Barracuda Backup versie 6.3 biedt snellere back-up en herstelprestaties

Nieuwe nieuwe agent en verbeterde ondersteuning voor publieke clouds; high-end modellen nu verkrijgbaar met meer opslagcapaciteit en tegen een lagere prijs


Barracuda introduceert verschillende verbeteringen binnen zijn productreeks Barracuda Backup. Deze zorgen voor snellere back-up- en herstelprestaties en combineren verbeterde ondersteuning voor publieke clouds met een hogere beschikbare opslagcapaciteit. Barracuda Backup versie 6.3 biedt organisaties verbeterde prestaties, zodat ze hun data efficiënter kunnen beschermen met één oplossing, of deze gegevens nu in fysieke, virtuele of Office 365 SaaS-omgevingen liggen opgeslagen.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • Barracuda Backup biedt sneller gegevensherstel en aanzienlijk hogere replicatiesnelheden, zodat organisaties kunnen profiteren van een verbeterde recovery time objective (RTO).
  • Barracuda blijft innoveren in cloud-oplossingen, met Cloud-to-Cloud Backup voor Office 365 en de uitgebreide Barracuda Backup Export Tool. Deze biedt ondersteuning voor het exporteren van data naar Amazon Web Services (AWS) voor langdurige opslag.
  • Het bruikbare opslagcapaciteit van de Barracuda Backup 990-apparaat is opgewaardeerd naar 48 TB. Deze capaciteitsuitbreiding met 33 procent maakt het apparaat tot een van de meest betaalbare back-up oplossingen in zijn capaciteitsklasse. Daarnaast zijn de prijzen en abonnementstarieven van de apparaten Barracuda Backup 995 en 1090 verlaagd.

Deze kersverse verbeteringen zijn beschikbaar voor gebruikers van fysieke en gevirtualiseerde Barracuda Backup-apparaten met een geldig abonnement. Ze verhogen de snelheid van back-ups en verkorten de herstelprocedures. Dit is met name belangrijk vanwege de toenemende kans op ransomware-aanvallen en gegevensdiefstal. Volgens een enquête door Osterman Research gaf maar liefst 49,4 procent van alle ondervraagde bedrijven aan dat ze de afgelopen 12 maanden door één of meer ransomware-aanvallen waren getroffen. De combinatie van een volledige back-up en een effectief bewaarbeleid biedt organisaties de mogelijkheid om snel te herstellen van een ransomware-aanval zonder losgeld te hoeven betalen aan de cybercriminelen die de encryptiesleutels voor hun bedrijfskritische data in handen hebben.

“Barracuda Backup biedt ons een veilige manier om bedrijfskritische data op te slaan en deze op efficiënte wijze te herstellen wanneer zaken niet zoals gepland gaan, zoals kort geleden, toen we door een ransomware-aanval werden getroffen”, aldus A.J. Murray, ICT-manager bij Hayward Tyler, leverancier van vloeistofmotoren en pompen aan de energiesector. “Een gedegen back-up plan bepaalt het verschil tussen het betalen van losgeld, het verliezen van alle bestanden of het tijdig herstellen van een ransomware-aanval. Met Barracuda Backup waren we in staat om onze gekaapte data snel te herstellen. Hierdoor konden we deze aanval met minimale verstoring van de bedrijfsvoering doorstaan.”

Verbeterde disaster recovery dankzij snel en efficiënt gegevensherstel
Barracuda Backup versie 6.3 biedt klanten een snelle en efficiënte manier om gegevens te herstellen. De verbeteringen in deze release verhogen de back-upsnelheden en herstelprestaties met een factor 1,5 of 2 in het geval van grote bestanden. In het geval van back-ups van file servers met miljoenen kleine bestanden met behulp van de Barracuda Backup Agent wordt zelfs een factor 3 gehaald. Barracuda Backup biedt gebruikers de flexibiliteit om op images gebaseerde back-up procedures uit te voeren met de mogelijkheid van direct herstel van virtuele servers met LiveBoot. De Barracuda Backup Agent zorgt voor fijnmazig herstel van bestanden en applicaties en voegt multi-streaming toe aan de bestaande herstelopties voor physical-to-physical (P2P)-, physical-to-virtual (P2V)- of virtual-to-virtual (V2V)-scenario’s. Gebruikers kunnen daarnaast profiteren van het nieuwe queuing-systeem van Barracuda Backup, dat aanzienlijk snellere replicatieprestaties biedt voor omgevingen met hoge transactievolumes en grote hoeveelheden gerepliceerde wijzigingsgegevens.

Uitgebreide ondersteuning voor de cloud – Office 365 en Amazon Web Services
Barracuda blijft innovatieve cloud-oplossingen afleveren. Voor organisaties die de overstap hebben gemaakt naar Microsoft Office 365 of van plan zijn dit te doen, heeft het zijn oplossing Barracuda Cloud-to-Cloud Backup for Office 365 verbeterd met incrementele back-ups. Barracuda Backup biedt gebruikers daarnaast flexibele ondersteuning voor hun behoeften op het gebied van gegevensopslag met de introductie van mogelijkheden voor integratie met publieke clouds. Gebruikers met een Barracuda Cloud Storage-abonnement kunnen Offsite Vaulting inzetten voor langdurige opslag tot zeven jaar. Organisaties die behoefte hebben aan langere bewaarperioden of ondersteuning voor externe opslag kunnen een beroep doen op de Barracuda Backup Export Tool, die de mogelijkheid biedt om data op te slaan op een externe schijf of op tape in de lokale omgeving. Beheerders van Barracuda Backup hebben nu ook de mogelijkheid om data te exporteren naar gevirtualiseerde tapes in AWS Simple Storage Service (S3) of Glacier voor archivering met de AWS Storage Gateway VTL.

Prijzen van Barracuda Backup en capaciteitsuitbreiding
Met deze nieuwe release heeft Barracuda de prijs van een aantal Barracuda Backup-modellen verlaagd en tegelijkertijd hun opslagcapaciteit verhoogd. De Barracuda Backup 990 biedt nu 33 procent meer bruikbare opslagcapaciteit: 48 TB ten opzichte van de eerdere 36 TB. Het opgewaardeerde apparaat is per direct beschikbaar. Bestaande gebruikers met een Instant Replacement-abonnement kunnen hun huidige model opwaarderen door de hardware te vervangen. Klanten met een doorlopend Instant Replancement-abonnement komen elke vier jaar in aanmerking voor gratis hardwarevervanging. Verder zijn de catalogusprijzen voor de Barracuda Backup 995- en 1090-apparaten en overeenkomstige abonnementen verlaagd.

“De Barracuda Backup-apparaten bieden klanten een eenvoudige manier om hun data te beschermen met één oplossing, terwijl onze Energize Updates- en Instant Replacement-abonnementen hen laten profiteren van de laatste technische verbeteringen”, aldus Rod Mathews, senior vice president en directeur Data Protection bij Barracuda. “We hebben diverse verbeteringen in deze release doorgevoerd om de prestaties en functionaliteit van de bestaande systemen van onze klanten sterk te optimaliseren. Of klanten nu hun disaster recovery-plannen willen verbeteren, de back-upsnelheden willen verhogen of hun publieke cloud-iniatieven willen uitbreiden; Barracuda Backup vereenvoudigt het proces met innovatieve technologie die veilig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar is, ongeacht het toepassingsscenario.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.