Barracuda breidt databescherming voor Microsoft Office 365 uit met de toevoeging van Microsoft SharePoint Online Backup aan Barracuda Cloud-to-Cloud Backup

Barracuda Cloud-to-Cloud Backup biedt ICT-beheerders een eenvoudige manier om verwijderde, beschadigde of door ransomware versleutelde bestanden te herstellen


Barracuda maakt bekend dat het de functionaliteit voor databescherming in zijn oplossing Barracuda Cloud-to-Cloud Backup heeft uitgebreid met Microsoft SharePoint Online Backup. Deze nieuwe functie biedt bedrijven die met SharePoint Online werken fijnmazige back-up- en herstelopties. Gebruikers kunnen individuele bestanden die zijn verwijderd, beschadigd of door ransomware versleuteld terugkrijgen zonder de volledige SharePoint-omgeving te moeten herstellen. Met de nieuwe functionaliteit voor SharePoint Online biedt Barracuda organisaties met Office 365 een betaalbare oplossing voor het detecteren, voorkomen en herstellen van cyberaanvallen. Resellers en managed service providers (MSP’s) kunnen hun klanten hiermee robuustere e-mailbeveiliging en databescherming bieden.

“Iets waar gebruikers van Barracuda Essentials for Office 365 ons het meest om vroegen, was de mogelijkheid om back-ups van bestanden in Microsoft SharePoint Online te maken en herstellen”, zegt Rod Mathews, directeur en senior vice president Data Protection Business bij Barracuda. “SharePoint Online vereenvoudigt de implementatie en het beheer van de oplossing in diverse opzichten. Desondanks blijft de kans bestaan dat bestanden om verschillende redenen verloren gaan. Met de nieuwe back-upfunctionaliteit voor SharePoint Online in Barracuda Cloud-to-Cloud Backup en Barracuda Essentials for Office 365 bieden we bedrijven meer grip op hun omgeving en de gemoedsrust die gepaard gaat met de wetenschap dat zij bestanden in het geval van gegevensverlies met een paar simpele muisklikken kunnen herstellen.”

Snelle, efficiënte en gedetailleerde herstelprocedures voor SharePoint Online
Barracuda Cloud-to-Cloud Backup maakt het mogelijk om complete SharePoint-locaties te beschermen tegen gegevensverlies of het onbeschikbaar raken van data als gevolg van ransomware en andere cyberbedreigingen. De ICT-afdeling krijgt zo opnieuw de regie in handen en kan fijnmazige herstelprocedures uitvoeren en voldoen aan de recovery time objectives (RTO’s). Het herstellen van individuele bestanden is nu mogelijk met Barracuda Cloud-to-Cloud Backup, dat rechtstreeks beschikbaar is via de gebruikersinterface van Barracuda Essentials for Office 365. De oplossing stelt ICT-afdelingen in staat om bestanden in SharePoint langer te bewaren dan de standaardperiode van 14 dagen, zonder dat dit teveel opslagcapaciteit in beslag neemt. De nieuwe back-upfunctionaliteit voor SharePoint Online voegt een broodnodig kerncomponent toe aan zakelijke strategieën voor bescherming tegen ransomware.

“Een succesvolle ICT-strategie vraagt meer dan ooit om uitgebreide plannen voor informatiebeveiliging en databescherming”, zegt Eric Bouvier, ICT-directeur bij Auburn Public Schools. “Het komt maar zelden voor dat er geen nieuws verschijnt over een bedrijf dat door een ransomware-aanval is getroffen, en helaas haalden wij ook op deze manier de krantenkoppen. Gelukkig maken wij in het kader van onze ICT-strategie regelmatig back-ups met Barracuda. Hierdoor waren we in staat om onze gegevens snel te herstellen en waren we niet gedwongen om de cybercriminelen losgeld te betalen. De gevolgen voor onze organisatie, scholieren en stafleden bleven daarmee beperkt. We zijn zeer te spreken over het feit dat Barracuda functies zoals SharePoint Online Backup toevoegt. We evalueren momenteel diverse mogelijkheden om naar de cloud over te stappen en met Barracuda kunnen we ervan op aan dat onze gegevens altijd beschermd blijven, waar die zich ook maar bevinden.”

