Brocade verstevigt leiderschap in automatisering met automatiseringsplatform voor open netwerken

Brocade Workflow Composer transformeert IT-operaties met op DevOps geïnspireerde, Cross-Domain netwerkautomatisering om de agility van bedrijven te verbeteren

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 14 juni 2016 09:23 uur

Brocade (NASDAQ: BRCD) heeft vandaag Brocade Workflow Composer aangekondigd, een nieuw server-based platform voor de automatisering van netwerken waarmee ondernemingen en cloudserviceproviders hun IT-operaties kunnen verbeteren om flexibeler en wendbaarder te worden. Brocade Workflow Composer biedt netwerkautomatisering in de stijl van DevOps om netwerken van meerdere leveranciers van data te voorzien, te valideren en om problemen op te sporen en op te lossen — en netwerken tegelijkertijd met werkstromen te integreren over meerdere IT-domeinen voor end-to-end automatisering.

Nu bedrijven hun business steeds meer virtualiseren, hebben ze een onderliggende netwerkarchitectuur en automatisering nodig om flexibeler en wendbaarder te worden. Dankzij deze New IP-architectuur kan het netwerk een platform worden voor innovatie en voor de ontwikkeling, levering en beveiliging van nieuwe applicaties. Uit een wereldwijde enquête onder CIO’s (Vanson Bourne, mei 2015) bleek dat 75 procent van de respondenten zei dat het netwerk van invloed is op de mate waarin hun organisaties bedrijfsdoelstellingen kunnen bereiken. Het feit dat netwerken onvoldoende geautomatiseerd zijn en onvoldoende met andere IT-operaties en instrumentenketens geïntegreerd zijn, is veruit de grootste beperking waardoor de virtualiseringsslag nog maar zo weinig oplevert.

Brocade, dat al sinds lang bekend staat om zijn automatiseringsoplossingen, begon in 1995 met netwerkoplossingen voor dataopslag. In 2009 verstevigde Brocade zijn leidende positie als automatiseerder met de eerste Ethernet fabrics aanpak in de industrie, bestaande uit Brocade® VDX-switches voorzien van Brocade VCS® Fabric-technologie. Eerder dit jaar breidde Brocade zijn data-center-fabric portfolio uit met Brocade IP Fabrics, een open, op standaarden gebaseerd ontwerp dat gebruikmaakt van cloud-bewezen op BGP gebaseerde architecturen, met automatisering geleverd door de nieuwe Brocade Workflow Composer. Nog recenter verwierf Brocade StackStorm, een innovatieve leverancier van event-driven automatiseringssoftware, om de mogelijkheden van automatisering in de stijl van DevOps aan het netwerk toe te voegen. StackStorm-technologie is nu een fundamenteel element van Brocade Workflow Composer.

“Meedoen met de virtualiseringsslag kan voor veel organisaties intimiderend zijn, door de noodzaak van veranderingen in de netwerkinfrastructuur, organisatie- en operationele modellen en nieuwe vaardigheden. Maar, wanneer alles wordt opgedeeld in behapbare en logisch opeenvolgende stappen, kunnen organisaties het traject in hun eigen tempo doorlopen,” zegt Jason Nolet, senior vice president, Switching, Routing and Analytics Products Group bij Brocade. “Een van de eerste dingen waarmee je moet beginnen, is een nieuwe benadering van netwerkautomatisering. Met Brocade Workflow Composer, slaat Brocade een brug tussen IT-silo’s en maakt het end-to-end automatisering mogelijk van IT-werkstromen met diverse functionaliteiten.”

Een op werkstromen gerichte benadering van automatisering verhoogt de wendbaarheid van bedrijven
Om automatisering over meerdere domeinen mogelijk te maken, moeten organisaties uitgaan van werkstromen. Werkstromen zijn inmiddels een fundamenteel onderdeel van IT-operaties bij zeer grootschalige cloud-providers, omdat het bewezen mechanismen zijn voor het converteren van regels en beleid naar op maat geleverde IT-services. Aangezien een werkstroom een verzameling van taken is die vaak handmatig en routinematig uitgevoerd worden, functioneert het als een sterk fundament voor de ontwikkeling van automatisering.

Werkstromen kunnen binnen één domein vallen, zoals het met data bevoorraden van een netwerkapparaat, of meerdere domeinen beslaan, zoals een probleem met een netwerkapparaat opsporen en automatisch een helpdeskticket creëren en toewijzen aan een netwerkbeheerder. Door werkstromen over meerdere domeinen te automatiseren, worden de handmatige stappen van het opsporen van een probleem, het vaststellen van de mogelijke oorzaak, het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden en zelfs het creëren van een probleemticket of het oproepen van een meer ervaren medewerker overbodig. Zo kan de IT de kans op door mensen veroorzaakte fouten minimaliseren, de operationele efficiency verbeteren en de tijd van probleem tot oplossing enorm reduceren. Volgens ZK Research zijn menselijke fouten voor 35 procent verantwoordelijk voor de downtime van netwerken. Door netwerken te automatiseren kan die downtime tot nul worden gereduceerd.

“Wanneer ik wakker word gemaakt voor de melding van een probleem, is het mooi dat ik een event-driven automatiseringssysteem heb, dat de melding al heeft geëvalueerd en me alle data heeft gegeven die ik anders handmatig had moeten beoordelen”, aldus Benjamin Goldsbury, verantwoordelijk technisch beheerder voor de site van een sociaal-netwerkbedrijf. “Als een geautomatiseerde werkstroom een niet-responsief systeem kan rebooten om een probleem te verhelpen, dan verandert wat vroeger een wake-up call om twee uur ’s nachts was in een follow-up ticket de volgende dag om tien uur ’s ochtends”.

