Brocade vergroot voorsprong op SDN-markt met OpenFlow 1.3-ondersteuning voor alle routers en switches in portfolio

Brocade geeft demo van SDN en Risk Mitigation door OpenFlow tijdens ONS 2014

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 12 maart 2014 08:53 uur

Brocade [Nasdaq: BRCD] ondersteunt OpenFlow 1.3 voor alle routers en switches. Hiermee vergroot het bedrijf zijn voorsprong op de Software-Defined Networking-markt (SDN). Een belangrijk onderdeel van de SDN-strategie van Brocade is een uitbreiding van de OpenFlow-ondersteuning. Van de Brocade® MLXe- en CER/CES-productseries tot en met de Brocade ICX® en VDX® Switch-series stelt Brocade klanten in staat om hun netwerken flexibeler en eenvoudiger te programmeren: van datacenter tot Local Area Network (LAN) tot Wide Area Network (WAN).

Hoewel eerdere versies van OpenFlow ingezet worden voor Research & Education Networks (REN’s) en andere early adopters, levert OpenFlow 1.3 een rijkere functionaliteit. Die is nodig voor commerciële en zakelijke netwerken om complex netwerkgedrag het hoofd te bieden en de prestaties te optimaliseren voor dynamische SDN-toepassingen. Deze functies omvatten Quality of Service (QoS), Q-in-Q, groepstabellen, Active Standby Controller, IPv6 en nog veel meer.

“OpenFlow 1.3 is een belangrijke versie die een deel van de kernfunctionaliteit levert, die de huidige netwerkomgevingen nodig hebben”, zegt Brad Case Meer, directeur Onderzoek van Data Center Networks bij IDC. “De complete ondersteuning van Brocade voor OpenFlow 1.3 gecombineerd met de functionaliteit voor een hybride-poortmodus, biedt organisaties een OpenFlow-migratiepad waarmee ze SDN kunnen omarmen zonder concessies te doen aan hun huidige productieverkeer.”

Brocade is al lang een voorstander van het OpenFlow-protocol. Het bedrijf verscheepte al meer dan een miljoen OpenFlow-poorten met zijn vlaggenschiprouters, zoals de Brocade MLXe Core Router, de compacte carrier Ethernet-routers en -switches, en Brocade CER- en CES-producten. Door ook de campus-LAN van het bedrijf en de portfolio’s voor datacenter-switching – de Brocade ICX- en VDX-productfamilies – te ondersteunen, maakt Brocade nieuwe SDN-toepassingen mogelijk, zoals Real-Time Threat Mitigation en Service Chaining. Hiermee biedt Brocade efficiëntere diensten en applicaties waarmee het tegelijkertijd de kosten blijft verlagen.

“Het belang dat Brocade hecht aan SDN, is duidelijk zichtbaar in de technologische bijdragen aan de Open Networking Foundation en OpenFlow”, aldus Curt Beckmann, voorzitter van de Forward Abstraction Working Group (FAWG) bij ONF en Principal Architect bij Brocade. “De echte waarde van de activiteiten op standaardiseringgebied van Brocade is het leveren van praktische en aantrekkelijke SDN-oplossingen. Het meest recente voorbeeld hiervan is de Flow-Aware Real-Time SDN Analytics OpenFlow-applicatie waarmee Brocade de finale heeft behaald van de SDN Idol-competitie tijdens de Open Networking Summit.”

Als dienstverleners en bedrijven zich oriënteren op SDN, moeten ze hun huidige bedrijfsvoering trouw blijven om economische en operationele redenen. Met de enige echte OpenFlow Hybride Port Mode-oplossing in de sector biedt Brocade aan klanten een pragmatische en efficiënte transitiemogelijkheid waardoor samenwerking tussen SDN- en niet-SDN-netwerken mogelijk is. De producten van Brocade zijn geschikt voor OpenFlow Forwarding op dezelfde fysieke infrastructuur als traditionele netwerkprotocollen. De OpenFlow-producten van Brocade stellen klanten in staat om nieuwe mogelijkheden toe te voegen aan SDN, terwijl ze de bestaande netwerkdiensten blijven ondersteunen. Het resultaat is een evolutionaire uitrol van SDN zonder grootschalige vervanging van kostbare apparatuur.

“Terwijl een datacenter een logische plek lijkt voor de inzet van SDN-technologieën, ontstaat er bij klanten een toenemende behoefte aan SDN in LAN en in WAN-omgevingen”, zegt Jason Nolet, vicepresident Data Center Networking van Brocade. “Door OpenFlow binnen onze complete IP routing- en switching-portfolio’s te ondersteunen, biedt Brocade zijn klanten een breed scala van passende oplossingen voor hun netwerk.”

Twee nieuwe hardwaremodules voor een SDN-schaalvergroting maken het mogelijk de programmeerbare architectuur van de Brocade MLXe-routers uit te breiden. De Brocade MLXe 2-poorts 100 Gigabit Ethernet (GbE) CFP2- en de Brocade MLXe 20-poorts 10 GbE-modules vergroten de netwerkflexibiliteit en schaal om de innovatie van diensten te stimuleren, zonder concessies te doen aan performance. Deze modules, gebouwd op Brocade VersaScale™ Packet Processing-technologie, bieden een investeringsbescherming door hun geïntegreerde OpenFlow-ondersteuning en de mogelijkheid om te upgraden naar toekomstige SDN-versies.

OpenFlow 1.3-ondersteuning op de Brocade MLXe-, CER- en CES-productseries staat gepland voor juni 2014. Huidige klanten kunnen zonder extra kosten upgraden naar OpenFlow 1.3. De Brocade ICX- en VDX-producten zijn qua hardware al geschikt voor OpenFlow en zijn qua ontwerp klaar voor softwareondersteuning later dit jaar.

OPEN NETWORKING SUMMIT

Tijdens de Open Networking Summit (ONS) van 3 t/m 5 maart 2014 demonstreerde Brocade een aantal oplossingen die geschikt zijn voor OpenFlow, inclusief de MLXe-, ICX- en VDX-producten.

OpenFlow 1.3 Campus Demo: Brocade demonstreerde hoe OpenFlow 1.3 een open software-defined campusnetwerk mogelijk maakt en nieuwe eisen, zoals BYOD, kan ondersteunen. Deze demo omvatte Brocade MLXe Core Routers en Brocade ICX Switches in een geoptimaliseerde campusomgeving met geïntegreerde, beveiligde netwerken. Deze netwerken gebruiken SDN voor dynamische traffic-scheiding, load-balancing en QoS.

Flow-Aware Real-Time SDN Analytics: Brocade toonde een SDN-applicatie die het bandbreedtegebruik van het netwerk optimaliseert, in te zetten is voor realtime detectie en die gedragsbeveiligingsrisico’s, zoals DDoS-aanvallen, kan beperken. Deze demo maakte gebruik van Brocade MLXe Core Routers in een OpenDaylight Project-setting en toonde automatische detectie en snelheidsbeperkingen van geaggregeerde grote datastromen, zoals SYN Flood Attacks.

On-Demand Data Center met OpenFlow: deze demonstratie toonde de belasting van een ‘On-Demand Data Center™ Network’ op basis van realtime netwerkgebruik en applicatiebehoeften. De demo deed dit met behulp van OpenFlow op Brocade VDX Switches.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?