASSA ABLOY’s wereldwijde organsatie. Deze oplossing zal in hoge mate agile zijn, een consumptiegebaseerd IT servicemodel inhouden en ondersteund worden door een gebruikersvriendelijke dienstencatalogus.

Sinds haar oprichting in 1994, is ASSA ABLOY gegroeid van een regionaal bedrijf tot een internationale groep met ongeveer 44.000 medewerkers, activiteiten in meer dan 70 landen en een omzet van bijna 57 miljard SEK (oftewel 6 miljard Euro). De wereldwijde groei van ASSA ABLOY is tot stand gekomen door een combinatie van autonome groei en acquisities. Het doel van de samenwerking is om de efficiëntie van datacenter diensten van het bedrijf te verbeteren door ze in Wipro’s BoundaryLess Data Center (BLDC) propositie onder te brengen. Daarnaast wil ASSA ABLOY een wereldwijd delivery-model realiseren op basis van het geïntegreerde Managed Services framework van Wipro: ServiceNXT.

Jens Nielsen, CIO, ASSA ABLOY Group: “Deze overeenkomst is van strategisch belang voor onze continuïteit en wij zijn ervan overtuigd dat Wipro de beste partner voor ons is. Met de ondersteuning van ons ‘datacenter infrastructuur’ door Wipro, kunnen we de efficiëntie verbeteren en bovenal gezamenlijke innovaties realiseren om onze klanten beter te kunnen bedienen.”

Carl-Henrik Hallström, hoofd van Nordic Region, Wipro Limited: “Om gelijke tred te houden met de snelle globalisering, de stijgende verwachtingen van de klant en opkomende technologieën, moeten bedrijven hun traditionele IT-infrastructuur en data center service capabilities opnieuw uitvinden. We zijn ervan overtuigd dat Wipro’s BoundaryLess Data Center propositie de datacentra van ASSA ABLOY zal optimaliseren, automatiseren en op agile-wijze beheren. Bovendien bevestigt deze overeenkomst onze voortdurende focus op en investeringen in de Scandinavische regio.”

“We zijn vereerd om door ASSA ABLOY te zijn gekozen als strategische partner voor hun IT-transformatieproject, waarvoor we zowel onze expertise in manufacturing als onze technologische capaciteiten zullen inzetten. De relatie tussen beide bedrijven is verankerd door een synergie van onze belangrijkste corporate waarden en we kijken uit naar het bevorderen van een klimaat van innovatie die ASSA ABLOY’s leidende positie in de industrie zal ondersteunen en versterken”, aldus NS Bala, Chief Executive, Manufacturing & Hi-Tech Industrie SBU, Wipro Limited.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.