Barracuda Networks’ Next Generation Firewall beschikbaar voor Google Cloud Platform-gebruikers

Barracuda NextGen Firewall biedt centraal beheerde gebruikers- en applicatiegevoelige bescherming tegen APT’s


Barracuda’s NextGen Firewall is per direct beschikbaar voor gebruikers van het Google Cloud Platform op basis van een Bring Your Own License (BYOL)-model. De Barracuda NextGen Firewall is ontwikkeld voor sterk gedistribueerde netwerken en biedt de geavanceerde beveiligings- en beheermogelijkheden waar cloud- en hybride omgevingen om vragen. De Barracuda NextGen Firewall is rechtstreeks verkrijgbaar in AWS Marketplace, Microsoft Azure en nu ook het Google Cloud Platform. De oplossing biedt flexibele toegang op afstand, overzicht op alle applicaties, gebruikersgevoeligheid en uiterst fijnmazig beheer van beveiligingsregels voor organisaties die veilig gebruik willen maken van cloud-platforms.

“Met de introductie van onze Barracuda NextGen Firewall voor het Google Cloud Platform breiden we de toegang tot onze innovatieve beveiligingsoplossingen voor cloud-omgevingen nog verder uit”, aldus Nicole Napiltonia, vice president Alliances bij Barracuda. “De cloud biedt tal van voordelen voor organisaties die efficiënte schaalbaarheid naar hun workloads en applicaties willen brengen. Het platform van Google levert hier een belangrijke bijdrage aan. Het doet ons een genoegen om de Barracuda NextGen Firewall beschikbaar te maken voor gebruikers van het Google Cloud Platform en hen te helpen om op een veilige en betaalbare manier hun investeringen in de cloud optimaal te benutten.”

Connectiviteit en beheermogelijkheden voor het Google Cloud Platform
Traditionele next generation firewalls zijn ontwikkeld om te worden ingezet op de gateway in backhauled netwerkomgevingen. Dit biedt echter onvoldoende beveiliging voor moderne cloud- en hybride omgevingen. De Barracuda NextGen Firewall is speciaal voor cloud ontwikkeld, met functionaliteit die directe toegang biedt tot cloud-applicaties in decentrale netwerken waar quality of service, betrouwbare netwerkverbindingen en veilige connectiviteit essentieel zijn op elke locatie. De Barracuda NextGen Firewall combineert de volledige reeks van beveiligingsfuncties van een uiterst hoogwaardige next generation firewall met integrale SD-WAN-mogelijkheden om organisaties optimale toegang tot de cloud te bieden vanaf elke locatie binnen hun bedrijfsnetwerk. De volledig geïntegreerde centrale beheermogelijkheden van Barracuda kunnen worden opgeschaald van enkele tientallen tot duizenden externe locaties. Ze verbeteren de beveiliging, compliance en netwerkconnectiviteit op elke locatie zonder de noodzaak van backhauling van het netwerkverkeer.

“Met het Google Cloud Platform zijn organisaties minder tijd kwijt met het beheer van de infrastructuur, het inrichten van servers en het configureren van netwerken, zodat ze meer tijd overhouden voor hun kernactiviteiten”, aldus Adam Massey, directeur Strategic Technology Partners bij Google. “Barracuda streeft erna om ICT te vereenvoudigen voor zijn klanten en levert een waardevolle bijdrage aan de beveiliging van het Google Cloud Platform.”

“De inzet van de Barracuda NextGen Firewall voor het Google Cloud Platform heeft ons geholpen met het beveiligen van verbindingen met externe locaties vanuit de cloud van Google. Daarmee blijft onze onderneming optimaal beschermd, maar kunnen we nog altijd profiteren van de flexibiliteit en het reactievermogen van een publieke cloud-infrastructuur voor onze gedistribueerde netwerken”, aldus Timo Schilling, netwerkarchitect bij SAG Cloud GmbH, een dochteronderneming van Software AG, een van de eerste gebruikers van de Barracuda NextGen Firewall op het Google Cloud Platform.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.