Brocade versterkt leidende positie in Ethernet Fabric

Vernieuwing van VCS Fabric-portfolio zorgt voor naadloze overgang naar cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 20 februari 2014 12:00 uur

Met meer dan 1.700 klanten wereldwijd en meer dan 550.000 geleverde VDX-switchpoorten is Brocade [Nasdaq: BRCD] verantwoordelijk voor de meeste installaties in de Ethernet Fabric-sector. Het bedrijf blijft innoveren en zijn voorsprong versterken. Zo stelt het nu zijn multitenant-oplossingen ter beschikking, waaronder VCS Virtual Fabric, en komt het met nieuwe toevoegingen aan het Brocade® VDX® Switch-portfolio. Op deze manier vergroot Brocade zijn suite met voor cloud geoptimaliseerde, fabric-enabled switches.

Volgens Gartner “zetten traditionele, fysieke datacenternetwerken in de eerste plaats een ‘toegang, aggregatie, kern’-architectuur in met Spanning Tree Protocol (STP) voor topologiemanagement en een device-gebaseerd provisioning- en operationeel model. Een dergelijke architectuur en dergelijk model voldoen niet aan de eisen van moderne datacenters.”

Brocade zag dit ruim drie jaar geleden ook en wilde netwerken veranderen door een geautomatiseerde, efficiënte, VM-aware Ethernet Fabric-architectuur te bieden. Die levert de ideale netwerkbasis voor gevirtualiseerde, cloud-gebaseerde datacenters. De recente vernieuwingen van Brocade borduren voort op deze visie met uitgebreide mogelijkheden gericht op nieuwe datacentereisen, zoals netwerkvirtualisatie, en steeds veranderende netwerkeisen in datacenters van Cloud Service Providers (CSP’s) en grotere bedrijven.

Een van de nieuwe eisen van zowel CSP’s als grote bedrijven die Infrastructure-as-a-Service (IaaS) leveren, is de mogelijkheid om schaalbare multitenancy ondersteuning te bieden. Hiermee willen ze er zeker van zijn dat het verkeer van elke tenant privé blijft, ook al delen alle tenants dezelfde infrastructuur. Brocade heeft hiervoor twee multitenant-oplossingen ontwikkeld: VCS Virtual Fabric en de VCS Fabric Gateway for VMware NSX.

Brocade heeft ook het VDX-portfolio, zijn vlaggenschip, uitgebreid met nieuwe VCS fabric-enabled switches op basis van de nieuwe-generatie ASIC van Brocade. Een van de nieuwe producten is de eerste fabric-gebaseerde top-of-rack switch met 1 Gigabit Ethernet (GbE) dat te upgraden is naar 10 GbE door middel van een softwarelicentie. Dit biedt klanten ongeëvenaarde bescherming van investeringen. Daarnaast lanceert Brocade een complete suite met nieuwe-generatie line cards voor de Brocade VDX 8770-chassisswitch, variërend van 10 GbE Base-T tot 100 GbE.

Hoogtepunten van het nieuws

· Een reeks multitenant-oplossingen biedt flexibiliteit in netwerkarchitecturen.

o Brocade VCS Virtual Fabric is nu beschikbaar: een belangrijk onderdeel van Brocade VCS Fabric-technologie, ondersteund door Brocade VDX nieuwe-generatie switches. VCS Virtual Fabric is een alternatief voor overlaynetwerken en:

§ biedt een native, netwerkgebaseerde aanpak voor schaalbare multitenancy, waardoor datacenteroperators volledig inzicht in het netwerk behouden, gebruikmakend van hun bestaande tools;

§ biedt een zeer evolutionaire aanpak voor multitenancy die verstoring van huidige operationele en organisatiemodellen minimaliseert;

§ is hypervisor-onafhankelijk, dus ideaal voor klanten die meer dan een hypervisor overwegen in hun datacenter;

§ biedt geautomatiseerde voorzieningen voor tenants via open API’s en OpenStack.

· Brocade test momenteel actief onder klanten zijn VCS Gateway for VMware NSX die verkrijgbaar is vanaf maart 2014. Brocade ontwikkelde deze geïntegreerde en hoogwaardige gatewayoplossing in samenwerking met VMware, bedoeld voor klanten die voor het virtualiseren van hun netwerken de voorkeur geven aan overlayarchitecturen, zoals VMware NSX. Voordelen van de oplossing zijn:

o het brengt virtuele en fysieke omgevingen samen door tunnelverbindingen om te zetten in IP-verbindingen voor bare metal-servers waarop niet-gevirtualiseerde applicaties draaien, fysieke storage-devices of netwerkdiensten voor het draaien van specifieke hardware;

o het biedt orkestratieondersteuning voor netwerkvoorzieningen en -automatisering met Brocade VDX Ethernet Fabric-switches en VMware NSX-hypervisors;

o het zorgt voor robuustheid op gatewayniveau, zodat het mogelijk is meerdere VDX Ethernet Fabric-switches te verbinden voor ondersteuning van bedrijfskritische applicaties.

