BIT sponsort ISP Blacklist met node EDE01

  • Bedrijfsnieuws van
  • BIT
  • geplaatst op
  • 23 januari 2017 17:20 uur

BIT sponsort ISP Blacklist

ISP Blacklist is een online ‘zwarte lijst’ voor klanten van hosting- en internetproviders die zich meerdere malen hebben misdragen door bijvoorbeeld het versturen van spam, het niet betalen van rekeningen etc. Hierbij is privacy een van de belangrijkste speerpunten. ISP Blacklist wil hiermee het internet in Nederland een stukje veiliger maken. De blacklist brengt internet providers en hosters samen in hun strijd tegen webcriminelen, spammers en wanbetalers. Door klanten die zich meerdere malen hebben misdragen centraal te registreren, is het minder interessant om Nederlandse hosters en providers te gebruiken voor dergelijke praktijken.

De missie die we vanuit BIT hebben, is om bij te dragen aan een veilig, vrij en open internet met waarborging van privacy. Daarom ondersteunen wij graag dit initiatief. Op 16 januari 2017 heeft BIT toegezegd één van de nodes, EDE01, te willen sponsoren. EDE01 wordt gefaciliteerd vanaf de High Availability Cloudinfrastructuur vanuit onze datacenters in Ede.

“Wij onderschrijven het nut van de ISP Blacklist, en stellen graag een node ter beschikking”, aldus Wido Potters, Manager Support & Sales bij BIT.

Node EDE01 is inmiddels succesvol opgeleverd. Met de komst van de derde node begint de backbone van de Blacklist mooie vormen aan te nemen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.