Brancheorganisaties breiden Datacenter & Cloud Paviljoen op ICT-vakbeurzen uit

  • Bedrijfsnieuws van
  • geplaatst op
  • 10 oktober 2016 11:21 uur

Het Datacenter & Cloud Paviljoen op de jaarlijkse ICT-vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event krijgt deze editie een prominentere plek. Beursbezoekers kunnen op dit plein terecht voor alle beschikbare expertise op het gebied van datacenters en clouddiensten. De initiatiefnemers van het paviljoen – de Dutch Datacenter Association, de Dutch Hosting Provider Association, Jaarbeurs en Computable – streven ernaar IT-professionals te informeren en te inspireren over de mogelijkheden voor hun organisatie.

De vraag naar datacenter- en clouddiensten blijft toenemen. Volgens onderzoeksbureau Gartner groeien de bestedingen in public cloud dit jaar wereldwijd met ongeveer zeventien procent. Vooral de vraag naar IaaS-diensten neemt toe. De voornaamste redenen voor een overstap naar de cloud blijken modernisering, besparing en innovatie te zijn. Bedrijven zien de cloud als integraal onderdeel van een moderne IT-infrastructuur. En ook voor 2017 worden nog stevige groeicijfers verwacht, vooral van de hybride cloud. De jaarlijkse ICT-vakbeurzen spelen op deze marktontwikkelingen in.

Na het succes van vorig jaar is het Datacenter & Cloud Paviljoen deze editie uitgebreid. Er zijn vijftien datacenter- en cloudspelers vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er in de theaters op de beursvloer diverse seminars volledig gewijd aan de datacenter- en cloudbranche. Als onafhankelijke partij en gastheer wijst de Dutch Datacenter Association bezoekers de weg op het plein.

Bezoekers kunnen onder andere kennis opdoen over de randvoorwaarden om cloud succesvol te implementeren in hun bedrijfsvoering, tijdens de presentatie van Eric Otten, Cloud/ ITaaS Architect bij Telindus. Daarnaast gaat Hylke Peek, Data Solution Consultant bij The Backbone, in op de relatie tussen IT-performance en businessperformance. Erik Zandboer, Advisory vSpecialist EMEA bij Dell EMC, vertelt over pre-engineered hybride-cloudoplossingen voor tweede- en derde-platformomgevingen.

Ruud Alaerds, directeur van de Dutch Hosting Provider Association: “We zien op dit moment dat veel organisaties de overstap maken naar de cloud. En er is steeds meer vraag naar allerlei clouddiensten. Maar tegelijkertijd is er bij die organisaties weinig bekend over waar ze precies op moeten letten. Wij zien het als onze taak om hierbij een voorlichtende en zelfs begeleidende rol te spelen. Of een bedrijf nu net gestart is of al een tijd onderweg is op zijn reis naar de cloud, het Datacenter & Cloud Paviljoen geeft goede en nieuwe inzichten. Niet alleen op technologisch gebied, maar ook voor wat betreft thema’s als security en dataopslag.”

Stijn Grove, directeur van de Dutch Datacenter Association: “Een compleet overzicht van alle datacenter- en cloudexpertise, zoals we nu organiseren tijdens de ICT-vakbeurzen, dat is nog nergens anders te vinden. Natuurlijk kunnen bedrijven met hun vragen online terecht, maar dit is de enige plek waar ze face to face met experts over hun eigen uitdagingen kunnen sparren. En het is belangrijk dat wij daarvoor een plek bieden. Want alle bedrijven steunen nu op een fundament van datacenters – de digitale infrastructuur is belangrijk voor het verdienmodel van Nederland. Daarom besteden we daar graag extra aandacht aan op een grote beurs als deze groep ICT-vakbeurzen.”

De ICT-vakbeurzen, die dit jaar als overkoepelend thema Data Centric World hebben, vinden plaats op 2 en 3 november 2016 van 09.30 uur tot 17.00 uur. Het Datacenter & Cloud Paviljoen is te vinden op Storage Expo. Registreren kan gratis via de websites van Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event. Hier staat ook meer informatie over de beursprogramma’s.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.