BIT publiceert Transparency Report 2014: phishing-meldingen nemen toe

Rapport geeft inzicht in aantal bevragingen van persoonsgegevens van klanten en notice-and-takedown-verzoeken

  • Bedrijfsnieuws van
  • BIT
  • geplaatst op
  • 28 juli 2015 12:12 uur

BIT, specialist in colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing, heeft vandaag zijn Transparency Report 2014 gepubliceerd. Het doel van dit rapport is het bieden van inzicht in het aantal bevragingen van persoonsgegevens van klanten van BIT en de notice-and-takedown-verzoeken die het datacenter ontvangen en verwerkt heeft. De opvallendste conclusie uit het rapport is dat het aantal phishing-meldingen wederom is toegenomen: van 9 in 2012 tot 53 in 2014. Financiële instellingen gaan steeds vaker actief op zoek naar onrechtmatige kopieën van websites en zijn er dan ook sneller bij. Hieruit volgt doorgaans een notice-and-takedown-verzoek: het offline halen van de gekopieerde website. In 2014 is dit verzoek 50 keer gehonoreerd.

Malware en NAW-gegevens

Het rapport laat verder zien dat BIT in 2012 en 2013 ieder jaar slechts één keer een verzoek heeft gekregen tot het verstrekken van persoonsgegevens. In 2014 is dat geen één keer voorgekomen. Daarnaast is het aantal klachten in verband met het (vermeend) hosten van malware gedaald ten opzichte van vorig jaar. In 2013 kwamen er 29 klachten binnen, waarbij alle takedown-verzoeken gehonoreerd werden, in 2014 waren dit er 20.

Wido Potters, Manager Support & Sales bij BIT: “In 2012 is BIT begonnen met het publiceren van een Transparency Report en nog altijd zijn we een van de weinige in Nederland. Wij doen dit omdat wij het, zeker gezien de steeds verdergaande ontwikkelingen op het gebied van privacy, belangrijk vinden om openheid hierover te geven richting onze relaties en andere geïnteresseerden. Wat ons betreft zouden meer datacenters en providers dit mogen doen, het gaat immers om gegevens van iedereen. Er zijn veel opvattingen en ‘waarheden’ rondom het internet. Waar de één denkt dat er niets deugt online en de ander nergens issues in ziet, ligt de waarheid doorgaans in het midden. Door cijfers te publiceren, bied je duidelijkheid.”

Het BIT Transparency Report 2014 is vrijblijvend te downloaden in het Nederlands en Engels via https://www.bit.nl/uploads/policies/Transparency-Report-2014-NL.pdf enhttps://www.bit.nl/uploads/policies/Transparency-Report-2014-EN.pdf.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.