Brocade Gen 5 Fibre Channel SAN versterkt Rackspace Global Hybrid Cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 4 maart 2014 14:13 uur

Brocade [Nasdaq: BRCD] rondt de implementatie af van een Brocade Gen 5 Fibre Channel SAN in het wereldwijde datacenternetwerk van Rackspace (NYSE: RAX), dé open-cloudleverancier. Hierdoor is Rackspace voorbereid op de explosieve groei van het aantal klanten. Het nieuwe Gen 5 Storage Area Network (SAN) levert het bedrijf een grotere dichtheid, meer flexibiliteit en schaalbaarheid bij het aansluiten van high-performance EMC-storage arrays, wat resulteert in meer efficiëntie en productiviteit in alle datacenters.

Rackspace is wereldwijd marktleider in hybride-cloudomgevingen en oprichter van OpenStack, het open source-besturingssysteem voor de cloud. Honderdduizenden klanten vertrouwen op Rackspace voor een perfecte infrastructuur voor specifieke IT-behoeften en profiteren van een productportfolio dat workloads laat draaien op de plek waar dat het beste uitkomt. Of dit nu in een publieke cloud is, een private cloud, op een dedicated server of een combinatie van verschillende platformen. Vorig jaar startte Rackspace met het aanbieden van een beveiligings- en netwerkportfolio, gebaseerd op de Brocade Vyatta vRouter-softwarenetwerk-appliance die verbeterde beveiliging en netwerkadresvertaling en -routing biedt.

Om de verschuiving van Rackspace naar een eenvoudig schaalbaar datacentermodel mogelijk te maken, werden Brocade Gen 5 Fibre Channel director-class switches ingezet om de SAN-infrastructuur te vereenvoudigen en een compacte omgeving te bieden, die meer poorten per vierkante meter in het datacenter mogelijk maakt. Dit verbetert de efficiëntie en productiviteit in alle datacenterlocaties. De Brocade Gen 5 Fibre Channel SAN-switches worden nu ingezet in acht datacenters verdeeld over drie continenten, en dienen als basis voor de EMC-storage- en Dell-servers voor de gedistribueerde IT-omgevingen van Rackspace-klanten.

“De snelle groei van ons klantenbestand en de veranderende behoeften voor de ondersteuning van sterk gevirtualiseerde omgevingen vergden een upgrade van onze wereldwijde SAN-infrastructuur”, zegt Sean Wedige, CTO Enterprise Solutions van Rackspace. “Samen met Brocade en EMC ontwierpen we een SAN-fabric die groei eenvoudig toestaat en die makkelijk te beheren is. Tegelijkertijd biedt het flexibiliteit, waardoor onze datacentertechnici elk apparaat op elke switch kunnen aansluiten. Daarnaast is de omgeving betrouwbaarder en beter beschikbaar, en gebruiken we met de nieuwe Brocade SAN-fabric minder ruimte en energie. Dit ondersteunt onze groene initiatieven en stelt ons in staat beter gebruik te maken van onze fysieke faciliteiten.”

In de voorgaande Rackspace SAN-architectuur werden directors gebruikt om verbinding te maken met serverhosts, met kleinere switches met een vast aantal poorten die verbinding maakten met opslag om op deze manier director-poorten te besparen. Deze architectuur veroorzaakte eilandvorming en ongewenste segmentatie, waarin servers en opslag gezocht moesten worden in hetzelfde gedeelte van het datacenter. Dit zorgde voor uitdagingen wanneer er meer opslagruimte en nieuwe servers werden toegevoegd om de ongeplande klantengroei aan te kunnen. Daarnaast zorgde de situatie voor ongebalanceerde datacentergroei en veroorzaakte ze eilandjes van ongebruikte storage en SAN-poorten.

Om deze problemen op te lossen, wilde Rackspace een eenvoudiger SAN-ontwerp voor elk datacenter en een ‘plug-anywhere-in-the-datacenter’-model, ongeacht de fysieke locatie van de host of het storageplatform, om aldus poorten zo optimaal mogelijk te benutten, inzet te vergemakkelijken en te voldoen aan klanteisen en aan het bekende ‘Fanatical Support®’, zoals gedefinieerd door Rackspace.

Met het nieuwe SAN-ontwerp linkt Rackspace meerdere Brocade 8510-directors aan elkaar met behulp van de unieke UltraScale Inter-Chassis Links (ICL’s) van Brocade. Hierdoor zijn alle poorten aan de voorkant aan te sluiten op de high-performance EMC VMAX enterprise storage arrays, wat de schaalbaarheid en flexibiliteit van de infrastructuur drastisch vergroot. Vier 16 Gbps optische Fibre Channel-kabels bieden tot 64 Gbps aan connectiviteit tussen elke Brocade 8510 director, wat zorgt voor een uitzonderlijk snel en betrouwbaar medium tussen elke switch. Brocade UltraScale ICL’s kunnen met maximaal tien Brocade DCX 8510 Backbones verbinding maken tot een afstand van honderd meter, wat resulteert in plattere, snellere en eenvoudiger fabrics die consolidatie verhogen terwijl de netwerkcomplexiteit en kosten dalen.

Om een volledig inzicht te krijgen in de gezondheid en prestaties van elke SAN, maakt Rackspace gebruik van Brocade Fabric Vision-technologie. Hiermee pakken storagebeheerders problemen aan nog voordat ze effect hebben op de bedrijfsactiviteiten. Door de overzichtelijke dashboardfunctie van Fabric Vision te gebruiken, worden gezondheids- en prestatieoverzichten gecreëerd, die alle essentiële informatie op één enkel scherm weergeven.

Rackspace is nu bezig andere functionaliteiten van Brocade Fabric Vision in gebruik te nemen, waaronder Flow Vision en ClearLink. Flow Vision is een set van tools waarmee beheerders eenvoudig specifieke applicatiedataflows kunnen identificeren, maar ook potentiële probleemapparatuur kunnen monitoren en analyseren voordat ze de werking van de fabric aantasten. Ook valideert het de fabrics proactief om zo applicatieprestaties te maximaliseren, congestie te voorkomen en resources te optimaliseren.

“Als cloud-serviceprovider vragen de strenge service level agreements van Rackspace met zijn klanten om de hoogste mate van beschikbaarheid, schaalbaarheid en operationele eenvoud die alleen Brocade Gen 5 Fibre Channel kan leveren”, zegt Jack Rondoni, vicepresident Data Center Storage and Solutions van Brocade. “Daarbij zorgt onze langetermijnrelatie met EMC voor naadloze migratie naar de nieuwe SAN-infrastructuur bij het aansluiten op de storage.”

In elk datacenter staat de Brocade SAN in verbinding met EMC VMAX enterprise storage arrays. VMAX is ’s werelds meest betrouwbare storage array voor veeleisende virtuele omgevingen en levert de beste prestaties, schaalbaarheid en efficiëntie die de transformatie voor een klant naar een software-defined datacenter versnelt.

“De samenwerking tussen EMC en Brocade is essentieel voor Rackspace”, voegt Wedige toe. “Beide teams voldoen aan onze eisen. We zien ernaar uit om samen te blijven werken om zo tot oplossingen te komen, waar niet alleen Rackspace en onze klanten van profiteren, maar ook andere serviceproviders en operators op grote schaal.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.