Brocade vergroot flexibiliteit in datacenter met nieuwe uitbreidingen binnen VCS fabric-portfolio

Nieuwe switch biedt hoogste poortdichtheid in de branche en verbeterde scale-out; nieuwe software zorgt voor bredere keus in SDN, cloud-orkestratie en DevOps-initiatieven ter ondersteuning van The New IP

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 6 februari 2015 10:15 uur

Brocade (Nadaq: BRCD) breidt zijn Brocade® VCS®fabric-portfolio verder uit. Klanten profiteren daardoor van meer IT-flexibiliteit en betere ondersteuning bij het migreren naar The New IP. De Brocade-oplossingen helpen bij het creëren van efficiënte, geautomatiseerde scale-out netwerkarchitecturen met nieuwe, geavanceerde programmeermogelijkheden en orkestratie, zodat netwerk-resources on demand aan eindgebruikers te leveren zijn.

Nieuw onderdeel binnen het VCS fabric-portfolio is de Brocade VDX 6940. Deze fixed form factor-switch biedt de hoogste poortdichtheid in de branche en is ontworpen voor dynamische scale-out datacenterarchitecturen. Met het oog op snelle inzetbaarheid ondersteunt de switch Zero-Touch Provisioning-mogelijkheden. Hiermee is het device in minder dan een minuut te configureren en operationeel. In tegenstelling tot bij traditionele netwerken, waar elke switch individueel wordt beheerd, maakt de Brocade VDX 6940 het mogelijk het netwerk op te schalen zonder dat de complexiteit toeneemt. Door het gebruik van Brocade VCS Logical Chassis-mogelijkheden zijn maximaal 48 switches in één chassis als één logische switch te beheren.

De geautomatiseerde aanpak voor het installeren en gebruiken van Brocade VDX-switches gaat verder dan alleen de ingebouwde VCS-mogelijkheden. Klanten integreren een Brocade VDX-netwerkinfrastructuur naadloos met de rest van hun datacenterecosysteem dankzij geavanceerde programmeerbaarheid, ondersteuning van Software-Defined Networking (SDN) en virtualisatie, cloud-orkestratie en DevOps-integratie. Zo zijn datacenters holistisch te beheren. Dat versnelt de innovatie en zorgt ervoor dat netwerk-resources optimaal beschikbaar, en services automatisch te creëren zijn.

“SDN stelt netwerkinfrastructuren in staat om zaken als geautomatiseerde provisioning, geprogrammeerd beheer, service chaining en integratie met cloud-orkestratie te ondersteunen. Dat helpt bij het terugdringen van de al jaren bestaande beperkingen van het netwerk, die flexibiliteit, IT-efficiëntie en overall productiviteit in de weg zitten”, zegt Brad Casemore, Research Director voor Data Center Networks bij IDC. “Door deze SDN- en orkestratiemogelijkheden toe te voegen aan zijn Ethernet-fabric-portfolio, helpt Brocade zijn klanten bij het beter afstemmen van hun netwerkarchitectuur en bedrijfsvoering op de applicaties en ontwikkelaars.”

“Nu het derde platform – met cloud, mobile, social en big data – snel uitbreidt, gelden er voor organisaties nieuwe eisen en uitdagingen waar legacy-netwerkarchitecturen niet op kunnen inspelen, omdat ze ontworpen zijn voor client-serveromgevingen”, zegt Jason Nolet, senior vicepresident Data Center Switching, Routing & Analytics Products Group van Brocade. “Netwerken moeten transformeren van een statisch silo-ontwerp naar een flexibele on demand infrastructuur die geautomatiseerd is via datacenterorkestratieframeworks en programmeerbaarheid.”

Om van deze visie realiteit te maken, moeten netwerken geautomatiseerd, open en softwaregedreven zijn. De aankondigingen van Brocade sluiten hierop aan door uitbreidingen op het VCS fabric-portfolio en door open, softwaregedreven ecosysteemintegratie met andere onderdelen van de datacenterinfrastructuur.

