BIT groeit en breidt datacentercapaciteit uit

Buitenlucht wordt gebruikt voor koeling nieuwe datacentervloer

  • Bedrijfsnieuws van
  • BIT
  • geplaatst op
  • 26 augustus 2015 15:29 uur

BIT, specialist in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing, breidt haar drie datacenters uit met een nieuwe datacentervloer: BIT-2D. Deze uitbreiding vindt plaats in het bestaande datacenter BIT-2CD. Tijdens de bouw in 2009 is al rekening gehouden met de toekomstige groei. Voor de koeling van de nieuwe datacentervloer wordt gebruikgemaakt van de buitenlucht. BIT-2D zal functioneren met een PUE van 1,15, wat inhoudt dat voor elke kW die een klant gebruikt, er 150W nodig is om te koelen. Hiermee kiest BIT wederom voor een energiezuinige oplossing, die perfect aansluit bij zijn investeringen in energiebesparingen. In de bouw van BIT-2D is 2 miljoen euro geïnvesteerd.

BIT heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Waar organisaties eerst de kat uit de boom keken als het om colocatie gaat, is de drempel nu een stuk lager geworden. Daarnaast realiseren organisaties zich dat wanneer men dezelfde mate van professionaliteit wil behalen, colocatie vaak goedkoper is dan zelf investeren. Buiten het schaalvoordeel dat externe datacenters hebben, zijn ook de investeringen in specialisten en bijvoorbeeld het opzetten van storingsdiensten belangrijke kostenposten waarop bespaard kan worden.

Alex Bik, CTO bij BIT: “Volgend jaar bestaat BIT twintig jaar en in die jaren zijn we flink gegroeid. Als we kijken naar ons klantportfolio zien we dat er weinig verloop is. Daar zijn we uiteraard trots op. Dit betekent ook dat nieuwe klanten automatisch leiden tot groei. Bij de bouw van BIT-2CD in 2009 hebben we daarom al rekening gehouden met de toekomst en drie vloeren als datacenter gebouwd, waarvan we de derde, BIT-2D, in oktober in gebruik zullen nemen. Het feit dat ook bij de bouw van BIT-2D energiebesparingen een centrale rol spelen, is voor ons erg belangrijk.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...