Brocade en CERN openlab werken samen aan ontwikkeling SDN

Brocade werkt samen met CERN openlab aan ontwikkeling van SDN-oplossingen die inspelen op toekomstige infrastructuureisen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 27 juli 2015 11:20 uur

Brocade (NASDAQ: BRCD) sluit een partnership met CERN openlab. Doel is om dit gerenommeerde onderzoeksinstituut te helpen bij de ontwikkeling van een langetermijnstrategie op het gebied van Software-Defined Networking (SDN) voor de New IP. Brocade is officieel benoemd tot networking contributor-lid van CERN openlab en bouwt hiermee voort op zijn rol als technologieleverancier van CERN.

CERN openlab is in 2001 in het leven geroepen. Het is een uniek publiek-privaat partnership tussen CERN en toonaangevende ICT-bedrijven. Doel van CERN openlab is het versnellen van de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor gebruik in de wereldwijde Large Hadron Collider-community (LHC).

Brocade werkt nu met CERN openlab aan een nieuwe oplossing waarmee de organisatie kan inspelen op de langetermijnuitdagingen binnen haar netwerkinfrastructuur. Door de aard van het onderzoek genereert het instituut grote volumes aan data. Het kan dan ook niet zonder een efficiënt, schaalbaar en flexibel netwerk dat verkeerspieken opvangt. Het project met Brocade is erop gericht een toekomstvast netwerk te creëren op basis van de New IP met een raamwerk van SDN-applicaties voor het optimaal routeren van data van en naar de organisatie. Brocade bouwt daarnaast uitgebreide user interfaces voor zijn oplossingen, zodat de gebruikers beschikken over grafische beelden en visualisaties met realtime en historische netwerkverkeersgegevens.

De open SDN-oplossing is gebaseerd op OpenFlow en maakt gebruik van de Brocade® SDN Controller en de Brocade Flow Optimizer-applicatie voor het verbeteren van de netwerkprestaties, het proactief optimaliseren van de capaciteitsplanning en het elimineren van netwerkcongestie. De oplossing maakt ook gebruik van voor OpenFlow- geschikte Brocade MLXe-routers en ICX®-switches.

Alberto Di Meglio, hoofd van CERN openlab, zegt: “De Large Hadron Collider is een van de meest complexe machines ooit gebouwd en vereist daarom zeer geavanceerde ICT-oplossingen voor zowel de besturing als voor het analyseren van de grote hoeveelheid data uit experimenten. Wij lopen vaak voorop in wat mogelijk is voor wat betreft netwerk- en infrastructuurmanagement. Wij zijn blij met de hulp van Brocade bij het bouwen van een modern en flexibel netwerk dat het CERN-research de komende jaren zal ondersteunen.”

Kelly Herrell, senior vicepresident en general manager Software Networking bij Brocade: “Het onderzoek dat CERN uitvoert, is cruciaal voor het beantwoorden van vragen over het ontstaan van het universum. Informatietechnologie speelt een sleutelrol in het mogelijk maken van deze experimenten. Het commitment van CERN openlab aan open source-technologie is een belangrijke component van wat de organisatie de afgelopen veertien jaar tot een pionier heeft gemaakt. Als een van de oprichters van het OpenDaylight-project loopt Brocade voorop in de transitie naar open SDN. Wij zijn erg enthousiast om onderdeel te zijn van CERN openlab en kijken uit naar een nauwe samenwerking met CERN voor het leveren van efficiënte en schaalbare SDN-oplossingen die nodig zijn voor hun onderzoek.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...