Atlantis Computing gaat strategische samenwerking met Citrix

Hyper-converged oplossing integreert de software van Citrix met Atlantis HyperScale om organisaties rekenkracht, opslagcapaciteit, netwerktechnologie en virtualisatiemogelijkheden aan te bieden voor 125 dollar per desktop

  • Bedrijfsnieuws van
  • Citrix
  • geplaatst op
  • 31 mei 2016 08:30 uur

Atlantis Computing® maakt bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Citrix. Het doel is om de Citrix Workspace Suite-software op Citrix XenServer te laten draaien binnen de volledig op flash gebaseerde hyper-converged Atlantis HyperScale-appliances en de SDS-oplossingen van Atlantis USX. De laatstgenoemde oplossing is als eerste SDS-platform gecertificeerd voor opname in de hardwarecompatibiliteitslijst voor Citrix XenServer 7.0.

Atlantis HyperScale voorziet met één oplossing in rekenkracht, opslagcapaciteit, netwerktechnologie en virtualisatiemogelijkheden. Dit kan de infrastructuurkosten terugbrengen tot 125 dollar voor een virtuele desktop en tot 82 dollar per gebruiker in het geval van een gehoste en gedeelde desktop. Organisaties als Arizona Tile hebben hun Citrix XenDesktop-infrastructuur reeds vereenvoudigd door kostbare storage array-upgrades in te ruilen voor kant-en-klare hyper-converged Atlantis HyperScale-appliances die voor kostenbesparingen zorgen en de gebruikerservaring verbeteren.

De oplossing kan worden ingezet als een hyper-converged appliance of als een softwareoplossing voor de bestaande infrastructuur die compatibel is met alle mogelijke hardware. Met een minimale configuratie van één server kunnen organisaties klein beginnen en hun gebruikersbestand op basis van een ‘pay as you grow’-model uitbreiden tot tienduizenden werkplekken. Daarmee kunnen ze profiteren van voorspelbare kosten en een superieure gebruikerservaring.

De complete Citrix Workspace Suite, waarvan Citrix XenDesktop en XenApp onderdeel van zijn, zal worden aangeboden in combinatie met de gepatenteerde technologie van Atlantis voor datareductie om de opslagcapaciteit tot 90 procent te verhogen. De Atlantis HyperScale-infrastructuur zet daarnaast de kracht in van Citrix NetScaler voor het optimaliseren van de gebruikerservaring vanaf elke locatie en elk apparaat. De combinatie van de snelle kloonfunctionaliteit van Atlantis en Citrix Lifecycle Manager maakt het mogelijk om in een paar minuten tijd duizenden desktops in te richten. Bedrijfskritische gegevensdiensten zoals deduplicatiebewuste replicatie stellen ICT-afdelingen in staat om kostenefficiënte disaster recovery-locaties te implementeren.

Ondersteunende citaten:

Calvin Hsu, vicepresident Product Marketing van de Workspace Services-divisie van Citrix Systems

“De software van Citrix biedt een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding, omdat XenServer deel uitmaakt van elke XenApp- en XenDesktop-licentie. Het op XenServer hosten van onze veilige app en software voor het aanleveren van desktops kan zorgen voor implementatiekosten die tot maar liefst 135 dollar lager liggen dan die van andere hypervisor-oplossingen. Atlantis HyperScale breidt de voordelen verder uit door toepassingsgerichte systemen af te leveren die het mogelijk maken om Citrix-workloads op XenServer te laten draaien. Een hyper-converged infrastructuur maakt een snelle en eenvoudige implementatie van de Citrix-software mogelijk en draagt bij aan efficiënte prestaties en een ongeëvenaarde gebruikerservaring.”

Chris Murray, ICT-directeur bij Arizona Tile

“Voor hetzelfde geld dat we kwijt zouden zijn geweest met het toevoegen van schijven aan onze legacy omgeving konden we de capaciteit verdubbelen door twee nieuwe hyper-converged 12 TB-appliances in te zetten voor de migratie van onze bestaande applicaties. We konden deze appliances onderbrengen in vier units binnen het bestaande rack. Dit zorgde voor aanzienlijke ruimtebesparing op de locatie die we voor colocatiedoeleinden gebruiken. We konden daarnaast kosten besparen en de rekenkracht opvoeren ter ondersteuning van onze primaire workloads.”

David Cumberworth, vicepresident Worldwide Sales bij Atlantis Computing

“Atlantis is er trots op om de eerste hyper-converged oplossing af te leveren die ondersteuning biedt voor Citrix XenServer. We werken voortdurend met klanten samen om de implementatie van werkplekken te vereenvoudigen, de kosten per desktop te verlagen en de ervaring van eindgebruikers te verbeteren. De gezamenlijke oplossing van Citrix en Atlantis is de meest complete geïntegreerde werkplekinfrastructuur die op de markt verkrijgbaar is. Deze biedt de laagste kosten per desktop in combinatie met een ongeëvenaarde gebruikerservaring binnen implementaties van elke omvang.”

Beschikbaarheid: De hyper-converged oplossing van Citrix en Atlantis zal vanaf het derde kwartaal van 2016 verkrijgbaar zijn via gecertificeerde partners van Citrix. Raadpleeg voor meer informatie het blog van Atlantis: “Announcing The First Fully Managed Virtual Desktop For Any User”.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.