Brocade introduceert allereerste IP-storageswitch voor EMC Connectrix

Geïntensiveerde OEM-relatie met EMC resulteert in dedicated storagenetwerken die verbeterde prestaties, veerkracht en flexibiliteit naar New IP-workloads brengen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 16 februari 2015 11:17 uur

Brocade® (Nasdaq: BRCD) versterkt zijn jarenlange OEM-relatie met EMC Corporation door de toevoeging van Brocade VCS™ Ethernet-oplossingen aan de netwerkswitches in de EMC Connectrix®-reeks. Dit resulteert in de eerste switch binnen de branche, die speciaal voor IP-storage is ontwikkeld. De EMC Connectrix VDX-6740B IP-storageswitch is per direct verkrijgbaar en biedt veerkrachtige, flexibele en gebruiksvriendelijke ondersteuning voor de storage-, cloud-, deduplicatie- en back-up- en herstelsystemen van EMC.

“Legacy IP-netwerken zijn nooit ontworpen voor het ondersteunen van The New IP-toepassingen, zoals cloud computing, mobiliteit en Big Data”, zegt Jason Nolet, senior vice president van de productgroep Data Center Switching, Routing and Analytics van Brocade. “Klanten kunnen dankzij onze geïntensiveerde samenwerking met EMC profiteren van verbeterde prestaties, veerkracht en flexibiliteit van een dedicated IP-storagenetwerk voor de ondersteuning voor hun steeds bedrijfskritischer applicaties.”

EMC-klanten kunnen de nieuwe switch inzetten om het IP-storageverkeer te scheiden van het andere dataverkeer. Deze aanpak is betrouwbaarder en efficiënter dan legacy implementaties waarbij het storageverkeer en al het andere netwerkverkeer dezelfde netwerkinfrastructuur delen.

“De opkomst van nieuwe workloads die verband houden met cloud computing, mobiliteit en The Internet of Things, vraagt om uitbreidbare storagenetwerken die zichzelf vrijwel realtime kunnen aanpassen”, zegt Jonathan Siegal, vicepresident Marketing van EMC Corporation. “Dedicated netwerken voor IP-storage maken dit mogelijk door dezelfde krachtige prestaties, betrouwbaarheid, beschikbaarheid en beheereenvoud te bieden, die we de afgelopen vijftien jaar aan onze Fibre Channel-klanten hebben aangeboden.”

Bedrijven hebben behoefte aan netwerkarchitecturen met een meer flexibel en open karakter, waarmee zij de belofte van het Third Platform-model van IDC kunnen inlossen. “De capaciteit van IP-storage verdubbelt bijna elke twee jaar en wordt inmiddels ingezet voor intensievere en bedrijfskritischer applicaties”, zegt Ashish Nadkarni, onderzoeksdirecteur Storage Systems and Software bij IDC. “Om aan deze nieuwe eisen te kunnen voldoen, zouden organisaties moeten overwegen om dedicated netwerken voor IP-storage in te zetten. Dit is een betere manier om de netwerkinfrastructuur af te stemmen op de bedrijfsbehoeften.”

EMC Connectrix maakt voor IP storage geoptimaliseerde netwerken mogelijk
De EMC Connectrix VDX-6740B is een krachtig presterende IP-storageswitch met lage latency, die voorziet in connectiviteit voor een breed scala van NAS- en iSCSI-opslagsystemen van EMC in het hogere en middensegment. De nieuwe switch biedt ongeëvenaarde flexibiliteit en gebruikseenvoud dankzij superieure automatisering en zelfvormende netwerkstructuren die geen menselijke tussenkomst vereisen.

De Connectrix VDX-oplossingen zijn geïntegreerd met de Connectrix Manager Converged Network Edition-software (CMCNE) die integrale mogelijkheden biedt voor het beheer, de bewaking en de diagnostiek van zowel IP- als Fibre Channel-storagenetwerken. De integratie met EMC Storage Analytics biedt klanten toegang tot praktisch toepasbare analyseresultaten en stelt hen in staat om snel problemen rond de prestaties en opslagcapaciteit bloot te leggen en op te lossen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.