Barracuda automatiseert correctie van kwetsbaarheden en toepassing van beveiligingsregels in internetapplicaties

Nieuwe Vulnerability Remediation Service van Barracuda vereenvoudigt de beveiliging van applicaties in cloud- en hybride omgevingen


Barracuda Networks, Inc. (NYSE: CUDA) introduceert zijn nieuwe Vulnerability Remediation Service waarmee organisaties eenvoudiger de beveiliging van hun internetapplicaties kunnen regelen. De Vulnerability Remediation Service is een uitbreiding op het bekroonde aanbod van Web Application Firewalls.

De Barracuda Vulnerability Remediation Service automatiseert de toepassing van beveiligingsregels, biedt on demand of geplande scans op kwetsbaarheden en verhelpt die automatisch. De dienst vereenvoudigt daarmee de beveiligingstaken van DevOps-teams in een tijd waarin ontwikkelaars van applicaties een beroep willen doen op de flexibiliteit en veerkracht van publieke clouds. De Barracuda Vulnerability Remediation Service stelt beheerders in staat om internetapplicaties voortdurend te bewaken op kwetsbaarheden en die automatisch te laten verhelpen. Dit draagt bij aan flexibeler workflow-processen, verbeterde efficiëntie en lagere totale eigendomskosten. De Vulnerability Remediation Service kan worden ingezet voor applicaties op locatie, in cloud- of in hybride omgevingen.

“ICT-afdelingen staan onder enorme druk om bedrijfsactiva te beschermen. Tegelijkertijd is er sprake van een groeiende kloof tussen het aantal gedetecteerde kwetsbaarheden en de capaciteit die beschikbaar is om daar een einde aan te maken”, zegt Hatem Naguib, senior vice president en directeur Security Business bij Barracuda. “Met de Barracuda Vulnerability Remediation Service maken we het eenvoudiger voor developers om hun applicaties te beveiligen vanaf het moment dat ze hun eerste regels code schrijven. Onze functionaliteit voor het automatisch verhelpen van kwetsbaarheden draagt bij aan een applicatie-omgeving die altijd veilig is. DevOps-teams kunnen zich daarmee concentreren op het ontwikkelingsproces en het patchen van applicaties, en hoeven zo niet na elke build nieuwe beveiligingsmaatregelen voor applicaties te treffen.”

Volgens het ‘2016 Data Breach Investigation Report’ van Verizon vormen aanvallen op internetapplicaties de belangrijkste oorzaak van gegevensverlies. Het aantal datalekken dat door deze aanvallen wordt veroorzaakt neemt zienderogen toe. De Web Application Firewalls van Barracuda blokkeerden alleen al in december 2016 ruim 53 miljard aanvallen op internetapplicaties. Daarnaast is het beheer van kwetsbaarheden “in het verleden een lastig en tijdrovend, vaak handmatig en foutgevoelig proces geweest. Dit vraagt om kennis van de zakelijke context en de beschikbaarheid van actuele bedreigingsinformatie”, aldus Gartner.1 Hoewel de kennis omtrent kwetsbaarheden in internetapplicaties de afgelopen jaren gestaag is gegroeid, blijven kwetsbaarheden overal aanwezig. Gartner wijdt dit aan het feit dat “organisaties niet alleen worstelen met het identificeren van kwetsbaarheden, maar ook met het verhelpen daarvan en de ontwikkeling van veilige ontwikkelingsprocedures die kwetsbaarheden in de kiem smoren.”

Prijzen en beschikbaarheid
De Barracuda Vulnerability Remediation Service is momenteel gratis beschikbaar voor erkende resellers van Barracuda en klanten met een geldig Barracuda-abonnement. Neem voor meer informatie contact op met een reseller of verkoopmedewerker van Barracuda.

De Barracuda Web Application Firewall is beschikbaar voor cloud-omgevingen in Amazon Web Services en Microsoft Azure. Neem voor meer informatie contact op met een reseller of verkoopmedewerker van Barracuda.

De internationale prijzen variëren per land.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.