Brocade herdefinieert netwerken voor IP-storage

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 6 mei 2015 11:13 uur

Brocade (NASDAQ: BRCD) introduceert het allereerste storage connectivity portfolio gebaseerd op Brocade fabric technologie voor zowel datacenter als disaster recovery applicaties om IT-teams te helpen hun groei in goede banen te leiden, risico’s te beperken en kosten te verlagen. EMC blijft werken aan integratie van de kenmerken van de nieuwe technologie voor IP-storage in de serie netwerkswitches en beheersoftware van EMC® Connectrix®.

“Conventionele Ethernet-netwerken zijn nooit ontworpen om aan de eisen voor IP-storage te voldoen”, zegt Ashish Nadkarni, directeur research voor Storage bij IDC. “De groei van IP-storage en de bedrijfskritische aard van workloads vereisen een nieuwe benadering van storagearchitecturen. Dedicated storagenetwerken, zowel binnen als tussen datacenters, zijn van essentieel belang voor voorspelbaar en betrouwbaar presterende applicaties.”

“Dit is het eerste complete, speciaal voor IP-storage ontwikkelde en geoptimaliseerde portfolio in de branche. Hiermee helpt Brocade onze wederzijdse klanten om eenvoudig hoogwaardige fabrics te implementeren, te beheren en op te schalen, met de betrouwbaarheid en niet eerdere vertoonde robuustheid die bedrijfskritische applicaties en disaster recovery nu eenmaal vereisen”, aldus Jack Rondoni, vicepresident Storage Networking bij Brocade. “Brocade is al bijna twee decennia de ‘de facto’ standaard voor storagenetwerken. Onze expertise op het gebied van storage zit in het DNA van elke fabric switch die we verkopen, of het nu een IP-switch of een Fibre Channel-switch is.”

De Brocade VDX 6740-switch, die in februari aan de EMC Connectrix-productlijn werd toegevoegd, zorgt met zijn superieure automatisering en gebruiksgemak voor een ongekende netwerk visibility en eenvoud. De introductie van Fabric Vision™-technologie maakt geavanceerde policy based monitoring en alarmering mogelijk. Daarbij brengt één enkele muisklik bijna twintig jaar ervaring en best practices van Brocade samen. IT-teams kunnen snel een robuust en sterk presterend storagenetwerk implementeren door middel van zero-touch, fabrics die zichzelf configureren. Daarnaast kunnen ze automatisch netwerkcapaciteit leveren met minimale interventie en vrijwel zonder leercurve.

De Brocade 7840-extension switch is verbeterd en ondersteunt nu zowel IP als Fibre Channel. De switch biedt snelle en beveiligde connectiviteit voor IP-storage tussen datacenters, zodat organisaties hun doelstellingen op het gebied van disaster recovery beter kunnen realiseren. De switch levert dezelfde prestaties als bij lokale replicatie, maar dan over langere afstanden en met sterke encryptie om aan de eisen voor disaster recovery te voldoen.

Onderscheidende kenmerken van de Brocade 7840 zijn de beveiliging en het vermogen om de high-speed verbindingen tussen datacenters effectiever te benutten. De mogelijkheid tot vijftig keer meer data over te dragen met 256-bit IPsec encryptie zorgt voor een krachtige en veilige replicatie-infrastructuur tussen geografisch gespreide datacenters. Nieuwe technologieën voor protocoloptimalisering stellen organisaties in staat de kosten voor communicatie tussen datacenters aanzienlijk te verlagen door het gebruik van WAN-links te optimaliseren. De proactieve monitoring van WAN-verbindingen minimaliseert downtime doordat WAN afwijkingen worden gedetecteerd voordat ze het replicatieverkeer verstoren.

Nieuwe versies van Brocade’s softwarepakket voor storagebeheer zijn verbeterd en ondersteunen nu naadloos het IP-storageportfolio van Brocade. Brocade Network Advisor biedt niet eerder vertoonde zichtbaarheid van en grondig inzicht in alle storagenetwerken, zowel IP als Fibre Channel. Daarnaast maakt integratie met Fabric Vision-monitoring en -alarmering realtime analyses van de fabric-status en -prestaties mogelijk.

“Klanten van EMC implementeren nu de Connectrix VDX-6740B voor een breed scala van onze high-end en mid-range NAS- en iSCSi-storageplatformen. Ze worden geïnstalleerd voor dedicated netwerken en disaster recovery en bieden dezelfde prestaties, betrouwbaarheid en eenvoud als voor ons Fibre Channel-portfolio”, aldus Jonathan Siegal, vicepresident Marketing bij de divisie Core Technologies van EMC Corporation.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.