Atlantis breidt aanbod van hyper converged en Software Defined Storage-oplossingen uit

  • Bedrijfsnieuws van
  • Atlantis
  • geplaatst op
  • 4 september 2015 08:46 uur

Atlantis Computing introduceert vandaag zijn derde generatie SDS-platform en kant-en-klaar geïntegreerde Atlantis HyperScale-appliances op basis van servers van Cisco, HP, Lenovo en SuperMicro. De nieuwe oplossingen van Atlantis maken het mogelijk om gegevens op flexibele wijze binnen het datacenter te verplaatsen. Daarnaast bieden de oplossingen alle gebruikers en applicaties toegang tot volledig op flash gebaseerde opslagprestaties en zorgen voor een halvering van de datacenter-kosten.

De intelligente Atlantis USX-software zorgt voor een optimale inzet van snellere en goedkopere processorkracht, geheugencapaciteit en flash-opslag. De oplossing maakt een einde aan de inefficiëntie van SAN- en NAS-hardware door volledig op flash gebaseerde opslagprestaties te bieden. ICT-organisaties kunnen er daarmee voor zorgen dat hun storage-systemen de beoogde beschikbaarheidniveaus bieden en hun veerkracht aanpassen aan het bedrijfskritische belang van de data. Deze aanpak dringt de kosten van bedrijfscontinuïteit terug. De nieuwe versie van Atlantis USX biedt daarnaast innovaties die het opslagbeheer binnen het datacenter vereenvoudigen, zoals:

● De Atlantis USX 3.0 SDS-technologie biedt uitgebreide functionaliteit voor databescherming en gegevensmigratie. Organisaties kunnen de flexibiliteit van hun datacenter verbeteren dankzij de mogelijkheid om virtuele machines en data in een paar seconden tijd aan te leveren, klonen, repliceren en overdragen en er al even snel snapshots van te maken.
● Gecertificeerd voor VMware Virtual Volumes (VVOL) – Atlantis USX is de enige hyper converged SDS-oplossing die is gecertificeerd voor VVOL. De software biedt de mogelijkheid om alle bestaande ICT-opslag binnen het datacenter door VVOL te laten beheren. De integratie van VVOL met Atlantis USX verbetert de prestaties en opslagefficiëntie tijdens processen van onder andere provisioning, het maken van snapshots en opslagbeheer met vMotion.
● Atlantis Insight biedt proactieve software-updates, een interface voor feedback van gebruikers, real-time bewaking en waarschuwingen (e-mail, internet, SNMP), zodat organisaties ervan op aankunnen dat hun infrastructuur optimaal beschikbaar blijft.

“Bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen aan nieuwe marktontwikkelingen en innoveren om concurrerend te blijven en te kunnen groeien”, aldus Chetan Venkatesh, de CEO van Atlantis. “Dankzij onze samenwerking met onze branchepartners zijn wij in staat om sneller en effectiever disruptieve software defined storage-oplossingen te ontwikkelen, zoals de nieuwe versie van Atlantis USX en de Atlantis HyperScale-appliances. Organisaties kunnen daarmee een werkelijk software defined datacenter realiseren dat voor drastische kostenreducties zorgt en een einde maakt aan hun afhankelijkheid van niet-open hardware.”

“Hyper converged systemen bezitten het potentieel om het storage-landschap ingrijpend te veranderen. Dit komt omdat ze de twee belangrijkste opslagtrends van dit moment in zich verenigen: een softwaregedefinieerde infrastructuur en de integratie van ICT, netwerktechnologie, opslagcapaciteit en beheermogelijkheden binnen één product”, aldus Archana Venkatraman, Senior Research Analyst bij IDC. “Veel leveranciers van storage-oplossingen hebben het innovatietempo op het gebied van flash-arrays en SDS hebben opgeschroefd om de kosten terug te dringen. Echter, verloopt de ontwikkeling van hyper converged appliances die een complete reeks van gegevensdiensten bieden naar verhouding een stuk langzamer. Het combineren van SDS-technologie met rijke gegevensdiensten en volledig op flash gebaseerde ICT-opslag resulteert in krachtige prestaties en een schaalbare infrastructuur en houdt tegelijkertijd de kosten in toom. Dit zal de acceptatie van hyper converged appliances voor bedrijfskritische workloads versnellen.”

Kant-en-klaar geïntegreerde Atlantis HyperScale-appliances
Naar aanleiding van de vraag van klanten bundelen OEM-fabrikanten van servers en distributeurs hun krachten met Atlantis om het eenvoudiger te maken om hyper converged oplossingen aan te schaffen en op te schalen. Atlantis biedt klanten via zijn wereldwijde kanaalpartners de keuze uit hardware van Cisco, HP, Lenovo en SuperMicro. Vanaf nu biedt het ook hyper converged HyperScale CX-12- en CX-24 ‘all-flash’-appliances aan die kant-en-klaar zijn geïntegreerd en rechtstreeks aan klanten worden geleverd door serverfabrikanten of hun distributeurs. Elke Atlantis HyperScale-appliance biedt hechte integratie met ICT-capaciteit, netwerktechnologie en volledig op flash gebaseerde opslag in combinatie met hoogwaardige 24x7x365 ondersteuning door Atlantis.

● HP: Atlantis heeft een nieuwe strategische OEM-overeenkomst met HP getekend ter uitbreiding van de bestaande relatie tussen de twee bedrijven. Het aanbod wordt daarmee aangevuld met volledig op flash gebaseerde en hyper converged appliances, kant-en-klaar geïntegreerd op basis van ’s werelds populairste serverplatform. Elke vooraf geconfigureerde Atlantis HyperScale-appliance biedt vier 1U HP DL360 Gen9-servers met in totaal 96 cores (Intel Xeon E5-2680 v3), tot 3 TB aan RAM, 10GbE-netwerkkaarten en 12 of 24 TB gegarandeerde effectieve opslagcapaciteit die volledig op flash is gebaseerd. Alle kant-en-klaar geconfigureerde Atlantis HyperScale HP-appliances worden geleverd met HP Proactive Care-ondersteuning op locatie met een responstijd van 4 uur. De appliances in de regio EMEA verkrijgbaar via Arrow Electronics en via Ingram Micro in Noord-Amerika.
● SuperMicro: De Atlantis HyperScale-appliances zijn verkrijgbaar vanaf een prijs van $85.000 voor een 12 TB ‘all-flash’-cluster van vier servers. De appliances bieden uitmuntende prestaties en verlagen de ICT- en opslagkosten tot 90 procent ten opzichte van vergelijkbare hyper converged appliances of traditionele server- en SAN-opslag. De HyperScale-appliances zijn nu klant-en-klaar geconfigureerd verkrijgbaar via SuperMicro in EMEA en Noord-Amerika en kant-en-klaar geïntegreerd via Ingram Micro in Noord-Amerika.
● Cisco en Lenovo: Atlantis gaat meer vooraf geïntegreerde HyperScale-appliances op basis van servers van Cisco en Lenovo aanbieden via partnes in de regio EMEA en via Ingram Micro in Noord-Amerika.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.