BIT: “RegiStar Award mooie waardering van onze branchegenoten”

  • Bedrijfsnieuws van
  • BIT
  • geplaatst op
  • 17 april 2015 11:32 uur

Op 16 april heeft BIT de allereerste RegiStar Award gewonnen, een prijs van en voor .NL registrars. De uitgifte van domeinnamen, zoals bit.nl, wordt centraal georganiseerd. Voor elk Top Level Domain (TLD), zoals .nl, .com en .eu, is een registry verantwoordelijk voor de uitgifte van domeinnamen binnen die TLD. Een selecte groep bedrijven, registrars genoemd, registreert domeinnamen bij de registries. Zij doen dat over het algemeen in opdracht van een toekomstige gebruiker van de betreffende domeinnaam. Zo’n toekomstige gebruiker wordt een registrant genoemd.

registar1

 

De registry voor .NL is de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). De registrars van .NL domeinnamen hebben zich verenigd in de Vereniging van Registrars (VVR). Op 16 april j.l., tijdens haar jaarlijkse debat, organiseerde VVR een verkiezing waarin in drie categorieën een prijs gewonnen kon worden.

registar2

 

In de categorie .NL Registrant, voor een bijzonder initiatief onder een .NL domeinnaam is Coolblue.nl tot winnaar gekozen door de leden van de VVR. In de categorie .NL Supporter, voor een bijzonder initiatief dat veel heeft betekent voor de registrars, het .NL domein of het internet, is de gezamenlijke DDOS oplossing van NBIP, NAWAS, verkozen tot winnaar.

BIT was genomineerd in de categorie .NL Registrar, voor de registrar die veel heeft betekent voor de registrars, het .NL domein of het internet. De motivatie van de jury om BIT te nomineren voor de prijs: “BIT is een technisch zeer kundige .nl registrar die zich onderscheidt door in veel gevallen het branchebelang boven haar eigen belang te stellen. Bij branchebrede issues zoals IPv6 en DNSsec vervult BIT een voortrekkersrol. Deze rol weet BIT goed te combineren met een goede dienstverlening, zeer tevreden klanten en een gezonde groei.”.

Na een spannende periode waarin alle 1492 .NL registrars konden stemmen, heeft BIT de award in ontvangst mogen nemen. Wij zijn dankbaar voor en trots op de waardering van branchegenoten die hieruit spreekt.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.