Bijzondere mijlpaal: Leeuwarden Digitaal live met SinglePoint-for-All

  • Bedrijfsnieuws van
  • Split~Vision
  • geplaatst op
  • 20 oktober 2015 14:20 uur

Met trots kijkt het team terug op de afgelopen negen maanden. Op een geweldige manier is samengewerkt aan het realiseren van de hoge ambitie van gemeente Leeuwarden. Microsoft SharePoint, ProjectServer en Lync vormen nu samen – onder de vlag van SinglePoint-for-All van Split~Vision – hét integraal platform voor digitaal werken. Zo’n 90 interne mensen en partners waren intensief betrokken. Allemaal in een actieve rol, onder de bezielende regie van programmamanager Henk IJbema. Het resultaat mag er zijn! Het digitale samenwerkingsplatform is live voor 1.400 medewerkers en een doorgroei naar 2.700.

Betrokkenheid, vertrouwen en gedrevenheid van alle partijen binnen Leeuwarden – waaronder bedrijfsvoering, Informatiemanagement en ICT, samen met partners Ilionx, Enable-U, IT-eye en IT-Cube – is tekenend voor dit succes en het goede gevoel dat heerst. “Een grote stap, ook voor ons, met als resultaat een succesvolle implementatie en blije mensen”, aldus Klaas van der Heijden Directeur van Split~Vision.

“Het gaat om vertrouwen. Dat vertrouwen heeft Split~Vision ons getoond, samen met haar partners en onze interne mensen. Niet zeggen dat je iets gaat doen maar doe het en laat het zien. Er zijn als het nodig is, problemen echt aanpakken en oplossen; daarin herken je een partner. Dit traject levert ons, naast een ongekende efficiëntie, een geweldig gebruikersgemak op. Wat door ons in het aanbestedingsdocument is verwoord, heeft Split~Vision gerealiseerd en zelfs verrijkt”, vertelt Eelke de Jong, opdrachtgever ‘Leeuwarden Digitaal’, tijdens het feestelijke moment rond de livegang. Daarbij waren alle betrokkenen rond het project aanwezig.

Samen werken is samen doen
“Alle ervaringen van afgelopen vijf jaar en weten wat we wel en wat we niet wilden, is vertaald naar SinglePoint-for-All en nu werkelijkheid geworden. De beelden en de beleving die je vasthoudt, geven een heel goed gevoel en dat blijft hangen. Dit hebben we bereikt door intensief samen te werken, samen te discussiëren en vooral samen te doen”, aldus Myra Schot, adviseur zaakgericht werken.

Jeroen Kremer, senior informatiemanager en Enterprise architect, die samen met Myra aan de basis stond van het bedenken van dit platform, voegt daaraan toe: “Alleen goed partnership levert een product op dat echt werkt voor een organisatie. Daarbij gaat het niet om samenwerken maar vooral om de manier waarop je met elkaar samenwerkt. Dat was voor mij een heel prettige en bijzondere ervaring”.

De volgende stap
Een stabiele basis is dus gelegd en de motor voor het digitale platform draait met een groot aantal processen, zaaktypes, documenten enzovoort. Nu is het moment om door te pakken. De eerste acht gemeenten zijn al aangesloten op de infrastructuur van de gemeente Leeuwarden dat als Shared Service Centre dient. Zij gaan in de nabije toekomst ook aansluiten op dit digitale platform en het integraal zaak-, KCS- en projectensysteem. Daarbij gaat het niet alleen om het systeem dat hen ondersteunt maar vooral om de zo belangrijke bijbehorende verandering in denken en handelen.

“In de uitrol naar de organisatie gebruiken we een groeimodel zodat de gebruikers er geleidelijk aan kunnen wennen. Een ieder pakt nu de onderdelen die voor hem of haar relevant zijn zoals Digitale Projectenomgeving, Samenwerkingsomgeving, de MySite, registratieportaal enzovoort”, zegt een enthousiaste Henk IJbema.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.