Uitbreidingen op VCS fabric-portfolio

  • Nieuwe Brocade VDX 6940 biedt eenvoud en schaalbaarheid –De nieuwe Brocade VDX 6940 is speciaal ontwikkeld voor scale-out architecturen en inzetbaar als een spine- of leaf-switch. Naast snelle inzetbaarheid en operationele eenvoud onderscheidt de switch zich door een perfecte balans tussen buffering en latency. Daarmee speelt de switch in op de dynamiek in hedendaagse datacenters, waar sprake is van onvoorspelbare verkeerspatronen en hoge eisen aan applicatieprestaties. De non-blocking architectuur met een lage latency biedt zeer hoge prestaties voor alle pakketgroottes ter ondersteuning van gevarieerde verkeerspatronen en -profielen. Het on-chip buffer-ontwerp met dynamische buffering biedt een zeer hoge doorvoer. Dat is een kritische eigenschap voor omgevingen als Hadoop.

De Brocade VDX 6940 is leverbaar in twee modellen. De VDX 6940-36Q biedt 36 40GbE QSFP+-poorten. Met een breakout-kabel is elke 40GbE-poort op te delen in vier 10GbE-poorten voor een totaal van 144 10GbE-connecties. Dat is veertig procent meer poortcapaciteit dan welke andere switch ook in deze klasse. De Brocade VDX 6940-144S biedt maximaal 96 10GbE-poorten en twaalf 40GbE- of vier 100GbE-poorten in een 2U-formaat.

Open, softwaregedreven ecosysteemintegratie met Brocade VDX-switches

  • SDN-ondersteuning. In januari 2015 lanceerde Brocade een gratis jaarlicentie voor de onlangs geïntroduceerde Brocade Vyatta® Controller. Die is gebaseerd op OpenDaylight en bedoeld om klanten sneller in de richting van SDN te helpen. Met de binnenkort te lanceren versie 6.0 van Brocade Network OS (NOS) 6.0 integreren de Brocade VDX-switches met de Brocade Vyatta Controller en met OpenDaylight-controllers van andere leveranciers. Dat is mogelijk door ondersteuning van OpenFlow 1.3, dat een soepele migratie naar SDN mogelijk maakt.
  • Cloud-orkestratie. Nu organisaties ter ondersteuning van Infrastructure-as-a-Service-initiatieven (IaaS) migreren naar cloud-architecturen, speelt geautomatiseerde provisioning van storage-, compute- en netwerkelementen een cruciale rol in het vervullen van de beloften van on demand services. Om hierop in te spelen, biedt Brocade sinds 2012 OpenStack-ondersteuning voor de Brocade VDX-switchfamilie. Het bedrijf heeft sindsdien structureel bijgedragen aan de open source-community. In april 2015 voegt Brocade VCS Layer 3-functionalteit toe aan de OpenStack Kilo-release. De nieuwe mogelijkheden omvatten Inter VLAN-routing, waardoor tenants op gescheiden netwerken kunnen communiceren, en Layer 3 ACL’s die Firewall-as-a-Service (FWaaS) mogelijk maken.
  • DevOps. DevOps-tools gaan langzamerhand verder dan de server en bereiken ook de ‘top-of-rack’ switches. Dat ondersteunt netwerkautomatisering en zorgt voor meer flexibiliteit in het ondersteunen van de DevOps-beweging. In lijn met deze trend gaat Brocade in de nieuwe NOS versie 6.0 ondersteuning bieden voor Puppet- en Python-scripting binnen de VDX-switchfamilie.
  • Uitbreiding van VMware-integratie. Brocade blijft de strategische samenwerking met VMware uitbreiden met het oog op de integratie van gevirtualiseerde servers en op NSX gebaseerde virtuele netwerken met fysieke netwerkinfrastructuren. Brocade biedt binnen de VMware Solutions Exchange een IP Analytics & Content Pack for VMware vRealize Operations. Hiermee is het operationele beheer van fysieke en virtuele resources te vereenvoudigen. Deze aanpak biedt uitgebreide automatisering en analytics, waardoor het mogelijk is de serviceniveaus en kostenefficiëntie goed te ondersteunen.

Brocade breidde verder de mogelijkheden uit van de VCS Gateway for NSX door de gehele VCS fabric te laten werken als een VXLAN-gateway. Dit vergroot de betrouwbaarheid en performance van de gateway en vereenvoudigt het beheer doordat verschillende switches fungeren als één NSX-gateway en daardoor als zodanig te beheren zijn. Deze mogelijkheid is beschikbaar in NOS 6.0.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.