Atlantis Computing breidt zijn HyperScale-aanbod uit met hyper-converged appliances voor filialen en externe bedrijfslocaties

Atlantis introduceert HyperScale appliances op Dell PowerEdge FX2-serverplatform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Atlantis Computing
  • geplaatst op
  • 12 januari 2016 16:30 uur

Atlantis Computing maakt vandaag bekend dat het zijn aanbod van hyper-converged appliances heeft uitgebreid met de nieuwe Atlantis HyperScale™CX-4 en modellen op basis van het serverplatform Dell PowerEdge FX2. De CX-4 is een hyper-converged appliance met twee nodes met rekencapaciteit, volledig op flash gebaseerde opslag, netwerktechnologie en virtualisatiemogelijkheden voor externe bedrijfslocaties, filialen en kleinschalige datacenters.

Paul Delory, onderzoeksdirecteur bij Gartner: “De infrastructuur van externe bedrijfslocaties en filialen heeft vaak de vorm van een microdatacenter. HCIS kan daar een ideale bouwsteen voor bieden. Door het combineren van een cluster van HCIS-appliances met een netwerkswitch kan een integrale infrastructuur in het leven worden geroepen die relatief weinig ruimte inneemt, minder stroom verbruikt en geen speciale koeling, niet-standaard stroomaansluitingen of montagehardware vereist. Volgens Gartner’s analyse zijn de twee primaire ontwerpdoelstellingen voor een microdatacenter een autonome werking in combinatie met centraal beheer en een op zichzelf staande oplossing die eenvoudig kan worden ingezet, bewaakt en op afstand bediend. De HCIS-architectuur sluit perfect op deze ontwerpdoelstellingen aan.”

Met 4 TB aan effectieve opslagcapaciteit, 48 rekencores en een compacte 2U-vormfactor helpen de Atlantis HyperScale-appliances ICT-organisaties met het voldoen aan de infrastructuureisen van externe bedrijfslocaties, het vereenvoudigen van het beheer, het terugdringen van de kosten en de veilige opslag van back-ups van bedrijfskritische data op een centrale locatie. Met een prijs vanaf $43.000 voor een configuratie met twee nodes (inclusief drie jaar 24×7 ondersteuning) is de Atlantis HyperScale CX-4 de meest betaalbare hyper-converged appliance op de markt. Het systeem biedt daarnaast functionaliteit voor informatiebeveiliging, high availability en disaster recovery waarvoor geen aanvullende kosten in rekening worden gebracht.

“De nieuwe Atlantis HyperScale CX-4 dicht een gat in de markt en verandert de regels van het spel voor organisaties met externe bedrijfslocaties en filialen”, zegt Chetan Venkatesh, de bestuursvoorzitter en CEO van Atlantis. “Voor de introductie van deze oplossing was het ongehoord om een volledig op flash gebaseerde hyper-converged appliance in te zetten in dit soort omgevingen vanwege de hoge kosten die daaraan waren verbonden.”

De technologie van Atlantis staat bekend om haar vermogen om de kostenstructuur van datacenters ingrijpend te verbeteren. De CX-4 is daar geen uitzondering op. De appliance biedt de laagste instapkosten van alle hyper-converged appliances die op de markt verkrijgbaar zijn in combinatie met een vereenvoudigde implementatie. Alle netwerktechnologie wordt daarbij vooraf geconfigureerd, zodat elke appliance op een externe locatie in staat is om een verbinding te maken met een centrale virtuele Atlantis Manager-appliance. Klanten van Atlantis kunnen zo profiteren van de flexibiliteit, efficiëntie en zekerheid waar ze om zitten te springen en de operationele en infrastructuurkosten voor hun externe bedrijfslocaties en filialen sterk terugdringen.

Atlantis HyperScale Appliances voor het Dell PowerEdge FX2 Platform

Dell heeft naar aanleiding van diverse verzoeken van klanten zijn krachten met Atlantis gebundeld om de volledige reeks van ‘all flash’ hyper-converged Atlantis HyperScale-appliances aan te bieden op basis van zijn PowerEdge FX2-serverplatform. De modellen CX-4, CX-12 en CX-24 van de Atlantis HyperScale-appliances zijn nu verkrijgbaar op servers van Dell via zijn distributeurs en resellers in Europa, de Verenigde Staten en Midden-Oosten. De systemen worden rechtstreeks aan klanten geleverd.

Gartner: “In 2018 zal 40 procent van alle middelgrote bedrijven hun servers en opslagsystemen vervangen door geïntegreerde systemen, waar in 2015 nog sprake was van een enkelcijferig percentage.”

Atlantis HyperScale oplossing voor klanten in het middensegment is de eerste hyper-converged appliance die beschikbaar is op het Dell FX2-platform, dat blade server-dichtheid en geïntegreerde 10 GBe-switches combineert met de kostenefficiëntie van rackservers. De ingebouwde netwerkmogelijkheden vereenvoudigen het bekabelingproces en zorgen voor snellere netwerkverbindingen tussen nodes dan bij hyper-converged appliances waarvoor een afzonderlijke 10 GbE-switch is vereist.

“De toevoeging van de technologie van Dell aan ons aanbod zal meer organisaties in contact brengen met de voordelen van Atlantis HyperScale”, aldus Venkatesh. “Sinds de introductie van onze Atlantis HyperScale-appliances vertelt de ene klant na de andere ons hoeveel geld ze besparen, hoeveel sneller ze kunnen opereren en hoe eenvoudig hun werk is geworden. Met Dell als partner zijn we in staat om deze voordelen naar een veel bredere markt te brengen en klanten meer technologische vrijheid te bieden.”

De Atlantis HyperScale CX-4 is deze maand beschikbaar via Atlantis Computing geautoriseerde resellers.

Ondersteunende citaten

“Als Dell winkel hebben wij nu met de Atlantis HyperScale op Dell FX2-platform eindelijk een hyper-converged appliance gevonden die voldoet aan de beloften van eenvoud, prestatie en kosten besparing,” zegt Bryan Badger, bestuursvoorzitter bij Integral Networks. “We hebben veel successen gezien met Atlantis. Zeker als het aankomt op het gebruik van Atlantis HyperScale als onderdeel van onze cloud infrastructuur.”

“We hebben genoeg klanten die baat zouden hebben bij kleinere hyper-converged appliances die ze kunnen afnemen tegen een redelijke prijs”, zegt Robert Sims, Senior Solutions Architect bij Cetus Solutions Limited. “CX-4 is een slimme keuze voor externe bedrijfslocaties, filialen en kleine gedistribueerde datacenters. Deze betaalbare, volledig op flash gebaseerde plug-and-play storage-oplossing doet geen concessies aan de prestaties en wordt gecombineerd met drie jaar datadiensten en een centraal aanspreekpunt voor ondersteuning. Deze combinatie van voordelen tref je bij geen enkele andere hyper-converged appliance aan.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.