Barracuda introduceert nieuwe oplossing voor het archiveren van e-mailberichten in de cloud

Barracuda Cloud Archiving Service helpt bedrijven te voldoen aan de eisen op het gebied van compliance en eDiscovery binnen omgevingen op basis van Microsoft Exchange, Microsoft Office 365 of een combinatie daarvan


Barracuda Networks introduceert Barracuda Cloud Archiving Service om organisaties te helpen met de naleving van de wet- en regelgeving en een efficiënte afhandeling van e-Discovery-verzoeken. Barracuda onthulde daarnaast recentelijk zijn strategische Microsoft Office 365-initiatief, dat ten doel heeft om organisaties die overstappen naar of al gebruikmaken van Office 365 te helpen om hun bedrijfsprocessen eenvoudiger, veiliger en efficiënter te beheren.

Belangrijkste nieuwsfeiten
• Barracuda Networks kondigt de introductie aan van de Barracuda Cloud Archiving Service, een nieuwe cloud-gebaseerde dienst voor het archiveren van e-mailberichten waarvoor geen hardware of software hoeft te worden geïnstalleerd.
• De Barracuda Cloud Archiving Service stelt organisaties in staat om snel compliance- en eDiscovery-verzoeken in te willigen indien gebruikt in combinatie met Microsoft Exchange, Microsoft Office 365 of vergelijkbare omgevingen op locatie, in de cloud of een combinatie daarvan. De dienst voorziet daarnaast in productiviteitsoplossingen zoals apps waarmee eindgebruikers vanaf elk apparaat e-mailberichten kunnen vinden en opvragen.
• De Barracuda Cloud Archiving Service maakt deel uit van het strategische Microsoft Office 365-initiatief van Barracuda, dat ten doel heeft om organisaties die overstap naar, of reeds gebruikmaken van Office 365 te helpen om hun bedrijfsprocessen eenvoudiger, veiliger en efficiënter te beheren.

De introductie van de nieuwe cloud-gebaseerde archiveringsdienst maakt deel uit van dit Office 365-initiatief. Organisaties die gebruikmaken van Microsoft Exchange-omgevingen, Office 365-omgevingen of combinaties kunnen met behulp van deze dienst eenvoudig aantonen dat zij aan de eisen van de wet- en regelgeving voldoen. Zij kunnen hun eindgebruikers alleen-lezenrechten toekennen voor het vinden en opvragen van e-mailberichten. Dit is op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat mogelijk dankzij integratie met Microsoft Outlook voor Windows en speciale apps voor MacOS, iOs en Android.

“Steeds meer organisaties stappen over naar cloud-omgevingen. Dit verandert echter niets aan de noodzaak om hun e-mailberichten op eenvoudige wijze op te vragen en beschermen. Barracuda bezit een sterke track record in geavanceerde technologie waarmee organisaties in alle soorten en maten hun bedrijfsgegevens op locatie kunnen beschermen. We blijven innoveren om hen te helpen om die gegevens, die nu ook op allerlei andere (cloud)locaties opgeslagen zijn, te beschermen,” zegt Rod Mathews, directeur van de Data Protection-divisie van Barracuda. “De Barracuda Cloud Archiving Service vormt een aanvulling op onze cloud-strategie en helpt organisaties om tegemoet te komen aan de uiteenlopende compliance- en eDiscovery-eisen. Dit sluit perfect aan op de trend om voor het beheer van bedrijfsprocessen een beroep te doen op cloud-platforms zoals Office 365. Onze nieuwe dienst vult Office 365 aan met alle functionaliteiten die nodig zijn om ondersteuning te bieden voor gedegen information governance. De Barracuda Cloud Archiving Service biedt ondersteuning voor omgevingen op locatie, in de cloud en combinaties daarvan.”

De Barracuda Cloud Archiving Service vult de operationele omgeving aan met uitgebreide zoek- en eDiscovery-mogelijkheden op basis van een veilige archiefkopie van bedrijfsgegevens. Barracuda raadt organisaties aan om gebruik te maken van deze best practice ter voorkoming van conflicten tussen de bewaarplicht voor operationele doeleinden en juridische eDiscovery-procedures. De nieuwe dienst stelt organisaties in staat om de nauwkeurigheid en volledigheid aan te tonen voor alle gegevens die voor een zoekopdracht worden geretourneerd.

De Barracuda Cloud Archiving Service is ontwikkeld met het oog op de productiviteit van eindgebruikers. De dienst biedt integratie met Microsoft Outlook voor Windows in combinatie met apps voor MacOS, iOS en Android die eindgebruikers toegang bieden op basis van alleen-lezenrechten, zodat ze e-mailberichten kunnen vinden en opvragen vanaf elk gewenst apparaat. De Barracuda Cloud Archiving Service is bij uitstek geschikt voor organisaties die gebruikmaken van Microsoft Exchange, Office 365 of een combinatie van omgevingen op locatie en in de cloud. Voordelen zijn onder meer:
• Alles vastleggen – De dienst biedt toegang tot een getrouwe en ongewijzigde kopie van elk verzonden e-mailbericht, met inbegrip van informatie over alle ontvangers. Deze kopieën worden opgeslagen in de sterk beveiligde Barracuda Cloud.
• Veilige opslag van e-mailberichten, zolang dat nodig is – De dienst bewaart en beschermt e-mailberichten net zo lang als dat maar nodig is, zonder de kans op verwijdering.
• Effectief inspringen op informatie- en eDiscovery-verzoeken – De dienst biedt uitgebreide mogelijkheden voor het zoeken naar e-mailberichten en eDiscovery. Alle relevante gegevens worden buiten de operationele omgeving beheerd in de vorm van een veilige archiefkopie.
• 100 procent cloud-gebaseerd – Voor de dienst hoeven geen hardware of software te worden geïnstalleerd. Dankzij de kostenefficiënte tarieven per gebruiker betalen organisaties alleen voor datgene wat zij werkelijk nodig hebben.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.