Barracuda Backup Vx biedt Barracuda Backup voor gevirtualiseerde omgevingen


Barracuda Networks introduceert Barracuda Backup Vx, een nieuwe versie van Barracuda Backup voor organisaties die een beroep willen doen op virtualisatie om het gebruik van hardware op locatie terug te dringen. Barracuda Backup Vx biedt inline compressie en deduplicatie om ervoor te zorgen dat back-ups zo min mogelijk opslagcapaciteit en bandbreedte in beslag nemen. De oplossing voorziet daarnaast in eenvoudig schaalbare opslagcapaciteit voor groeiende omgevingen. Dit maakt een einde aan de noodzaak van ingrijpende opwaarderingen.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • Barracuda introduceert Barracuda Backup Virtual Appliance (Vx), een softwareoplossing die in gevirtualiseerde omgevingen kan worden ingezet. De oplossing maakt gebruik van de bestaande ICT- en storage-infrastructuur en optimaliseert de lokaal beschikbare opslagcapaciteit en bandbreedte door middel van compressie en deduplicatie.
  • Barracuda Backup Vx is dankzij zijn optimale schaalbaarheid in staat om groeiende omgevingen te ondersteunen. De oplossing is verkrijgbaar op abonnementsbasis waarbij de kosten worden berekend per TB aan opslagcapaciteit. Gebruikers betalen daarmee alleen voor de back-ups die zij daadwerkelijk opslaan.
  • Elk Barracuda Backup Vx-abonnement voorziet in replicatiemogelijkheden. Klanten kunnen kiezen voor replicatie naar de Barracuda Cloud of naar een gevirtualiseerde server voor disaster recovery. Voor de replicatie naar de Barracuda Cloud is ‘onbeperkte’ opslagcapaciteit in de cloud beschikbaar. Gebruikers kunnen langere bewaarperioden aanhouden dankzij de mogelijkheid om hun data op een externe locatie te archiveren.

“Barracuda Backup Vx breidt de flexibiliteit en ondersteuning voor virtualisatie die we onze klanten bieden verder uit. Dit levert met name voordelen op voor organisaties die afstappen van een fysieke infrastructuur”, aldus Rod Mathews, directeur Storage bij Barracuda. “We willen gebruikers een integrale oplossing voor databescherming aanbieden die optimaal aansluit op hun omgeving, of deze nu de vorm heeft van een fysieke appliance, een cloud-oplossing of een virtuele appliance.”

Barracuda Backup Vx biedt twee mogelijkheden voor replicatie naar externe locaties. Gebruikers kunnen kiezen tussen replicatie naar de Barracuda Cloud of naar een Barracuda Backup Receiver Vx die binnen hun eigen infrastructuur wordt gehost.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.