Barracuda breidt zijn aanbod van next generation firewalls uit


Barracuda Networks, Inc. introduceert zijn nieuwe Barracuda NextGen Firewall desktop-appliances. Dit zijn de eerste next generation firewalls binnen het prijssegment van onder de 700 dollar die geavanceerde mogelijkheden voor het optimaliseren van het netwerkverkeer bieden. Deze krachtige desktop-appliances zijn ontwikkeld met het oog op gedistribueerde netwerken. Filialen kunnen hiermee profiteren van verbeterde beveiliging en netwerkprestaties tijdens het gebruik van applicaties die in publieke en private clouds worden gehost.

 

Belangrijkste nieuwsfeiten:

 • Barracuda introduceert als eerste binnen de branche geavanceerde next generation firewalls in het prijssegment van onder de 700 dollar. Deze vier krachtige nieuwe desktop-appliances zijn ontwikkeld met het oog op organisaties die steeds vaker gebruikmaken van cloud-toepassingen zoals software-as-a-service (SaaS), Microsoft Office 365 en publieke clouds als Amazon Web Services en Microsoft Azure.
 • De nieuwe Barracuda NextGen Firewall desktop-appliances – model F18, F80, F180 en F280 – zijn bestemd voor gedistribueerde netwerken. Ze bieden filialen geavanceerde beveiligingsfuncties en optimalisatie van de beschikbaarheid van bandbreedte voor cloud-, SaaS- en andere bedrijfskritische applicaties.
 • De nieuwe Barracuda NextGen Firewall desktop-appliances kunnen centraal worden beheerd via het Barracuda NG Control Center. Beheerders kunnen daarmee het internetverkeer via verbindingen met externe locaties, filialen en satellietlocaties beheren met hetzelfde niveau van beveiliging en beschikbaarheid als voor het hoofdkantoor.
 • De nieuwe Barracuda NextGen Firewall desktop-appliances bieden geavanceerde beveiligingsmogelijkheden, zoals grondige inspectie van het secure sockets layer (SSL)-verkeer en een Advanced Threat Detection-module die op basis van een aanvullende licentie beschikbaar is.
 • Naast het uitbrengen van de nieuwe desktop-appliance modellen, heeft Barracuda ook zijn next generation firewall-productlijn omgedoopt tot Barracuda NextGen Firewalls. Deze reeks omvat de Barracuda NextGen Firewall F-serie en Barracuda NextGen Firewall X-serie.

 

Next generation firewalls voor moderne netwerken

De nieuwe modellen F18, F80, F180 en F280 bieden stuk voor stuk integrale beveiliging en netwerkoptimalisatie. Ze regelen op intelligente wijze het internetverkeer aan de netwerkrand om toegang, prestatievermogen en betrouwbaarheid van grootzakelijke kwaliteit naar bedrijfskritische applicaties te brengen.

“Traditionele beveiligingsapparaten die door externe bedrijfslocaties als gateway worden ingezet, kunnen een bottleneck vormen wanneer alle beveiligingsfuncties zijn geactiveerd. Dit probleem wordt er alleen maar erger op nu organisaties in toenemende mate gebruik maken van SaaS en applicaties in de publieke cloud,” aldus Klaus Gheri, vicepresident Network Security bij Barracuda. “Naarmate het gebruik van deze cloud-applicaties groeit, zien organisaties zich gedwongen om hun netwerkarchitectuur te herzien, en daarmee de technologie die deze moet beschermen. De meeste next generation firewalls zijn ontwikkeld om ongewenst applicatieverkeer uit te filteren in plaats van het proactief beheren van, en prioriteit verlenen aan bedrijfskritisch verkeer. De nieuwe Barracuda NextGen Firewall desktop-appliances brengen daar verandering in. Barracuda NextGen Firewalls bieden een hoog niveau van beveiliging en spelen een actieve rol bij het beschikbaar stellen van applicaties en het waarborgen van de netwerkprestaties. Andere beveiligingsvoorzieningen voor externe bedrijfslocaties in deze prijscategorie bieden deze mogelijkheden doorgaans niet.”

“Bedrijven maken dagelijks gebruik van de cloud en bieden medewerkers op externe locaties toegang tot het bedrijfsnetwerk via VPN-verbindingen. Cloud-applicaties zoals Salesforce zijn niet langer een luxe, maar zijn uitgegroeid tot een onlosmakelijk deel van de bedrijfsvoering”, aldus Jason Pappalexis, onderzoeksdirecteur bij NSS Labs. “Een strategie die veilige toegang op basis van integrale next generation firewall-functionaliteit combineert met centrale beheermogelijkheden is belangrijk voor moderne hybride netwerken die om een applicatiebewuste indeling van het netwerkverkeer vragen. De leveranciers van firewalls die het meeste succes zullen boeken, zijn partijen die een oplossing bieden voor de unieke uitdagingen van hybride netwerken.”

