BigTec en Cloudian bieden het kanaal nieuwe kansen met S3 compatibele object storage

Partners kunnen hun klanten nu een levensvatbaar alternatief bieden voor gegevensopslag in publieke clouds

  • Bedrijfsnieuws van
  • Cloudian
  • geplaatst op
  • 11 januari 2017 13:20 uur

BigTec UK, een value added distributor die zich specialiseert in oplossingen voor het transformeren van datacenters, heeft Cloudian aan zijn leveranciersbestand toegevoegd. Deze samenwerking biedt nieuwe kansen voor kanaalpartners, zoals de mogelijkheid om hybride cloud-oplossingen te ontwikkelen voor de opslag van petabytes aan data. Partners kunnen daarmee nieuwe omzetstromen uit cloud-opslag aanboren. De samenwerking tussen BigTec UK en Cloudian biedt Europese organisaties toegang tot oplossingen die hen in staat stellen om te voldoen aan belangrijke wet- en regelgeving op het gebied van databescherming, zoals bijvoorbeeld de General Data Protection Regulation (GDPR).

BigTec zal op basis van deze distributieovereenkomst voor de hele regio EMEA/APAC via zijn kanaalpartners en managed service providers het gebruik bevorderen van HyperStore, het hybride cloud-opslagplatform van Cloudian.

“Steeds meer bedrijven maken gebruik van de wereldwijde object storage-diensten van S3. De oplossing HyperStore van Cloudian biedt hen de kans om deze opslagcapaciteit naar hun eigen datacenters te brengen of die te hosten bij een lokale cloud provider. Dit maakt het mogelijk om een einde maken aan data governance-problemen die gepaard gaan met de overeenstemming met richtlijnen zoals GDPR en draagt bij aan voorspelbare kosten en modulaire schaalbaarheid”, zegt Jason Dance, managing director bij BigTec UK. “Kanaalpartners zullen maar wat graag willen profiteren van deze unieke technologie. HyperStore sluit perfect aan op de filosofie van BigTec om te zorgen voor geautomatiseerde, vereenvoudigde en uiterst schaalbare datacenter-activiteiten die aan de wet- en regelgeving voldoen en met lage operationele kosten gepaard gaan. De oplossing levert ook uitmuntende synergie op met de rest van de solution stack van BigTec, genaamd NEO.”

Van een vergelijkbare synergie is sprake in combinatie met de technologie van Rubrik, een leverancier van oplossingen voor cloud-gebaseerd databeheer, technology alliance partner van Cloudian en vendor partner van BigTec. Organisaties die de oplossingen van Cloudian en Rubrik combineren kunnen hun databeheer en opslag volledig vereenvoudigen. “Er zijn nog diverse andere toepassingsscenario’s voor Cloudian HyperStore”, aldus Dance. “We zien legio kansen voor het oplossen van problemen rond de wildgroei aan NAS-data en het drastisch terugdringen van de kosten van de opslag van primaire data. Elke organisatie die de opslagkosten per terabyte wil reduceren of een beroep doen op de ongekende schaalbaarheid van object stores is een potentiële nieuwe klant.”

“BigTec vervult een belangrijke rol binnen onze expansiestrategie voor de regio EMEA. We zien ernaar uit om onze krachten te bundelen om onze visie te realiseren”, aldus Jacco van Achterberg, directeur EMEA bij Cloudian. “We willen de samenwerking opzoeken met hoogwaardige partners die zich bewust zijn van de mogelijkheden van horizontaal schaalbare object storage. Dat geldt zowel voor het Verenigd Koninkrijk als voor alle delen van de regio EMEA/APAC waarin BigTec is vertegenwoordigd. Er is sprake van een groeiende vraag naar onze volledig met S3 compatibele object storage-oplossingen voor hybride clouds. Deze samenwerking komt dan ook op het perfecte moment. Bovendien is BigTec uniek gepositioneerd om ondersteuning te bieden voor de verwachte groei van onze partners en klanten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.