Barracuda introduceert CudaLaunch


Barracuda introduceert vandaag CudaLaunch, een iOS en Android app die medewerkers op afstand veilige toegang biedt tot de private cloud-applicaties en het bedrijfsnetwerk van hun werkgever via de Barracuda NG Firewall. De app voorziet in productiviteitsverhogende functies voor eindgebruikers en gebruiksvriendelijke beheerfuncties voor de ICT-afdeling.

Belangrijkste nieuwsfeiten:

  • Barracuda introduceert CudaLaunch for Barracuda NG Firewall, een app voor iOS en Android die medewerkers op afstand veilige en betrouwbare toegang biedt tot hun private cloud-applicaties en het netwerk.
  • De app is ontwikkeld met het oog op gebruikseenvoud voor medewerkers op afstand en beheereenvoud voor de ICT-afdeling.
  • CudaLaunch biedt ondersteuning voor Bring Your Own Device (BYOD)-omgevingen zonder noodzaak van de aanmelding of het beheer van de mobiele apparaten van werknemers. De oplossing configureert zichzelf automatisch, maakt het eenvoudig om grootschalige implementaties te beheren en biedt integratie met de krachtige beveiligingsfuncties van de Barracuda NG Firewall.

“Het verlenen van mobiele en externe toegang tot bedrijfsgegevens levert in de praktijk voordelen op voor tal van bedrijfsprocessen, maar kan resulteren in pijnpunten op het gebied van het ICT-beheer en de beveiliging. Daarnaast opent het de deur voor cyberbedreigingen, aangezien mobiele apparaten voortdurend verbinding maken met onveilige openbare WiFi-netwerken. Dit maakt organisaties kwetsbaar voor phishing- en social engineering-aanvallen”, aldus Klaus Gheri, vicepresident Network Security bij Barracuda. “Barracuda maakt een einde aan deze problemen met de introductie van CudaLaunch. De app biedt eindgebruikers eenvoudige toegang tot de private cloud van hun werkgever en voorziet systeembeheerders van gebruiksvriendelijke beheertools.”

CudaLaunch biedt een interactieve Launchpad waarmee gebruikers eenvoudig en veilig toegang kunnen krijgen tot bedrijfsapplicaties die in een private cloud worden gehost. De Launchpad biedt daarnaast eenvoudige toegang tot IP VPN-verbindingen voor andere clients, zoals Remote Desktop or Voice-over-IP (VoIP)-applicaties, voor veilige communicatie vanaf locaties buiten de firewall. Op iOS-apparaten draagt CudaLaunch zorg voor het beheer van de native IPsec VPN-profielen. Op Android-apparatuur maakt de app gebruik van het door Barracuda in eigen beheer ontwikkelde TINA VPN-protocol om de beveiliging en prestaties een boost te geven. In tegenstelling tot browsergebaseerde technieken voor toegang op afstand biedt CudaLaunch een snel reagerende interface en een geoptimaliseerde gebruikservaring op alle ondersteunde mobiele platforms.

“CudaLaunch biedt naadloze toegang tot onze bedrijfsapplicaties vanaf smartphones en tablets”, zegt Wim Tijman, consultant bij Ditp Beheer & Explotatie. “We zijn zeer tevreden met onze Barracuda NG Firewall-implementaties en waren op zoek naar mogelijkheden om daar op eenvoudige wijze mobiele connectiviteit aan toe te voegen. De app bleek eenvoudig, snel, functioneel en veilig, precies zoals je van Barracuda zou verwachten. CudaLaunch tilt veilige externe toegang naar een hoger niveau in een wereld die een steeds mobieler karakter krijgt.”

CudaLaunch is in staat om zichzelf te configureren en biedt ICT-afdelingen eenvoudige mogelijkheden voor centraal beheer ter ondersteuning van grootschalige implementaties. De beleidsregels voor toegangscontrole van de app zijn overgenomen van de Barracuda NG Firewall. De oplossing biedt daarmee een centrale locatie voor het beheer van unified security-regels voor uiteenlopende methoden voor het verkrijgen van toegang op afstand, zoals CudaLaunch, SSL VPN, Barracuda Network Access Client en standaard IPsec VPN-verbindingen. CudaLaunch controleert tijdens het opstarten of er nieuwe VPN-configuraties aanwezig zijn en werkt die bij om het instellingsproces en het onderhoud van VPN-verbindingen vanaf clients te stroomlijnen. En dankzij het gebruik van dezelfde interfaces op iOS en Android maakt de app het eenvoudiger voor de ICT-helpdesk om technische ondersteuning te bieden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.