Brocade zet traditionele Network Visibility-markt op z’n kop met introductie van complete New IP-oplossing

Software-enabled, open oplossingen voor een flexibele, schaalbare en gesegmenteerde architectuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 27 oktober 2015 12:47 uur

Brocade introduceert nieuwe oplossingen voor Network Visibility en een nieuw partner-ecosysteem die operators van mobiele netwerken de mogelijkheid geven inzicht te verkrijgen in hun netwerkverkeer. De operators kunnen bovendien hun van oudsher gesloten en monolithische infrastructuur omvormen tot een software-enabled, open en gesegmenteerde infrastructuur.

Met deze open en softwaregeoriënteerde architectuur, de hoekstenen van de New IP, herdefinieert Brocade de visibility-infrastructuur voor het mobiele dataverkeer. Operators van mobiele diensten kunnen nu sneller overstappen op een flexibele infrastructuur die in staat is om de explosief toegenomen hoeveelheid data en de capaciteitsbehoeften van mobiele 4G-/LTE-netwerken en het toekomstige 5G-netwerk te ondersteunen.

Mobiele operators staan onder druk nu de gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU, of Average Revenue Per User) uit gesprekken onvoldoende wordt gecompenseerd door de inkomsten uit mobiele data. Tegelijk is er een explosieve toename van het gebruik van Over-The-Top-diensten, ofwel OTT-diensten, zoals video, die nog grotere netwerkcapaciteit en prestaties vereisen. Deze trend leidt tot de versnelde uitbouw van 4G-/LTE-netwerken en er wordt al druk gepland omtrent de aanstaande implementatie van 5G. Tijdens deze overgangsfases is het belangrijk dat mobiele operators een goed inzicht hebben in wat er op hun netwerk gebeurt. Dergelijke analyses kunnen de kosten beheersen en helpen om nieuwe premium services en inkomsten te ontwikkelen. Het probleem is echter dat de traditionele visibility-infrastructuren nooit zijn ontworpen om de nieuwste generatie mobiele netwerken te ondersteunen.

De open, software-enabled visibility-infrastructuur van Brocade is een innovatieve manier om deze belangrijke uitdaging aan te pakken. Het aanbod Brocade® Network Visibility-producten bestaat uit:

· Brocade MLXe Packet Brokers en Brocade ICX® Packet Brokers: een uitgebreide serie packet brokers voor de meest uiteenlopende density-, performance- en programmeerbehoeften van mobiele operators met een volledig eigen netwerk (Tier 1).

· Brocade Virtual Packet Broker: de eerste full-featured, virtuele TAP/packet broker voor vEPC-omgevingen.

· Brocade Session Director: softwaregebaseerde scheiding van de mobiele control flow in het visibility-netwerk, ontwikkeld met het oog op maximale schaalbaarheid, realtime programmeren van packet brokers en een verbeterde netwerkintelligentie.

· Brocade Packet Probes: softwaregebaseerde, schaalbare, wire-speed packet processing engines die het dataverkeer van mobiele dragers decoderen, reduceren en aansturen, en daaruit de essentiële metadata halen die nodig zijn voor netwerkmonitoring- en -analyseoplossingen.

· Brocade Visibility Manager: een uniforme beheerapplicatie voor de volledige Brocade Network Visibility-oplossing.

· Open API’s: Application Programming Interfaces voor de koppeling van het Brocade-systeem aan componenten van derden, zodat alle keuzevrijheid aanwezig is in elke laag van de visibility-infrastructuur.

Deze gecombineerde oplossing transformeert de infrastructuur voor de mobiele operator op zo’n manier dat compleet nieuwe vormen van flexibiliteit en keuze worden gecreëerd. De softwaregeoriënteerde aanpak zorgt er tegelijk voor dat de packet brokers realtime kunnen worden geprogrammeerd. Het resultaat is een dynamische, schaalbare architectuur die honderd miljoen gebruikers per packet core aankan, wat een ongekende prestatie is.

“Met de Brocade Network Visibility-producten die wij nu aanbieden, kunnen mobiele operators hun visibility- en analyseomgeving op compleet nieuwe manieren optimaliseren”, aldus Jason Nolet, senior vicepresident van de Switching, Routing and Analytics Products Group van Brocade. “Onze aanpak om zicht te bieden op het netwerk vereenvoudigt het werken met een diverse visibility-omgeving en bezorgt het visibility-netwerk van mobiele operators een software-enabled infrastructuur en open architectuur.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.