BICS voegt 4 NL-ix poorten aan haar netwerk toe en intensiveert de samenwerking met de Neutral Internet Exchange (NL-ix)

Partner port in Marseille biedt BICS de mogelijkheid haar klanten op de pan-Europese NL-ix Internet exchange aan te sluiten

  • Bedrijfsnieuws van
  • NL-ix
  • geplaatst op
  • 8 maart 2016 15:30 uur

De Neutral Internet Exchange maakte vandaag bekend dat BICS in Londen, Frankfurt, Amsterdam en Marseille NL-ix poorten toegevoegd heeft aan haar netwerk. De poorten op deze 4 strategische locaties versterken het netwerk en leveren daarnaast een verdere verbetering op van de routes in het BICS netwerk. Tevens maken de poorten het BICS mogelijk om, op een unieke en kostenbesparende manier verkeer/content van haar klanten via de pan-Europese NL-ix Internet Exchange over alle belangrijke Europese steden te distribueren.

Marseille is een belangrijke toegangspoort voor internetverkeer van en naar Afrika. Een rol die in de komende jaren alleen nog maar groter zal worden gezien de verwachte explosieve groei van het internet verkeer in die regio’s en het feit dat de content die in die regio’s merendeels gevraagd wordt, al beschikbaar is in Europa. Op deze strategische locatie heeft BICS nu een partner poort waarmee het haar klanten de unieke propositie biedt om peering sessies op te zetten en verkeer uit te wisselen met NL-ix leden tussen Marseille en alle andere belangrijke stedelijke gebieden in Europa.

“De constant groeiende vraag naar op IP gebaseerde diensten en de substantiële volumes die benodigd zijn voor het streamen van HD video of het IoT, maken het managen van de belangrijkste verkeersstromen in het netwerk essentieel. Daarom sluit BICS zich aan bij de groeiende NL-ix community, ervan overtuigd dat dit een verder verbeterde kwaliteit voor eindgebruikers zal opleveren”, zegt Eric Loos, Senior Product Manager Capacity en IP bij BICS.

“Wij zijn enorm verheugd dat de lange samenwerking met BICS verder groeit”, zegt Jan Hoogenboom, oprichter van NL-ix. “ We zijn ervan overtuigd dat de mogelijkheden die ons model aandraagt, BICS nieuwe kansen zal bieden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.