Brocade levert eerste open turnkey SDN-oplossing voor The New IP

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 12 juni 2015 08:30 uur

Brocade (NASDAQ: BRCD) onderstreepte haar marktleiderschap op het gebied van Software-Defined Networking (SDN) vandaag nogmaals door de Brocade® Flow Optimizer en nieuwe SDN-capaciteiten voor de routers uit de Brocade MLX®-serie aan te kondigen. In The New IP stelt de Brocade Flow Optimizer het netwerk in staat om afwijkende trafficpatronen te herkennen en in realtime actie te ondernemen.

De Brocade Flow Optimizer is een SDN-applicatie ter ondersteuning van een OpenDaylight-based controller, die een policy-gebaseerd beheer biedt van netwerkverkeersstromen in realtime. In combinatie met Brocade MLXe-routers biedt de Brocade Flow Optimizer serviceproviders en bedrijven de mogelijkheid om proactief meer inzicht te krijgen in hun netwerkverkeer, netwerkaanvallen te beperken en overbelasting van het netwerk te voorkomen, met als uiteindelijk doel om de eindgebruikerservaring te verbeteren.

Organisaties die opereren in het huidige New IP-omgeving hebben te maken met steeds hogere eisen die aan cloud-gebaseerde applicaties worden gesteld en moeten sociale, mobiele en Big Data-initiatieven ondersteunen. Door de combinatie van hoge netwerkprestaties met veiligheidsaanvallen en -lekken kunnen ze echter niet altijd de gewenste diensten leveren en vormt de betrouwbaarheid van het netwerk en de dienstverlening een extra uitdaging. De applicatie Brocade Flow Optimizer biedt netwerkbeheerders de mogelijkheid om aanvallen op netwerkstromen te beperken, bandbreedte-intensieve taken beter te laten doorstromen, frauduleus verkeer opnieuw te prioriteren en om verdachte activiteiten om te leiden voor verdere analyse.

“Serviceproviders zien dat hun bedrijf onder druk staat en moeten hun bedrijfsmodellen en hun benadering van netwerkontwerpen opnieuw overwegen. Slimme netwerken zijn essentieel voor succesvolle IP-gebaseerde diensten en architecturen”, zegt Ray Mota, CEO en hoofdanalist bij ACG Research. “Brocade, een toonaangevende vendor die The New IP levert, biedt een oplossing voor dit probleem met de veelomvattende en open SDN-architectuur. De Brocade Flow Optimizer SDN-applicatie is een prachtig voorbeeld van een doeltreffende oplossing voor IT- en telecom-managers om hun netwerken te optimaliseren. Uiteindelijk resulteert dit in een betere totale gebruikerservaring, de implementatie van kostenbeheersing en nieuwe inkomstmogelijkheden.”

Brocade kondigde ook Brocade NetIron® OS 5.9 aan, software die voortborduurt op de voortdurende verbetering van de SDN-capaciteiten van de Brocade MLXe-routers. Deze nieuwste OS-release biedt nieuwe OpenFlow-opties en optimaliseert de toonaangevende Brocade VersaScale™-programmeerbare forwardingarchitectuur. Door deze architectuur te gebruiken in combinatie met SDN-applicaties zoals de Brocade Flow Optimizer, kunnen organisaties de zichtbaarheid van het netwerkverkeer verbeteren en de forwardingcontrole vereenvoudigen.

“Met de introductie van de Brocade Flow Optimizer helpt Brocade haar klanten concreet om de waarde van software-driven netwerken te maximaliseren en de netwerkprestaties te verhogen door netwerkaanvallen te beperken en policy-gebaseerde netwerkstromen mogelijk te maken”, vertelt Jason Nolet, senior vicepresident van de Switching, Routing & Analytics Products Group bij Brocade. “Brocade speelt in op de voordelen van flexibele New IP-netwerken met een uiterst innovatieve, low-risk SDN-oplossing.”

De open SDN-architectuur van Brocade is een modulaire low-risk oplossing, bestaande uit de Brocade Flow Optimizer, de Brocade SDN Controller, Brocade MLXe-routers en Brocade ICX® campus switches. Deze unieke benadering van SDN houdt in dat organisatie nu op standaarden gebaseerde protocollen kunnen gebruiken, zoals OpenFlow, OpenDaylight-based SDN-controllers en open API’s voor integratie met orkestratiesystemen van derden. Met de Brocade Hybrid Port-technologie worden conventionele forwarding en OpenFlow-verkeer gelijktijdig ondersteund op dezelfde poort. Dit stelt organisaties in staat hun reis naar New IP direct te beginnen: ze kunnen SDN naadloos integreren in hun bestaande netwerken en ondertussen bestaande investeringen beschermen.

“Als strategische partner van de Academic Network in Sao Paulo (ANSP) heeft Brocade ons geholpen bij de integratie van SDN in ons netwerk met behulp van innovaties zoals Hybrid Port OpenFlow en de Brocade Flow Optimizer”, vertelt Luis Fernandez Lopez, technisch directeur bij ANSP. “Als gevolg hiervan hebben we onze netwerkefficiëntie enorm kunnen verhogen, door ons netwerk programmeerbaar te maken en de tijd die nodig is voor de levering van nieuwste diensten terug te dringen van dagen tot enkele minuten.”

Kenmerken en voordelen van Brocades oplossing

  • Policy-gebaseerde detectie en management van Layer 2-4-verkeersstromen verbeteren de netwerkefficiëntie en klantervaring.
  • Proactieve beperking van volumetrische Layer 2-4-verkeersaanvallen voorkomt dure uitval van het netwerk en onderbreking van de service.
  • Ondersteuning van REST API’s zorgt voor eenvoudige integratie met cloud-orkestratiesystemen van derden.
  • Naadloze integratie van SDN in bestaande netwerken met Hybrid Port OpenFlow zorgt voor bescherming van bestaande netwerkinvesteringen.
  • Eenvoudige, gebruiksvriendelijke, webgebaseerde GUI met dashboards biedt realtime gebeurtenislogging en gedetailleerde verkeersstatistieken.

Beschikbaarheid
De Brocade Flow Optimizer SDN-applicatie is algemeen verkrijgbaar. De Brocade Flow Optimizer is op 9 en 10 juni te zien in Brocade-stand 540 tijdens The Big Telecom Event in Chicago. Daar zal Brocade praktische stappen demonstreren in de implementatie van SDN en NFV met behulp van de Brocade SDN Controller, samen met routers en switches van Brocade als basis voor New IP-diensten. Daarnaast zal Brocade haar oplossingen met betrekking tot zichtbaarheid en analyse van mobiele netwerken, virtual Evolved Packet Core en SGi-LAN demonstreren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.