Belangrijkste kenmerken van Brocade Workflow Composer
Anders dan andere oplossingen voor de automatisering van netwerken, die vaak monolithisch en van een bedrijf zelf zijn en alleen het met het netwerk te maken hebben, beschikt Brocade Workflow Composer over de volgende kenmerken:
Software-driven lifecycle management. Brocade Workflow Composer automatiseert de cyclus van het hele netwerk, van de eerste bevoorrading en validatie tot troubleshooten en automatisch gegenereerde oplossingen.
Integratie van meerdere domeinen. Brocade Workflow Composer gebruikt aanpasbare integratiepunten om events van elk ander netwerkapparaat te herkennen, met een platform en software over meerdere domeinen, om daarna acties op te roepen door andere tools en applicaties en een geautomatiseerde werkstroom uit te voeren. Brocade Workflow Composer biedt meer dan 1900 aanpasbare integratiepunten voor populaire platforms en applicaties zoals Linux, Windows, vSphere, AWS, Azure, CloudFoundry, OpenStack, Docker, Kubernetes, CoreOS, FireEye, New Relic, Sensu, Splunk, ChatOps, PagerDuty en VictorOps.
Flexibele werkstroomautomatisering voor netwerken van verschillende leveranciers. Brocade Workflow Composer maakt IT flexibel en biedt keuze, met kant-en-klare aanpasbare of zelf te bouwen werkstroomautomatisering voor netwerken — allemaal ondersteund in netwerkomgevingen van verschillende leveranciers.
Op DevOps geïnspireerde methodologieën. De uitvoering van de werkstroom wordt geleverd door het open, uitbreidbare en op microservices gebaseerde framework van Brocade Workflow Composer. Dit framework maakt gebruik van StackStorm, een variant van andere, populaire open-source DevOps-technologieën en ook van een goed werkende community voor innovatie en samenwerking met anderen.

“Dankzij de Python-bibliotheek van Brocade Workflow Composer wisten we onze ontwikkeltijd terug te brengen van twee maanden naar twee weken, waardoor we ons konden concentreren op het bieden van de beste prestaties en beschikbaarheid voor onze klanten,” zegt Tim Harrison, productarchitect en technologievoorvechter bij Q9 Networks, Canada’s vooraanstaande leverancier van geoutsourcete infrastructuren voor datacenters, een bedrijf dat als een van de eerste met Brocade Workflow Composer mocht werken. “Als Q9 zijn we niet alleen continu bezig met het optimaliseren van nieuwe cloud-based services om te voldoen aan vereisten van onze klanten, maar ook om met behulp van Brocade Workflow Composer de wendbaarheid van bedrijven te verbeteren door netwerken te automatiseren.”

Organisaties die hulp nodig hebben bij het transformeren van hun team voor de ontwikkeling en het beheer van hun netwerk kunnen gebruikmaken van Brocade NetDev Professional Services. Brocade NetDev is uitgerust met ervaren ontwikkelaars van netwerksoftware en maakt gebruik van oplossingen van Brocade en andere leveranciers om klanten te helpen bij hun automatiseringstraject.

Verpakking en beschikbaarheid
StackStorm, in maart 2016 overgenomen door Brocade, heeft een goed werkend open-source project en community opgericht die Brocade voort zal zetten en waaraan het bij zal dragen onder de naam StackStorm. De StackStorm integratiemogelijkheden over meerdere domeinen zijn nu verkrijgbaar via GitHub.

Brocade Workflow Composer maakt zowel gebruik van StackStorm open-source technologie als van andere organische en open-source technologieën en voegt er eersteklas functionaliteit en support aan toe. Een proefversie van Brocade Workflow Composer is nu verkrijgbaar. Het uiteindelijke product wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2016 uitgebracht.

Aanvullende bronnen
• Blog: Network Operators: Evolve or Get Left Behind (Engels)
• ESG Report: Leveraging Network Automation for Greater IT Agility and Operational Efficiency (Engels)
• Brocade Workflow Composer At-A-Glance (Engels)

Noot voor de pers:

Contactpersonen Brocade
Media Relations Investor Relations
Liza Goldberg Michael Iburg
408.333.0337 408.333.0233
[email protected] [email protected]

Nederlands perscontact:
Wisse Kommunikatie
Peter Drent
026-4431523
[email protected]


Over Brocade

De netwerkoplossingen van Brocade (NASDAQ: BRCD) helpen ’s werelds grootste, toonaangevende organisaties hun netwerken te transformeren in innovatieve bedrijfsplatforms. Met oplossingen voor datacenters in zowel de publieke als de private sector die netwerken tot aan de rand omspannen, is Brocade toonaangevend in de industrie bij het overstappen naar netwerken met New IP-infrastructuren die een vereiste zijn in het huidige tijdperk van digitale business. (www.brocade.com)

© 2016 Brocade Communications Systems, Inc. Alle rechten voorbehouden.
Brocade, Brocade Assurance, het B-wing-symbool, ClearLink, DCX, Fabric OS, HyperEdge, ICX, MLX, MyBrocade, OpenScript, VCS, VDX, Vplane en Vyatta zijn geregistreerde handelsmerken, en Fabric Vision is een handelsmerk van Brocade Communications Systems, Inc., in de Verenigde Staten en/of in andere landen. Andere merk-, product-, of dienstennamen die hierboven zijn genoemd, zijn het handelsmerk van hun respectieve eigenaren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.