Barracuda Web Security Gateway 11.0 biedt snellere scans van het SSL-verkeer en bescherming tegen ATPs


Barracuda kondigt Barracuda Web Security Gateway versie 11.0 aan. Deze nieuwe versie biedt geavanceerde beveiliging, verbeterde prestaties tijdens het scannen van met SSL versleuteld internetverkeer. De Barracuda Web Security Gateway is speciaal ontwikkeld om organisaties tijdens het gebruik van online applicaties en tools vrij te waren van blootstelling aan online malware en virussen. De oplossing voorkomt daarnaast productiviteitsverlies en misbruik van bandbreedte. Barracuda Web Security Gateway versie 11.0 combineert robuuste functionaliteit voor internetbeveiliging met next generation firewall-mogelijkheden. Dit resulteert in krachtiger en aanvullende beveiliging die vanuit een centrale locatie kan worden beheerd.

Snellere internetprestaties en scans van het SSL-verkeer
Mozilla maakte recentelijk bekend dat voor het eerst de helft van alle internetpagina’s die dagelijks worden geladen zijn versleuteld met HTTPS of SSL. Deze encryptie biedt gemoedsrust voor gebruikers die gevoelige informatie zoals creditcardgegevens en wachtwoorden via het internet overdragen. Het probleem voor ICT-beheerders is echter dat dit versleutelde verkeer steeds vaker wordt gebruikt voor het verbergen van ongewenste of kwaadaardige content. De inspectie van het SSL-verkeer is bovendien intensief van karakter en belast de netwerkprestaties. Barracuda Web Security Gateway versie 11.0 is vanaf model 610 en hoger voorzien van ingebouwde hardwarekaarten voor SSL-versnelling. De scanprestaties worden daarmee effectief verdubbeld. Dit zorgt voor aanzienlijke verbeteringen van de inspectie, beveiliging, regulering en bewaking van met SSL versleuteld internetverkeer.

Taken die verband houden met de bescherming en bewaking van het internetverkeer en het afdwingen van beveiligingsregels kunnen een negatieve impact hebben op de prestaties van UTM’s en firewalls. De Barracuda Web Security Gateway kan worden ingezet in combinatie met Barracuda NextGen Firewalls en nu ook met elke UTM of firewall van andere leveranciers. Dit maakt het mogelijk om elk apparaat de taken uit te laten voeren waar die het beste in is. In combinatie met een bestaande UTM of firewall biedt de Barracuda Web Security Gateway de gelaagde beveiliging, fijnmazige filtering en rapportage waar ICT-beheerders om vragen. Dit verlicht hun takenlast en resulteert in verbeterde beveiliging, krachtiger netwerkprestaties en een optimaal overzicht.

Bescherming tegen geavanceerde dreigingen
Het internet is uitgegroeid tot een van de meest gebruikte aanvalskanalen voor cybercriminelen; internetgebruikers worden voortdurend blootgesteld aan kwaadaardige links en schadelijke downloads. Gartner stelt hierover het volgende: “Bescherming tegen geavanceerde dreigingen wordt steeds belangrijker in de markt voor Secure Web Gateways. Leveranciers moeten de belofte waarmaken dat ze echte beveiligingsproducten of –diensten leveren, en niet louter webfiltering-oplossingen1.”

De Barracuda Web Security Gateway biedt nu integratie met Barracuda Advanced Threat Detection, een cloudgebaseerde microservice die is ontwikkeld om ransomware en andere geavanceerde dreigingen te detecteren en blokkeren. Gebruikers kunnen deze aanvullende beveiligingslaag probleemloos toevoegen zonder de noodzaak van complexe en kostbare firewall-upgrades. Daarmee kunnen ze zorgen voor integrale bescherming van eindgebruikers die op het internet actief zijn. De microservice Barracuda Advanced Threat Detection is geïntegreerd met diverse productreeksen van Barracuda, zoals de Barracuda NextGen Firewall, Barracuda Essentials en nu ook de Barracuda Web Security Gateway.

“Bedrijven en scholen maken steeds vaker gebruik van internetapplicaties zoals Office 365 en G Suite. Nu het aantal internetdreigingen een recordniveau bereikt en versleuteld internetverkeer uitgroeit tot de norm, is internetbeveiliging uitgegroeid tot een topprioriteit voor organisaties van alle omvang. Dat geldt zeker voor onderwijsinstellingen die mobiele apparaten en gebruikers ondersteuning moeten bieden. Met de nieuwe verbeteringen die per direct beschikbaar zijn, is de Barracuda Web Security Gateway beter dan ooit toegerust om krachtige bescherming te bieden tegen geavanceerde dreigingen en bedrijven en scholen te helpen om optimaal gebruik te maken van hun internettoegang” aldus Hatem Naguib, senior vice president en directeur Security bij Barracuda.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.