Barracuda introduceert CudaDrive

CudaDrive beschermt de gegevens van gebruikers van zakelijke endpoints en biedt hen altijd en overal toegang tot werkgerelateerde bestanden


Barracuda introduceert vandaag CudaDrive, een flexibele en veilige cloud-gebaseerde dienst voor bestandsuitwisseling en -opslag voor bedrijven. De dienst is toegankelijk via een virtueel station op het bureaublad van de gebruiker, evenals via mobiele en internetapplicaties.

Belangrijkste nieuwsfeiten:
• Barracuda introduceert CudaDrive, een flexibele en veilige cloud-gebaseerde dienst waarmee zakelijke gebruikers bestanden kunnen opslaan en uitwisselen via een lokaal virtueel station op hun bureaublad en via mobiele en internetapplicaties.
• CudaDrive stelt werknemers in staat om bestanden veilig op te slaan, te delen en op te vragen vanaf elke locatie, met bescherming van de gegevens op de endpoints van gebruikers. Bedrijven kunnen met behulp van de optionele CudaDrive Site Server eenvoudig overstappen van hun bestaande dienst voor bestandsuitwisseling
• In tegenstelling tot diensten die volledig afhankelijk zijn van bestandssynchronisatie, hoeven gebruikers van CudaDrive bestanden niet eerst lokaal te synchroniseren. De dienst bespaart daarmee waardevolle opslagruimte.
• Barracuda hanteert voor CudaDrive een eenvoudig prijsmodel en biedt abonnementen aan op basis van de opslagcapaciteit. Dit betekent dat de dienst ondersteuning biedt voor een onbeperkt aantal gebruikers waar andere oplossingen kosten in rekening brengen per systeem of gebruiker.

Bestanden opslaan, beveiligen en opvragen vanaf elke mogelijke locatie
CudaDrive biedt werknemers de mogelijkheid om hun bestanden veilig en vanaf elke locatie in de cloud van Barracuda op te slaan, uit te wisselen en op te vragen. CudaDrive biedt daarnaast bescherming voor de gegevens op hun endpoints. Met de optionele CudaDrive Site Server kunnen organisaties eenvoudig van hun bestaande dienst overstappen naar die van Barracuda. Het virtuele station op het bureaublad van endpoints bespaart waardevolle opslagruimte, doordat bestanden niet lokaal hoeven te worden gesynchroniseerd voordat zij er toegang toe krijgen. Dit is een belangrijk pluspunt ten opzichte van bestaande diensten, waarbij gebruikers volledig afhankelijk zijn van bestandssynchronisatie. Barracuda hanteert net zoals voor zijn andere oplossingen een eenvoudig prijsmodel voor de dienst. Er zijn abonnementen beschikbaar op basis van de opslagcapaciteit. Dit betekent dat CudaDrive kan worden ingezet door een onbeperkt aantal gebruikers en er geen kosten in rekening worden gebracht per systeem of gebruiker.

“We hebben met Barracuda Backup talloze bedrijven geholpen met het maken van back-ups en het beschermen van de gegevens op hun servers. Met CudaDrive zijn we nu in staat om de gegevens van hun eindgebruikers te beschermen en hen een eenvoudige manier te bieden om bestanden uit te wisselen”, aldus Rod Mathews, directeur Storage bij Barracuda. “Veel eindgebruikers binnen organisaties houden zich bezig met het raadplegen, delen en opslaan van bedrijfsgegevens vanaf diverse endpoints, of het nu gaat om een smartphone, tablet of computer. Bedrijven staan voor de opgave om ervoor te zorgen dat al deze gegevens veilig blijven. CudaDrive stelt hen in staat om toegang tot zakelijke bestanden te bieden vanaf elk apparaat en om de gegevens die op deze endpoints worden opgeslagen te beschermen en herstellen in het geval van een storing of verlies van de apparatuur.”

