Brocade vergroot voorsprong in open source Software-Defined Networking

Nieuwe Brocade SDN Controller 2.0 en applicaties vereenvoudigen overgang serviceproviders en bedrijven naar moderne New IP-netwerken

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 17 september 2015 10:57 uur

Brocade (NASDAQ: BRCD) lanceert de Brocade SDN Controller 2.0, een commerciële versie van de OpenDaylight-controller (ODL) op basis van de Lithium ODL-release, plus twee nieuwe Software-Defined Networking-applicaties (SDN): Brocade Topology Manager en Brocade Flow Manager. Deze nieuwe oplossingen versterken Brocade’s toonaangevende positie op het gebied van open-source SDN. Zo bieden ze meer innovatie, interoperabiliteit en keuzemogelijkheden, en voorkomen ze dat klanten verstrikt raken in een vendor lock-in.

De nieuwste open-source SDN-controller van Brocade biedt verbeteringen die inspelen op de vraag van datacenters naar meer interoperabiliteit en orkestratie, zoals:

  • Verbeteringen in de Open vSwitch Database-interface (OVSDAB) en de OpenStack Modular Layer 2 plug-in (gecertificeerd in de Juno-release van Red Hat), zodat cloudproviders volledig gebruik kunnen maken van een open softwarestack voor het beheer van de infrastructuur van hun datacenter;
  • OpenDaylight-clustering voor meer schaalbaarheid en stabiliteit;
  • Een nieuwe gebruikersinterface voor applicaties om een consistent en intuïtief beeld van het beheerde netwerk te bieden.

Deze nieuwste release van de Brocade SDN Controller is uitgebreid met nieuwe SDN-applicaties. Brocade Topology Manager, een gratis SDN-applicatie, toont ontdekte netwerktopologie, zodat systeembeheerders een lijst van nodes kunnen aanmaken en makkelijk naar nodes kunnen zoeken. Brocade Flow Manager vergroot de capaciteiten van Brocade Topology Manager door gebruikers de mogelijkheid te bieden om de netwerktopologie te bekijken en hierop in te spelen met behulp van near-realtime informatie, voor traffic engineering en netwerksegmentatie op basis van end-to-end flow views. Daarnaast ondersteunt de nieuwe Brocade SDN Controller de onlangs aangekondigde Brocade Flow Optimizer voor een intelligent beheer van de traffic flow en proactief terugdringen van netwerkaanvallen.

Negentig procent van de deelnemers aan een recent onderzoek van Heavy Reading gaf aan dat een echt open SDN-controller die meerdere vendors ondersteunt een essentiële of belangrijke factor is bij plannen voor SDN-implementatie. Hetzelfde onderzoek noemde een gebrek aan in-house SDN-expertise het op twee na grootste probleem bij het implementeren van SDN.

“De strategie van Brocade is gebaseerd op onze nauwe samenwerking met toonaangevende serviceproviders en bedrijven om unieke netwerkproducten en oplossingen te ontwikkelen die hun overgang naar The New IP versnellen. Daarbij wordt de rol van software steeds belangrijker”, aldus Kelly Herrell, senior vice president en general manager Software Networking bij Brocade. “Door open oplossingen als de Brocade SDN Controller 2.0 en bijbehorende applicaties te leveren, in combinatie met een volledig pakket aan training en diensten, kunnen wij voor klanten wereldwijd een soepele overgang naar SDN faciliteren.”

De Brocade SDN Controller wordt verder ontwikkeld op basis van OpenDaylight-code, zonder bedrijfseigen uitbreidingen. Brocade biedt geteste compatibiliteit met verschillende vendors en volledige, single-source ondersteuning voor Brocade SDN Controller-omgevingen. Brocade en zijn partners voorzien in een brede reeks opties op het gebied van ondersteuning, training en professionele services. Brocade Professional Services levert consultingdiensten voor hulp bij architecturale planning, implementatie en ontwikkeling van SDN. De trainingen van Brocade worden aangeboden in verschillende formats en bieden de conceptuele basis en vaardigheden die IT-organisaties nodig hebben om succesvol over te stappen op SDN. Eindgebruikers en ontwikkelaars kunnen de Brocade SDN Controller downloaden via de online community, profiteren van toegang tot community forums, documentatie en het Brocade Technical Assistance Center; use cases, tutorials en code samples delen en alles te weten komen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van netwerkgerelateerde open-source projecten.

“Brocade’s beslissing om open SDN-oplossingen beschikbaar te maken voor klanten is uniek”, vertelt Paul Parker-Johnson, hoofdanalist voor cloud- en virtuele systeeminfrastructuren bij ACG Research. “Door zijn controller te baseren op OpenDaylight-software en zijn eigen validatie, professionele ondersteuning en trainingsmogelijkheden toe te voegen om de overgang te stroomlijnen, biedt Brocade zijn klanten een zorgvuldig beheerd SDN-platform. Daarnaast zorgt Brocade voor extra zichtbaarheid en intelligentie in het beheer van SDN-implementaties dankzij applicaties met toegevoegde waarde, zoals Brocade Flow Manager, dat ontwikkeld is op basis van het open softwareframework dat zijn klanten zoeken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.