Atos ontvangt France Cybersecurity-keurmerk voor Evidian Access Management

  • Bedrijfsnieuws van
  • Atos
  • geplaatst op
  • 26 januari 2016 13:05 uur

Atos krijgt het France Cybersecurity-keurmerk voor haar aanbod op het terrein van Evidian Access Management. Dit portfolio wordt door zakelijke analisten erkend als leidend in de zakelijke markt voor Single Sign-On (SSO). Evidian – een cyber security-product van Bull – is onderdeel van een aanbod dat door Bull, het Atos-merk voor technologische producten en software, in de markt wordt gezet.

Tijdens de Internationale Cybersecurity Top (FIC) in Lille werd het Evidian-aanbod onderscheiden door drie colleges van Franse regeringsinstituten en industriëlen. Het keurmerk werd op maandag 25 januari tijdens een ceremonie uitgereikt. Het is geïnitieerd door de Franse regering met als doel een keurmerk in het leven te roepen voor betrouwbare en hoogwaardige nationale oplossingen. CIO’s van toonaangevende bedrijven kunnen beveiligingsoplossingen nomineren, die aandacht verdienen door hun hoge kwaliteit en performance. In overeenstemming met de criteria die op dit keurmerk van toepassing zijn, is Evidian Access Management in Frankrijk ontwikkeld.

Ruim 5 miljoen gebruikers wereldwijd
Evidian Enterprise Single Sign-On (SSO) is in Europa leidend in het domein van Access Management en maakt een snelle wereldwijde groei door, in het bijzonder in Japan en de Verenigde Staten. De oplossing vereenvoudigt de autorisatie van gebruikers door het elimineren van wachtwoorden, terwijl een maximale beveiliging gewaarborgd is. Meer dan 5 miljoen gebruikers in ruim 900 organisaties in alle delen van de wereld staan elke dag in verbinding met hun bedrijf en beheren hun toegangsrechten met Evidian.

“We zijn er trots op dat Evidian opnieuw zo veel erkenning krijgt. Met een toegewijd Research & Development-team hebben we jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van cyber security-oplossingen in Frankrijk als antwoord op de behoeften van klanten op het gebied van security. Onze oplossingen kunnen wereldwijd worden toegepast en met ons ruime aanbod van producten en services kunnen we een volledig systeem bieden op het gebied van dataverwerking met end-to-end beveiliging”, vertelt Philippe Vannier, EVP Big Data & Security van Atos. “Voor ons is identiteit- en toegangsbeheer een belangrijk fundament om een goede beveiliging van informatiesystemen te kunnen waarborgen. Om de voordelen hiervan ten volle te kunnen benutten, moet het toegangbeheersysteem draagvlak hebben onder gebruiker en beroepsgroepen. Ook moet het tools bieden aan technische managers die zijn aangepast aan nieuwe gebruikersscenario’s en de ontwikkeling van cloud services.”

Het Evidian-aanbod
Het Evidian-aanbod is kort geleden uitgebreid en ontwikkeld om organisaties in staat te stellen hun kritische infrastructuur te beveiligen met de meest kosteneffectieve processen die de gehele levenscyclus van identiteitsmanagement omvatten. Het aanbod omvat big data, business intelligence, mobiliteit en de cloud, evenals oplossingen en cloud services voor Identity Management en Access Governance, Access Management, Enterprise Single Sign-On en Identity Federation, Analytics en Intelligence en Directory Services.

Het Evidian Access Management-aanbod bestaat uit drie belangrijke modules:

  • Evidian Web Access Manager – waarborgt de toegang tot interne webapplicaties en biedt Identity Federation Services voor cloud-toepassingen.
  • Evidian Enterprise SSO – faciliteert toegang tot zakelijke en persoonlijke toepassingen via werkplekken, mobiele apparaten en smartphones. Enterprise SSO vergroot een veilige toegang tot applicaties en maakt het onthouden en intypen van wachtwoorden overbodig.
  • Evidian Authentication Manager – biedt end-point beveiligingsmethodes op werkplekken door de versterking van autorisatie (smartcards, OTP, biometrie, QRentry en RFID). Deze oplossing biedt ook geavanceerde scenario’s, zoals een selfservice password reset voor de Windows-logon.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.