 

Beveiliging en prestatievermogen: niet langer ‘of/of’ voor filialen

Organisaties maken tegenwoordig gebruik van honderden internetapplicaties, zoals Office 365 en Salesforce. Ze hosten hun bedrijfsapplicaties bovendien steeds vaker in gevirtualiseerde datacenters en publieke clouds zoals Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure. Het toenemende gebruik van SaaS, virtualisatie en applicaties in publieke clouds geeft de aanzet tot veranderingen van de netwerkarchitectuur en eisen aan de beveiliging. De firewall transformeert zich daarbij van een louter op de beveiliging gericht apparaat tot een oplossing die ook bijdraagt aan verbeterde netwerkprestaties en beschikbaarheid. In het verleden was dit louter voorbehouden aan grote ondernemingen die over de mensen en middelen beschikten om daar ondersteuning voor te bieden.

Met deze nieuwe producten brengt Barracuda verandering in deze aanpak. De belangrijkste functies en voordelen van de nieuwe desktop-appliances uit de Barracuda NextGen F-reeks zijn:

 • Marktleidende prijzen – De laagste prijs binnen de branche voor geavanceerde desktop-appliances met next generation firewall-functionaliteit.
 • Krachtige prestaties – Ingebouwde mogelijkheden voor WAN-optimalisatie, fail-over en intelligente dynamische link balancing optimaliseren de beschikbare bandbreedte en gebruikservaring.
 • Gebruiker- en applicatiebewust – Organisaties kunnen hun netwerkverkeer op prioriteit indelen voor proactief beheer van de bandbreedte en het applicatiegebruik en om netwerktoegang op maat te bieden.
 • Dynamische link balancing – Zorgt voor bedrijfscontinuïteit en bandbreedtebeheer door het balanceren van het verkeer via uiteenlopende internetverbindingen.
 • Intelligent beheer van verbindingen tussen bedrijfslocaties – Biedt hoogwaardige en betrouwbare connectiviteit tussen bedrijfslocaties. Dit is mogelijk op basis van hardwaregebaseerde appliances of gevirtualiseerde appliances. IPsec VPN-tunnels zorgen voor een veilige verbindingen met andere bedrijfslocaties, het hoofdkantoor en publieke clouds zoals Amazon Web Services en Microsoft Azure.
 • Geavanceerde beveiliging – Biedt applicatiebeheer, gebruikersbewustheid, grondige inspectie van het SSL-verkeer, webfiltering, IPS en optioneel malwaredetectie en Advanced Threat Detection (ATD).

Barracuda NextGen Firewalls

De next generation firewalls van Barracuda stellen medewerkers van organisaties in staat om op veilige, efficiënte en betrouwbare wijze toegang te zoeken tot applicaties die in private en publieke cloud-omgevingen worden gehost. Het aanbod van Barracuda NextGen Firewalls omvat modellen die voorzien in de behoeften van kleinschalige kantoor- en winkelnetwerken tot krachtig presterende modellen voor grote managed service providers, datacenters en sterk gedistribueerde omgevingen:

 • Barracuda NextGen Firewall X-serie1 Een vanuit de cloud beheerde next generation firewall voor kleine en middelgrote bedrijven.
 • Barracuda NextGen Firewall F-serie2 Een next generation firewall met geavanceerd centraal beheer voor sterk gedistribueerde omgevingen

 

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe desktop-appliances F18, F80, F180 en F280 uit de NextGen Firewall F-reeks zijn per direct verkrijgbaar tegen een catalogusprijs van €699,-. Energize Updates zijn verkrijgbaar tegen een catalogusprijs van €129,-. Een optioneel Instant Replacement-abonnement dat voorziet in de vervanging van defecte hardware met prioriteit in combinatie met automatische vervanging van hardware na vier jaar is verkrijgbaar voor een catalogusprijs €129,- per jaar. De internationale prijzen en beschikbaarheid verschillen per regio.

 

Meer informatie

 

Succesvolle ICSA Enterprise-certificering: De Barracuda NextGen Firewall is nu officieel gecertificeerd door ICSA Labs. Wereldwijd zijn er slechts twee productreeksen met deze certificering: Barracuda NextGen Firewall en de Supermassive 9000 van Dell.

 

Specificaties:

Prestatievermogen F18 F80 F180 F280 b
Firewall [Mbps] 1.000 1.350 1.650 3.000
IPS [Mbps] 400 500 600 1.000
VPN [Mbps] 190 240 300 1.000
Gelijktijdige sessies [Mbps] 80.000 80.000 100.000 140.000
Nieuwe sessies per seconde [Mbps] 8.000 8.000 9.000 10.000
Poorten 4 x RJ45 GBE 4 x RJ45 GBE 6 x RJ45 GBE + 8 poortswitches 6 x RJ45 GBE + 8 poortswitches
Draadloze access point N.v.t. Ja Ja Ja
Aanbevolen gebruikersaantal 25 50 80 150
Vervangt model [nieuw] F100 F200 F280a

 

Voetnoten:

1 – Barracuda NextGen Firewall X-Series luisterde voorheen naar de naam naam Barracuda Firewall

2 – Barracuda NextGen Firewall F-Series luisterde voorheen naar de naam Barracuda NG Firewall

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.