Barracuda breidt next generation firewall-technologie voor de cloud uit

Barracuda NextGen Firewall F-Series versie 7.0 biedt organisaties de mogelijkheid om op kostenefficiënte wijze veilige, gedistribueerde en cloud-gebaseerde netwerkomgevingen te implementeren


Barracuda Networks, Inc. (NYSE:CUDA) maakt de directe beschikbaarheid bekend van Barracuda NextGen Firewall F-Series versie 7.0. Deze versie is speciaal ontwikkeld voor organisaties die cloud-applicaties in gebruik willen nemen, over geografisch verspreide netwerken netwerkomgevingen beschikken en gebruikmaken van publieke clouds. Barracuda NextGen Firewall versie 7.0 brengt beveiliging en betrouwbaarheid naar netwerken. Dat geldt in het bijzonder voor organisaties die gebruikmaken van publieke clouds als Microsoft Azure en Amazon AWS.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  •  De nieuwe versie van Barracuda NextGen Firewall stelt organisaties met geografisch verspreide netwerken in staat om op veilige wijze gebruik te maken van publieke clouds en Infrastructure-as-a-Service (IaaS).
  • Versie 7.0 van de Barracuda NextGen Firewall is ontwikkeld met het oog op de cloud en kan kant-en-klaar worden ingezet in publieke clouds zoals Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). Organisaties kunnen daarmee segmentatie, beveiliging en connectiviteit naar hun hybride en cloud-omgevingen brengen. De nieuwe versie is beschikbaar in Azure Security Center. Organisaties kunnen in Microsoft Azure een onbeperkt aantal firewalls inzetten in een tenant- en configuratiecluster.
  • De nieuwe versie van de Barracuda NextGen Firewall F-Series creëert intelligente netwerkperimeters op alle locaties en zet het global threat intelligence-framework van Barracuda in om netwerken op locatie of in de cloud te beschermen tegen gegevensdiefstal door botnets en spyware.
  • Gebruikers van Barracuda NextGen Firewall versie 7.0 kunnen hun omgeving op kostenefficiënte wijze opschalen door hun netwerken op locatie en in de cloud via diverse uplinks te verbinden met dynamische fail-over, traffic balancing en WAN-optimalisatie.
  • Barracuda demonstreert de nieuwe versie van de NextGen Firewall deze week tijdens de Worldwide Partner Conference van Microsoft in Toronto. Tijdens dit evenement zal Barracuda ook officieel worden bekroond tot winnaar van de 2016 Microsoft Azure Certified ISV Solution Partner of the Year.

Steeds meer organisaties maken gebruik van virtualisatie, softwaregedefinieerde netwerken en cloud-applicaties zoals Office 365, Salesforce en videoconferencing. Hierdoor verandert de rol van de firewall. In plaats van bescherming te bieden aan de netwerkrand neemt de firewall de vorm aan van een gedistribueerde beveiligingsoplossing die op intelligente wijze het dataverkeer moet optimaliseren ter verbetering van de netwerkprestaties en gebruikers op alle locaties betrouwbare toegang moet bieden tot bedrijfskritische applicaties. De Barracuda NextGen Firewall is speciaal ontwikkeld met het oog op de cloud. De oplossing creëert intelligente netwerkperimeters op hoofdkantoren, in filialen en op satellietlocaties. Eindgebruikers kunnen daarmee veilig en direct toegang krijgen tot bedrijfsapplicaties die in private en publieke clouds worden gehost. De Barracuda NextGen Firewall beperkt de noodzaak van traffic backhauling tot een minimum en gaat verder dan andere geavanceerde beveiligingsoplossingen door de connectiviteit en netwerkprestaties te verbeteren.

Kant-en-klaar inzetbaar in publieke clouds
De Barracuda NextGen Firewall kan direct en zonder aanpassingen worden ingezet in publieke clouds zoals Microsoft Azure en AWS voor geavanceerde beveiliging en high availability. Versie 7.0 kan centraal worden beheerd vanuit Microsoft Azure. Dit maakt het mogelijk om een aantal firewalls in te zetten in een tenant- en configuratiecluster. Organisaties kunnen op deze manier meer workloads en applicaties onderbrengen in Azure. De nieuwe versie biedt beheerders overzicht op hun cloud-implementaties via speciale dashboard-widgets. Deze tonen onder meer het publieke IP-adres, de domeinnaam en de DNS-naam die is ontvangen vanuit het cloud-datacenter waar de NextGen Firewall wordt gehost en het type cloud-instance waar de firewall draait.