 · Nieuwe-generatie VDX-platforms

o Brocade VDX 6740T-1

§ Vaste 48 X 1GbE Base-T-poorten te upgraden tot 10 GbE Base-T.

§ Ongeëvenaarde prijs-kwaliteitsverhouding: entrypoint naar Ethernet Fabrics met de laagste kosten in de markt.

 

o Brocade VDX 8770-modules

§ 6 x 100 GbE poortmodule – de eerste en enige oplossing in de markt, die 100 GbE ‘poorten on-demand’ (PoD) binnen Ethernet Fabrics ondersteunt. Ontworpen voor 100 GbE-implementaties in de kern van het datacenter.

o 27 x 40 GbE poortmodule – voor dichte 40 GbE spine/middle-of-row-implementaties. Geoptimaliseerd met grote buffers voor het opvangen van microburst-verkeer in datacenters.

o 48 x 10 GbE BaseT-poortmodule – voor dichte 10 GbE leaf/middle-of-row-implementaties. Ontworpen om investeringen te beperken door de ondersteuning van 1/10 GbE-koperverbindingen, zonder dat dure glasvezelkabels nodig zijn.

 

Quotes

Jason Nolet, vicepresident Datacenter Switching & Routing van Brocade

“Legacy-netwerkarchitecturen zijn niet langer in staat te voldoen aan de strenge eisen die moderne datacenters stellen. Nu zowel ondernemingen als dienstverleners overstappen naar cloud-architecturen, is het noodzakelijk het legacy-datacenternetwerk te heroverwegen. Brocade VCS Fabric-technologie biedt de ideale netwerkbasis voor het moderne datacenter. Het voldoet aan de strengste eisen van datacenters, waaronder netwerkautomatisering en schaalbare, native netwerk-multitenancy. Brocade heeft het meest robuuste end-to-end-portfolio van alle datacenter-fabric-oplossingen. Brocade versterkt nu zijn leidende positie in Ethernet Fabrics en stelt klanten in staat te kiezen voor een geautomatiseerde netwerkarchitectuur die de zakelijke efficiëntie en flexibiliteit drastisch verbetert. Zo zorgt het voor een vijftig procent lagere OpEx boven alternatieven van concurrenten.”

Katsutoshi Fukuzawa, General Manager Cloud Infrastructure Department van Bit-Isle

“Multitenancy ondersteuning is iets waaraan elke moderne datacenter- en cloud-infrastructuur moet voldoen. Wij hechten veel waarde aan Virtual Fabric van Brocade. Het helpt ons eenvoudig grootschalige en zeer slimme multitenancy diensten te leveren. We hebben deze nieuwe mogelijkheid getest en het resultaat was indrukwekkend. We zagen dat Virtual Fabric op dezelfde manier werkt als standaard VLAN’s, dus we hadden geen extra kennis nodig. Wat ons ook overtuigde, was dat Virtual Fabric naadloos te installeren is in onze bestaande VDX-omgeving vanwege VCS Fabric-technologie. Met Brocade VDX-switches en VCS Fabric-technologie waren we in staat de workload en de benodigde tijd voor netwerkbeheer en -configuraties te verminderen. Dit maakt ons datacenternetwerk eenvoudiger en veerkrachtiger.”

 Robert Darrow, vicepresident Operations van Peak, de toonaangevende channel-gerichte cloud-provider

“Het datacenter voorbereiden op de toekomst is geen makkelijke taak. Wij investeren een aanzienlijk aantal resources zodat we er zeker van zijn dat onze leveranciers in staat zijn onze huidige en strategische eisen op de lange termijn te ondersteunen. Voor wat betreft het netwerk is deze aanpak van essentieel belang. We weten dat we met Brocade Ethernet Fabrics een oplossing hebben, die schaalbaar is en mee ontwikkelt met onze business. De mogelijkheid om eenvoudig te upgraden van snelheden van 1 GbE naar 10 GbE zonder hardwarevervanging, is zeer aantrekkelijk voor ons. VCS Fabric-technologie geeft ons de eenvoud, de betrouwbaarheid en het niveau van automatisering die wij nodig hebben om onze business te laten groeien.”

Ian McClarty, President van PhoenixNAP

“De Virtual Fabric-feature van de VCS Fabric-technologie van Brocade sprak ons erg aan. Het neemt de schaalbaarheidsproblemen weg, die inherent zijn aan traditionele multitenant-segmentatietechnieken. De volledige oplossing was erg eenvoudig te implementeren en hielp ons onze omgeving drastisch te vereenvoudigen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.