Opslagbeheer via een virtueel station op het bureaublad
CudaDrive biedt cloud-gebaseerde diensten voor bestandsuitwisseling en -opslag voor bedrijven via een unieke bureaubladinterface in de vorm van een virtueel station. Dit station biedt werknemers directe en veilige toegang tot bedrijfsgegevens, ongeacht het apparaat dat zij gebruiken. In tegenstelling tot legacy diensten die geheel afhankelijk zijn van bestandssynchronisatie, biedt het virtuele station gebruikers een identiek overzicht van de bestanden die in de cloud van Barracuda zijn opgeslagen, ook als die bestanden zich niet op de lokale harde schijf bevinden. Deze aanpak bespaart waardevolle opslagruimte.

Belangrijke functies en voordelen van CudaDrive zijn onder meer:
• Bescherming van de gegevens van eindgebruikers – beschermt automatisch documenten, het bureaublad en downloadmappen op endpoints, inclusief pc’s, Mac’s en mobiele apparaten. Gebruikers kunnen met een simpele muisklik nieuwe locaties toevoegen.
• Virtueel station op het bureaublad – slaat gegevens op slimme wijze op in een cachegeheugen om zo min mogelijk opslagcapaciteit in beslag te nemen en bestanden optimaal toegankelijk te houden zonder de noodzaak van synchronisatie.
• Verbeterde beveiliging – alle gegevens worden tijdens de overdracht en hun opslag in de cloud van Barracuda versleuteld op basis van 256-bits AES-encryptie – dezelfde standaard die door militaire en overheidsorganisaties wordt gebruikt. Zodra gebruikers zich bij de dienst afmelden zijn de lokaal opgeslagen gegevens niet langer beschikbaar.
• Vereenvoudigd prijsmodel – er zijn abonnementen verkrijgbaar op basis van de opslagcapaciteit; er worden geen kosten per gebruiker in rekening gebracht.

Intelligent bandbreedtebeheer met de CudaDrive Site Server
Bedrijven kunnen nog meer profiteren van CudaDrive door lokaal de CudaDrive Site Server met intelligent bandbreedtebeheer in te zetten. De CudaDrive Site Server biedt snellere en directe toegang tot bestanden via een lokaal cachegeheugen. Dit versnelt de prestaties binnen het LAN en vergemakkelijkt de overstap van traditionele lokale file servers naar de cloud van CudaDrive. Met de CudaDrive Site Server hebben gebruikers altijd en overal toegang tot de bestanden die lokaal of in de cloud zijn opgeslagen.

“Net zoals bij tal van andere bedrijven hebben onze eindgebruikers en vertegenwoordigers behoefte aan toegang tot bedrijfsgegevens wanneer ze niet op kantoor zijn. Onze taak is om ervoor te zorgen dat de gegevens waar zij mee werken veilig blijven”, Aldus Steve Lenker, directeur Operations bij Howard Hanna Realcom Realty. “Barracuda heeft CudaDrive ontwikkeld om tegemoet te komen aan de eisen van zowel ICT-afdelingen als eindgebruikers. CudaDrive biedt klanten de mogelijkheid om hun bedrijfsgegevens te beschermen, te profiteren van een flexibel prijsmodel en gebruik te maken van een optionele appliance voor lokaal gegevensbeheer.”

“Als reseller van Barracuda zijn we afhankelijk van de flexibele netwerkmogelijkheden die hun storage-oplossingen naar onze klanten brengen”, aldus Rusty Easter, de eigenaar van REDtech, LLC. “Met CudaDrive kunnen we ons aanbod van oplossingen uitbreiden, zodat klanten hun bedrijfsgegevens kunnen beschermen en op veilige wijze opvragen vanaf mobiele apparaten op basis van een aantrekkelijk geprijsde dienst.”

CudaDrive is een geavanceerd cloud-gebaseerd file services-platform van Barracuda dat voortbouwt op Copy, de voormalige dienst voor bestandsuitwisseling en –synchronisatie van het bedrijf. Bestaande gebruikers van Copy for Companies worden automatisch gemigreerd naar CudaDrive.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.