Gartner schat dat meer dan 70 procent van alle bedrijven in 2022 gebruik zal maken van cloud-oplossingen voor kantoorproductiviteit. Microsoft Office 365 maakt reeds een snelle opmars binnen de moderne werkplek. Volgens Windows Central kan Microsoft zich inmiddels verheugen op 70 miljoen actieve Office 365-gebruikers per maand. Veel van deze bedrijven maken gebruik van SharePoint Online als veilige locatie voor het opslaan, organiseren, delen en opvragen van gegevens vanaf vrijwel elke locatie. Barracuda Essentials for Office 365 biedt organisaties extra grip op hun cloud-omgeving met meervoudig gelaagde beveiliging en databescherming voor Office 365.

“Barracuda is een geweldig voorbeeld van het type partner waarmee we graag samenwerken. Hun team heeft duidelijk begrip van de cloud en een goede reputatie onder klanten”, zegt Steve Guggenheimer, corporate vice president Developer Experience (DX) bij Microsoft. “Barracuda Essentials maakt gebruik van Microsoft Office 365 als gemeenschappelijke taal. Klanten kunnen de oplossing hierdoor sneller en met vertrouwen in gebruik nemen, terwijl partners dezelfde veilige infrastructuur kunnen gebruiken om nieuwe diensten uit te rollen. Dit is een geweldige tool die klanten en partners helpt om optimaal te profiteren van Office 365.”

Barracuda Essentials for Office 365 nu geleverd met SharePoint Online Backup
Barracuda Cloud-to-Cloud Backup is beschikbaar als standalone oplossing of als onderdeel van Barracuda Essentials for Office 365, dat meervoudig gelaagde beveiliging, archiveringsmogelijkheden en back-upfunctionaliteit combineert tot een gebruiksvriendelijke en betaalbare reeks van cloud-diensten voor bedrijven die met Office 365 werken. Namelijk cloud-gebaseerde:
•E-mailbeveiliging – Breidt de bescherming voor Office 365 Exchange Online uit met fijnmazige beheermechanismen, beveiliging tegen gegevensverlies, encryptie en real-time bescherming tegen ransomware, phishing-aanvallen en andere geavanceerde bedreigingen die gebruikmaken van e-mail.
•Archivering – Helpt organisaties om te voldoen aan de bewaarplicht en snel te reageren op eDiscovery-verzoeken dankzij archieven die van de productie-e-mailomgeving zijn afgezonderd. Dit is mogelijk in combinatie met Microsoft Exchange, Microsoft Office 365 en andere lokale, cloud- of hybride omgevingen. De Barracuda Cloud Archiving Service voorziet in productiviteitsoplossingen zoals apps waarmee gebruikers vanaf elk mobiel apparaat e-mailberichten kunnen doorzoeken, raadplegen en ophalen.
•Back-up- en herstelprocedures – Biedt ICT-beheerders real-time back-ups waarmee zij verwijderde e-mailberichten en bestanden snel en eenvoudig kunnen herstellen binnen hun Office 365-omgeving. Dit is mogelijk voor Exchange Online, OneDrive for Business en SharePoint Online.

Barracuda introduceerde onlangs de Barracuda Email Threat Scan for Office 365, een cloud-dienst voor het identificeren van latente bedreigingen, zoals verborgen advanced persistent threats binnen zakelijke e-mailaccounts. Met Barracuda Essentials for Office 365 en Barracuda Email Threat Scan biedt Barracuda bedrijven oplossingen voor het detecteren, voorkomen en herstellen van ransomware en andere cyberaanvallen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.