BIT introduceert MS-SQL instances

  • Bedrijfsnieuws van
  • BIT
  • geplaatst op
  • 26 augustus 2014 11:39 uur

Het nieuwe platform bestaat uit twee nieuwe Fujitsu servers met Windows 2012 Failover Clustering. Naast de verbetering in de performance bieden we met deze opstelling ook een hogere beschikbaarheid aan. Bij verstoringen wordt er automatisch naar de partner node op een andere locatie overgeschakeld.

Microsoft SQL Server licenties zijn vrij kostbaar en is voor klanten met een kleine of middelgrote omgeving naar verhouding een grote kostenpost. In het nieuwe platform is ruimte voor 50 Microsoft SQL Server instances. Elke instance is een volwaardige Microsoft SQL Server die op zichzelf functioneert en waar de beheerder volledig toegang heeft tot zijn omgeving.

Elke SQL Instance is volledig geïsoleerd van andere SQL instances waarbij de data op ons NetApp Metrocluster verspreid staat over twee locaties. Tevens worden de back-ups automatisch apart opgeslagen op een externe back-up server op twee verschillende locaties.

Afnemers betalen een vast bedrag voor deze dienst met een meerprijs voor opslag en geheugengebruik. In dit product zijn onder andere de back-up, monitoring en licenties inbegrepen. Door het delen van de resources en licenties liggen de kosten veel lager dan in het geval dat de klant zijn een eigen server of virtual machine zou inrichten.

Klanten die een webruimte hebben op het shared hosting platform van BIT kunnen vanaf heden gebruik maken van een database op een Microsoft SQL 2008 Server of Microsoft SQL 2012 Server. Klanten met een database op de oude Microsoft SQL 2005 Server zijn de afgelopen weken al overgezet naar de Microsoft SQL 2008 server. De oude server is daarmee direct uitgefaseerd.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.