Boeklancering ‘Hoe flex is jouw organisatie?’

Alles wat je moet weten over de flexibiliserende arbeidsmarkt

  • Bedrijfsnieuws van
  • FastFlex
  • geplaatst op
  • 23 november 2016 13:03 uur

Robotisering, nieuwe wet- en regelgeving, snelle internationale veranderingen, niet eerder heeft de Nederlandse arbeidsmarkt zo veel dynamiek gekend. Innovatie, aanpassingsvermogen en groei zijn van groot belang, maar hoe doe je dat? Hoe maak je optimaal gebruik van de flexibele schil? Hoe behoud je kennis? En hoe verbind je mensen aan je organisatie? Het boek ‘Hoe flex is jouw organisatie?’ helpt organisaties bij deze vraagstukken. Met bijdragen van diverse experts binnen het vakgebied heeft sourcing partner FastFlex een boekwerk samengesteld dat organisaties met inspiratie, inzichten en tips bijstaat in deze dynamische tijd.

Bedrijven verliezen overzicht in het woud aan regelgeving en de snelle technologische veranderingen. Het HR-vak heeft momenteel nogal wat te verduren en hierin wordt nog geen verandering voorzien. Bedrijven moeten continu blijven innoveren en er is krapte op de arbeidsmarkt als het gaat om professionals. Daarnaast stijgt het aantal zelfstandige professionals in een rap tempo. Ook betreden de jongste ‘digital native’ generaties de arbeidsmarkt met heel andere verwachtingen van het werkende leven.

Aan de hand van quotes, cijfers en korte toegankelijke teksten wordt er ingezoomd op de nieuwste trends en ontwikkelingen, nieuwe generaties, het nieuwe (samen)werken en wet- en regelgeving en de uitdagingen en kansen die deze ontwikkelingen met zich meebrengen. Thema’s als het behouden van kennis en het optimaal gebruikmaken van de flexibele schil worden uitgediept.

Peter van den Hout, hoofdredacteur van HR Praktijk en HR Strategie en schrijver van het voorwoord van het boek: “Voor wie maak je HR-beleid? Voor de vaste medewerker, de flexwerker of voor de freelancer of zzp’er? Het antwoord zou moeten zijn: voor al deze groepen. Maar hoe pak je dat aan en wat komt er verder nog op je af? Dit boek is een goed begin om de uitdaging aan te gaan. En wie weet spreken we over een paar jaar wel niet meer over HR, maar over Human Flex Management.”

Niels Huismans, Business Development Manager bij FastFlex en hoofredacteur van het boek: “Er zijn drie megatrends te destilleren die grote impact hebben op dit gebied. Technologie zorgt voor een continue stroom aan innovatie en nieuwe mogelijkheden. De volgende is flexibilisering: van zowel organisaties, professionals als de arbeidsmarkt in zijn geheel. De derde is verandering: van arbeid en economische vormen. Dit boek is samengesteld als gids, een leidraad voor organisaties om het beste uit deze trends te halen. Als de kennispartner die we zijn, zijn we trots op het resultaat en dankbaar voor de bijdragen van de experts op verschillende vlakken.”

Met bijdragen van: Freek Peters, Han Mesters, Jeroen Sakkers, Johan Leupen, Loes Wevers, Marc Boijens, Marc Loo, Niels Huismans, Peter van den Hout, Petra Biemans, Pierre Spaninks, Richard Lamb, Tony de Bree en Willem de Lange.

Het is mogelijk voor de pers een recensie-exemplaar op te vragen bij Maartje van Oeveren via fastflex@marcommit.nl

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Het Large Hadron Collider datacentrum
motoapk thanks: I truly appreciate this article. Great.

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...