Barracuda Networks introduceert Cloud-to-Cloud Backup


Barracuda Networks breidt zijn flexibele mogelijkheden voor databescherming en disaster recovery uit om effectiever te kunnen voorzien in de behoeften van bedrijven. Cloud-to-Cloud Backup, de nieuwe SaaS-oplossing van Barracuda biedt hen de mogelijkheid om gegevens van ondersteunde cloud-omgevingen te repliceren naar Cloud Storage van Barracuda. Barracuda Backup is voorzien van een nieuwe optie voor de langetermijnopslag van data en het herstellen van gegevens uit fysieke back-ups naar virtuele omgevingen.

Belangrijkste nieuwsfeiten:
• Barracuda introduceert de Software-as-a-Service (SaaS)-oplossing Cloud-to-Cloud Backup. Deze oplossing biedt ondersteuning voor Microsoft Office 365-omgevingen.
• Barracuda Backup biedt klanten flexibele mogelijkheden voor de langetermijnopslag van gegevens in de cloud. ICT-beheerders kunnen gegevens op eenvoudige wijze exporteren naar tape of schijf.
• De physical-to-virtual (P2V)-ondersteuning van Barracuda Backup maakt het mogelijk om gegevens uit fysieke back-ups te herstellen naar een virtuele server voor snelle disaster recovery.

“Barracuda is volgens IDC wereldwijd leider in geïntegreerde back-upappliances, gemeten naar het aantal verkochte eenheden. Het bieden van maximale toegevoegde waarde aan onze klanten is onze hoogste prioriteit. We bieden hen daarom flexibele mogelijkheden voor gegevensbescherming en snel herstel van hun bedrijfsprocessen in het geval van een calamiteit”, aldus Rod Mathews, directeur van de Storage-divisie van Barracuda. “Steeds meer bedrijven brengen hun ICT-infrastructuur onder in de cloud als gevolg van de opkomst van SaaS-oplossingen. Het is van cruciaal belang om hetzelfde niveau van beveiliging te bieden voor hun fysieke servers, virtuele servers en cloud-diensten. De nieuwe oplossingen van Barracuda Backup, zoals Cloud-to-Cloud Backup voor SaaS-applicaties, bieden klanten grotere flexibiliteit qua gegevensbescherming en disaster recovery.”

Back-ups op basis van SaaS
Cloud-to-Cloud Backup van Barracuda biedt momenteel ondersteuning voor Microsoft Office 365, inclusief Exchange Online en OneDrive for Business. ICT-beheerders die zich zorgen maken over de beveiliging van Microsoft Office 365-omgevingen kunnen bedrijfsgegevens via een veilige verbinding repliceren voor opslag in Barracuda Cloud Storage. Dit maakt het eenvoudiger om gegevens terug te vinden in het geval van een calamiteit. Beheerders kunnen de gegevens downloaden of direct herstellen naar de gehoste Microsoft-applicaties vanuit Barracuda Cloud Control. Deze centrale web-based beheerconsole is toegankelijk vanaf elke locatie met een internetverbinding. Voordelen zijn onder meer:
• Bescherming tegen datalekken
• Aanpasbare regels voor de opslagduur en fijnmazige selectie van data
• Keuze tussen geautomatiseerde en handmatige back-ups
• Zoekfuncties, herstel van meerdere selecties en downloadmogelijkheden
• Barracuda Cloud Storage kan worden ingezet ter ondersteuning van geografisch verspreide datacenters
• Gegevens worden tijdens de overdracht versleuteld met HTTPS/SSL en met 265-bits AES-encryptie tijdens opslag

Flexibele mogelijkheden voor langetermijnopslag van gegevens
Bedrijven die vanwege de wet- en regelgeving gebonden zijn aan een lange bewaarperiode voor hun gegevens, kunnen een beroep doen op Barracuda Backup in combinatie met Offsite Vaulting. Dit maakt opslag van historische revisies in Barracuda Cloud Storage of een Barracuda Backup-appliance op een externe locatie mogelijk. Barracuda Backup biedt nieuwe mogelijkheden voor het exporteren van deze historische revisies naar externe opslagvoorzieningen zoals schijf en tape. Voordelen zijn onder meer:
• Ad hoc of planmatig exporteren van bestanden, mappen of databases naar schijven, tapedrives, tapewisselaars en gerobotiseerde bibliotheken
• Automatische planning en afwisseling van het gebruik van opslagmedia, encryptie en compressie; meldingen bij het voltooien van back-ups of het optreden van fouten

P2V
De innovatieve LiveBoot-functie van Barracuda Backup maakt een snel herstel van gegevens naar virtuele omgevingen mogelijk in het geval van een calamiteit. Gebruikers kunnen nu gebruikmaken van physical-to-virtual (P2V)-functionaliteit om gegevens vanuit fysieke back-ups naar virtuele omgevingen over te zetten. Zolang fysieke servers het einde van hun ondersteuningslevensduur nog niet hebben bereikt, kunnen ICT-beheerders de opgeslagen gegevens herstellen naar een virtuele server die op VMware vSphere of Microsoft Hyper-V wordt gehost. Voordelen zijn onder meer:
• Een vereenvoudigde migratie van gegevens van legacy fysieke servers naar gevirtualiseerde omgevingen
• Een kortere hersteltijd in het geval van calamiteiten dankzij de mogelijkheid om gegevens van fysieke servers naar een gevirtualiseerde infrastructuur te herstellen

“Barracuda Backup biedt ons de flexibiliteit om back-ups te maken op de manier die het beste op onze bedrijfsprocessen aansluit”, aldus Craig Sauvigne, systeembeheerder bij de Universiteit van Winthrop. “De oplossing kan op eenvoudige wijze worden aangeschaft en ingericht, is uiterst schaalbaar en wordt met elke update beter. Barracuda Backup is een zeer goede toekomstbestendige oplossing voor back-up- en herstelprocedures.”

Barracuda Backup maakt deel uit van het strategische Data Protection Plus-initiatief van Barracuda. Dit biedt klanten de mogelijkheid om bedrijfskritische gegevens op te vragen, op te slaan en uit te wisselen vanaf elke locatie en met het apparaat van hun keuze.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.