Brocade Vyatta Controller maakt einde aan vendor-lock-in: klanten zijn in staat netwerkinnovaties te leveren voor The New IP

Gratis SDN Controller-licentie en nieuwe diensten voor gebruikers en ontwikkelaars bieden opstap voor Software-Defined Networking

 • Bedrijfsnieuws van
 • Brocade
 • geplaatst op
 • 22 januari 2015 12:14 uur

Brocade (Nasdaq: BRCD) helpt klanten hun reis naar open Software-Defined Networking (SDN) te versnellen met een gratis jaarlicentie voor de onlangs geïntroduceerde Brocade® Vyatta® Controller. Het platform is vanaf nu gratis te downloaden. De Brocade Vyatta Controller stelt bedrijven en serviceproviders in staat hun SDN-gebruikscases grondig uit te proberen en te evalueren zonder te hoeven investeren in dure, tijdrovende hardwareaankopen of software-integraties. De gratis licentie is goed voor het beheer van maximaal vijf fysieke of virtuele netwerknodes in een non-productieomgeving. Bij de licentie zijn ook zestig dagen gratis toegang – 24×7 en vanaf elke locatie overal ter wereld – tot het Brocade Technical Assistance Center inbegrepen.

De overgang naar The New IP die de branche momenteel doormaakt, vereist een open, softwaregedreven strategie om optimaal te profiteren van de voordelen van big data, cloud, mobiele en sociale initiatieven. Een open-source SDN-oplossing biedt meer innovatie, interoperabiliteit en keuze, en elimineert tegelijkertijd prijzige vendor-lock-ins. Voor de implementatie van een nieuwe netwerkaanpak is echter vaak unieke expertise nodig. Uit onderzoek van Gigaom[1] blijkt dat de meerderheid van de organisaties geïnteresseerd in open-source SDN, deze technologie wil afnemen bij een commerciële leverancier. Zo verlagen ze hun adoptierisico’s en zijn ze er zeker van dat ze betrouwbare ondersteuning krijgen – een essentieel onderdeel van de Brocade-aanpak voor wat betreft open-source SDN.

Om de ontwikkeling van innovatieve netwerkapplicaties te promoten, komt Brocade ook met de Brocade Vyatta Controller Developer Edition. Deze versie biedt een uitgebreide set tools – waaronder templates, bibliotheken en testomgevingen – die ontwikkelaars helpt snel SDN-applicaties te schrijven, te testen en ze eenvoudig in gebruik te nemen. De Brocade Vyatta Controller kent geen merkgebonden extensies, zodat ontwikkelaars ervan uit kunnen gaan dat hun applicaties op elke andere op OpenDaylight gebaseerde controller draaien. Daarnaast behouden zij alle intellectueel-eigendomsrechten voor de applicaties die ze bouwen.

Nu SDN de nieuwe prioriteit is voor zowel ontwikkelaars als gebruikers, helpen de nieuwe Brocade-diensten organisaties zo soepel mogelijk over te stappen naar SDN. Het gaat om de volgende diensten.

 • Brocade Technical Support biedt een supportteam als één aanspreekpunt voor structureel onderhoud, begeleiding bij implementaties en het oplossen van problemen – en dat voor de volledige Brocade Vyatta Controller-omgeving. Daarnaast zijn ook speciaal daarvoor aangewezen ontwikkelingsexperts beschikbaar voor het oplossen van problemen, of ontwikkelaars nu eenvoudige automatiseringsscripts schrijven of complexe serviceapplicaties creëren.
 • Brocade Certified Education biedt de conceptuele basis en vaardigheden die IT-organisaties nodig hebben om SDN succesvol te implementeren. Denk aan trainingen voor netwerkengineers die op maat gemaakte applicaties willen creëren voor interacties met de Brocade Vyatta Controller.
 • Brocade Professional Services biedt advies bij SDN-implementaties en -ontwikkeling. Deskundigen op dit gebied kunnen direct samenwerken met gebruikers en ontwikkelaars om de juiste omgeving te creëren en er zo voor te zorgen dat applicaties presteren zoals verwacht.
 • De online community is een onafhankelijke online plek bedoeld om het praktische onderzoek naar de vele facetten van open-source-netwerken voor operators en ontwikkelaars te bevorderen. Via de community kunnen klanten:
  • de Brocade Vyatta Controller downloaden;
  • communityfora en documenten bekijken en het Brocade Technical Center benaderen;
  • gebruikscases, tutorials en codesamples delen;
  • op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in netwerkgerelateerde open-source-projecten.

“Met deze gratis licentie onderscheidt Brocade zich nog verder: we zetten ons altijd in om klanten te helpen hun overstap naar The New IP te versnellen door ze een open SDN-oplossing op basis van de Brocade Vyatta Controller te bieden”, zegt Kelly Herrell, senior vicepresident en General Manager Software Networking van Brocade. “Met onze gratis licentie, de nieuwe diensten voor zowel gebruikers als ontwikkelaars, en onze loyaliteit aan OpenDaylight nemen we niet alleen de hoge drempels voor het implementeren van SDN-oplossingen weg, maar we versnellen ook de tijd van proof-of-concept tot productie.”

De Brocade Vyatta Controller is een volledig geteste en gedocumenteerde versie van het OpenDaylight-platform en van gegarandeerde kwaliteit. Dit door een community geleid, open framework bevordert innovatie en creëert een transparantere SDN-aanpak. Anders dan andere leveranciers deelt Brocade alle verbeteringen aan de Brocade Vyatta Controller met de community. Zo is interoperabiliteit met andere controllers op basis van OpenDaylight altijd gegarandeerd. Daardoor worden nieuwe features, functies en uitbreidingen regelmatig erin opgenomen, in tegenstelling tot traditionele twee- of driejaarlijkse updates van beheersoftware. Andere unieke features van de Brocade Vyatta Controller zijn:

 • een ontwerp dat platformonafhankelijk en besturingssysteem- en hypervisor-agnostisch is. Dit maakt het mogelijk fysieke en virtuele netwerkplatforms van meerdere leveranciers te beheren;
 • gebruiksvriendelijke GUI, installatietools en volledige ondersteuning, waarmee de time-to-competence, time-to-deployment en kosten van structureel beheer te verlagen zijn.

“We weten dat organisaties programmeerbare netwerken willen en Brocade maakt de weg vrij voor wie nu SDN wil”, zegt Neela Jacques, Executive Director van OpenDaylight. “Van een gezondheidszorginstelling die netwerkactiviteiten op maat wil maken tot en met een campusorganisatie die snellere provisioning wil – er zijn talloze gebruikscases voor SDN en aan veel andere hebben we nog niet eens gedacht. Met OpenDaylight aan het roer kan Brocade zijn oplossing snel doorontwikkelen om zo tegemoet te komen aan de behoeften van klanten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.