Brocade verbetert replicatie- en disaster recovery-mogelijkheden voor remote datacenters

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 15 oktober 2014 10:30 uur

Brocade (Nasdaq: BRCD) lanceert een nieuw uitbreidingsplatform dat voorziet in veel kortere recovery points en veel snellere recovery-tijden voor het herstellen van data en applicaties na een calamiteit of bij routineback-up en replicatie via onbetrouwbare Wide Area Network-links. Het nieuwe Disaster Recovery-platform breidt ook de Brocade® Fabric Vision™-technologie uit door de monitoring te automatiseren, inzicht te creëren, probleemtracering op afstand en het automatisch detecteren van WAN-onregelmatigheden te vereenvoudigen. Het nieuwe platform bevordert verder de prestaties en voorkomt ongeplande downtime.

De explosieve groei van data en van applicatieworkloads door virtualisatie zorgt voor nieuwe uitdagingen voor bedrijven. IT-afdelingen staan onder druk om data beschikbaar te maken en te houden. Volgens IDC zijn de data recovery-eisen voor bedrijfskritische applicaties steeds strenger. 84 procent van de grote bedrijven heeft RPO’s van minder dan een uur, en 78 procent heeft RTO’s van minder dan vier uur. (1)

“Nu de datagroei naar verwachting de komende vijf jaar elk jaar 44 procent bedraagt, eisen bedrijven dat hun recovery-oplossingen voldoen aan de hoogste standaarden voor wat betreft het beschikbaar houden van data. Dit tegen de achtergrond van steeds meer natuurrampen en menselijke fouten”, zegt Eric Burgener, Research Director for Storage bij IDC. “Daarnaast verwachten eindgebruikers dat zij 24 uur per dag toegang hebben tot hun data, wat bedrijven dwingt tot een ‘always-on’-aanpak voor hun applicatiediensten.”

Om daarop in te spelen en om minimale downtime mogelijk te maken, breidt Brocade zijn Gen 5 Fibre Channel SAN-portfolio uit met de Brocade 7840 Extension Switch. Die biedt zes keer betere prestaties, zeer hoge beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer tussen remote datacenters. De oplossing verdubbelt ook de prestaties tegen de helft van de kosten, in vergelijking met WAN-optimalisatie-appliances die vaak een slechte keus zijn als DR-alternatief.

Ter aanvulling op deze switch breidt Brocade ook zijn Fabric Vision-technologie tussen datacenters uit. Die biedt nieuwe controleniveaus en mogelijkheden om problemen sneller vast te stellen en ongeplande uitval te vermijden. Deze nieuwe functionaliteiten reduceren de complexiteit en operationele kosten van remote datacenters. Zij helpen bedrijven bij een ‘always-on’-bedrijfsvoering met maximale applicatiebeschikbaarheid.

“Het beheren van verschillende datacenters is complex en tijdsintensief”, zegt Jack Rondoni, vicepresident Storage Networking van Brocade. “Door de Brocade 7840 Extension Switch met uitgebreide Fabric Vision-technologie in te zetten, zijn betere oplossingen te creëren, die inspelen op de eisen en verwachtingen van organisaties op het gebied van snellere replicatie en recovery, en het ondersteunen van een ‘always-on’-bedrijfsvoering.”

Naast de Brocade 7840 Extension Switch lanceert Brocade ook de Brocade FC16-64, een nieuwe port blade voor de Brocade DCX® 8510 Director, die de hoogste dichtheid en energie-efficiëntie in de markt biedt. Dit maximaliseert het systeemgebruik en dringt investerings- en operatonele kosten terug. De nieuwe blade vergroot de schaalbaarheid van de Brocade DCX 8510 naar 512 Gen 5 Fibre Channel-poorten met een totale systeembandbreedte van 10,2 terabits per seconde (Tbps). Elke blade verbruikt zeventig procent minder stroom in vergelijking met oplossingen van andere leveranciers. Tegelijkertijd stijgt de poortdichtheid met 33 procent en verminderen de kabelvereisten met 75 procent. Dat alles zorgt voor een sterke verbetering van de operationele efficiëntie.

Met Brocade 7840 beter voorbereid op disaster recovery-situatie

Ter ondersteuning van de reputatie van Brocade als innovator op het gebied van storage fabrics bieden de Brocade 7840-switches als eerste 40 gigabits per seconde- en 10 Gbps FCIP connectiviteitsopties met datadoorvoersnelheden die zes keer sneller zijn dan die van concurrerende oplossingen. De Brocade 7840-systemen leveren een ongeëvenaarde applicatiedatadoorvoer van 80 Gbps, terwijl ze dataflows over afstand beveiligen met 256-bits IPsec-encryptie zonder nadelen voor de prestaties.

Daarnaast verbeteren de Brocade 7840-switches de replicatieprestaties over afstand significant door de inzet van datacompressie en disk- en tapeprotocolacceleratie. Andere features die de beschikbaarheid en betrouwbaarheid verbeteren, zijn:

  • niet-disruptieve upgrades – voorzien in ‘always-on’-bedrijfsvoering en maximale applicatie-uptime met de eerste niet-disruptieve firmware-upgrades aan de WAN-zijde;
  • Extension Trunking – combineert verschillende WAN-connecties naar een enkelvoudige, logische trunk met hoge bandbreedte. Dat zorgt voor actieve load balancing en netwerkbetrouwbaarheid ter bescherming tegen WAN-verbindingsfouten;
  • Adaptive Rate Limiting – past het delen van bandbreedte automatisch aan tussen minimum- en maximum-groepsniveaus voor optimaal bandbreedtegebruik en behoud van WAN-prestaties bij verstoringen.

Fabric Vision-technologie maakt monitoring, beheer en diagnoses over lange afstanden mogelijk

De Fabric Vision-technologie is uniek voor de Brocade Fibre Channel SAN-familie en nu ook beschikbaar voor gebruik over afstand. Deze hardware- en softwareoplossing helpt bedrijven bij het versnellen van de inzet van nieuwe middelen, het optimaliseren van resources, het sterk terugdringen van operationele kosten en het verminderen van de infrastructuurcomplexiteit tussen datacenters.

Met de Fabric Vision-technologie beschikt een beheerder over nieuwe tools en automatiseringsmogelijkheden die het dagelijks werk makkelijker maken. Zij verbeteren de productiviteit en voorzien in proactieve monitoring van kritische prestaties tussen datacenters. Onregelmatigheden in het WAN worden automatisch gedetecteerd. Dat vergroot de prestaties en vermijdt ongeplande downtime.

Belangrijke DR-features zijn:

  • Monitoring & Alerting Policy Suite (MAPS) – vereenvoudigt de monitoring door op policy’s gebaseerde automatisering tussen datacenters, die automatisch onregelmatigheden in het WAN detecteert en ongeplande downtime terugdringt;
  • Flow Vision – versnelt de troubleshooting van end-to-end I/O-flows over afstand met geïntegreerde diagnoses en elimineert de noodzaak van kostbare tools van andere leveranciers;
  • Dashboards – voor het snel vaststellen en oplossen van WAN-netwerkissues via root-cause-analyse en point-in-time-playback. Daarnaast ziet een beheerder alle kritische informatie via een thin-client en via web-toegankelijke dashboards. Zo is er minder tijd voor beheer nodig.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.