Nieuwe bescherming tegen botnets, spyware en kwaadaardige macro’s
De Barracuda NextGen Firewall F-Series biedt geavanceerde beveiligingsmogelijkheden zoals applicatie- en gebruikersbewuste bescherming, een volledig geïntegreerd Intrusion Prevention System (IPS), internet- en e-mailbeveiliging en detectie van geavanceerde bedreigingen. De nieuwe versie voorkomt dat botnets en spyware gegevens naar buiten kunnen smokkelen en identificeert en blokkeert besmette endpoints in real time. Versie 7.0 maakt gebruik van het global threat intelligence framework van Barracuda in combinatie met nieuwe DNS sinkholing-technologie. Organisaties kunnen op deze manier voorkomen dat vertrouwelijke informatie hun netwerk verlaat. De nieuwe versie biedt ook de mogelijkheid om automatisch documenten met geactiveerde macro’s te blokkeren. Macro’s kunnen op eenvoudige wijze door cybercriminelen worden gebruikt voor het installeren van malware.

Connectiviteit en beheermogelijkheden voor de cloud
Organisaties kunnen vanuit een centrale locatie duizenden instances van de Barracuda NextGen Firewall op diverse locaties installeren, beheren en bewaken. Daarbij hoeven ze de oplossing slechts één keer te configureren. Met ingang van versie 7.0 is de Barracuda NextGen Firewall ook in staat om de wide area network (WAN)-prestaties te optimaliseren dankzij het gebruik van diverse uplinks, intelligente fail-over voor uplinks, link balancing en WAN-optimalisatie. Dit maakt een uptime van 99.999 mogelijk in combinatie met betaalbare internet-uplinks. Deze aanpak biedt met name uitkomst in hybride omgevingen die vragen om snelle en betrouwbare connectiviteit met cloudgebaseerde applicaties en netwerken op locatie en in de cloud. De Barracuda NextGen Firewall biedt daarnaast verbindingen op afstand en Secure Sockets Layer virtual private network (SSL-VPN)-mogelijkheden op basis van de CudaLaunch-client voor Windows en Mac OSX en apps voor iOS en Android. Dit maakt een einde aan de noodzaak van menselijke tussenkomst.

Citaten
“Beveiliging aan de netwerkrand en op endpoints werd jaren geleden nog gezien als een solide aanpak”, aldus Klaus Gheri, vice president Network Security bij Barracuda. “Maar naarmate bedreigingen gerichter te werk gingen, bleken traditionele firewalls voor het blokkeren van poorten niet langer voldoende. Daarmee was de next generation firewall geboren. We zijn inmiddels op een nieuw kruispunt aangekomen. De next-generation firewall moet meer bieden dan alleen applicatie- en gebruikersgerichte beveiliging. De Barracuda NextGen Firewall is ontwikkeld met het oog op de cloud en geografisch verspreide netwerken. De oplossing zorgt voor een nieuwe definitie van de term next-generation firewall door een intelligente netwerkrand te creëren die snelle, veilige, betrouwbare en betaalbare toegang biedt tot bedrijfsapplicaties vanaf elke locatie en elk apparaat.”

“De implementatie van de Barracuda NextGen Firewall in Azure stelt onze ICT-organisatie in staat om de business te ondersteunen”, aldus Pieter Wagenaar, ICT-architect bij Agrifirm, een coöperatie waarin 17.500 Nederlandse boeren en tuinders hun inkoopkracht hebben gebundeld. “We zijn zowel een onderzoeksorganisatie als een leverancier van landbouwproducten. Barracuda biedt betere bescherming voor onze onderzoeksactiviteiten. Het stroomlijnt de toegang tot bedrijfsbronnen en draagt bij aan efficiëntere onderzoeksprocessen. Wat onze activiteiten als leverancier betreft heeft de combinatie van Azure en Barracuda ons in staat gesteld om onze activiteiten te stroomlijnen en onze responstijden te verbeteren. Daarmee kunnen we zowel ons innovatievermogen als de klantentevredenheid verbeteren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.