Brocade zorgt voor dataprivacy in public en private cloud-implementaties voor The New IP

Allereerste wire-speed inline encryptie voor modulaire routers nu beschikbaar

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 2 februari 2015 14:47 uur

Nu dataprivacy wereldwijd steeds belangrijker wordt, introduceert Brocade (Nasdaq: BRCD) de allereerste native poortgebaseerde encryptiefunctionaliteit voor modulaire routers in de markt. Deze oplossing levert encryptie ingebouwd in lijn met de I/O-poorten. Hiermee vermijden klanten prestatieverlies, operationele complexiteit en hoge kosten die spelen bij de inzet van services blades of externe appliances voor encryptie. De nieuwe optie biedt betere privacy voor alle data in campus- en datacenternetwerken en Wide Area Networks van bedrijven, serviceproviders en in de publieke sector.

Om data die beweegt tussen datacenters, vestigingen en campusgebouwen te beschermen, voegt Brocade encryptie van het hoogste niveau in de markt toe aan zijn MLXe-routers: IPsec Suite B-algoritmes met ondersteuning voor AES 256-bit keys. Dat doet het bedrijf via een speciaal daarvoor ontwikkelde lijnmodule en verbeteringen aan het besturingssysteem. Met de updates zijn dure, speciale switch/routerencryptie-services blades of beveiliging-appliances van externe partijen niet meer nodig. Ook maakt de oplossing een einde aan latency die de performance terugdringt, en aan complexe handelingen gerelateerd aan dit soort add-on-apparaten.

IT-teams weten allemaal dat het toevoegen van beveiligingsapparaten van grote invloed is op de performance van applicaties en de productiviteit van medewerkers. Dat leidt tot lastige beslissingen die niet alleen een risico vormen voor de business, maar ook voor werknemers en klanten.

“Uit een recent onderzoek onder IT-professionals in Noord-Amerika blijkt dat de netwerkperformance met 75 procent daalt als beveiliging-appliances zijn ingesteld, zoals firewall, antivirus, deep packet inspection en encryptie”, zegt Zeus Kerravala, oprichter van ZK Research. “Daarnaast gaf 44 procent aan dat men compromissen moet sluiten tussen netwerkperformance en security. En bijna veertig procent van de respondenten beperkt zulke functies in security-apparaten of stelt ze helemaal buiten werking om beïnvloeding van de netwerkperformance te vermijden.”

Bij de nieuwe security-functionaliteit die aan de Brocade MLXe-routers is toegevoegd, horen zowel 256-bit IPsec-encryptie als 128-bit MACsec-encryptie: de gouden-standaardprotocollen die organisaties gebruiken om end-to-end databescherming te helpen realiseren. Beide security-protocollen zijn in te stellen op wire-speed voor een doorvoersnelheid van maximaal 44 Gbps (IPsec) of 200 Gbps (MACsec) per module. Dat komt neer op de hoogste niveaus van netwerkperformance-eisen.

“Nu datalekken wereldwijd de krantenkoppen halen, is het beveiligen van vertrouwelijke informatie topprioriteit voor elke organisatie. Klanten hebben overal in hun infrastructuur beveiliging nodig, maar vooral voor de data die zich over de WAN bewegen. Van oorsprong zijn performance en kosten de grootste drempels voor een brede adoptie van netwerkencryptietechnologie”, zegt Jason Nolet, senior videpresident Switching, Routing & Analytics Products van Brocade. “Door gebruik te maken van innovatieve, I/O-gebaseerde encryptie in Brocade MLXe-routers, kunnen organisaties nu profiteren van tot wel 44 Gbps aan wire-speed IPsec-encryptie per trunk en meer dan 1Tbps per router. Daarmee behalen ze een vijf keer hogere performance tegen een derde van de kosten – zonder de operationele complexiteit – van vergelijkbare oplossingen.”

Door encryptie en decryptie native toe te voegen aan de I/O-modules van de router, kan het netwerk nu voor het eerst de privacy garanderen van alle data die zich eroverheen beweegt. Met wire-speed encryptie in de router zijn klanten in staat alomtegenwoordige dataprivacy voor al hun The New IP-activiteiten mogelijk te maken. Ook ontlasten ze hun appliances, verbeteren ze de performance en vergroten ze hun algehele IT-beveiligingsprofiel.

De nieuwe IPsec- en MACsec-functionaliteit voor de Brocade MLXe-routers is te gebruiken in samenwerking met voor IPsec Suite B geschikte platforms van externe partijen. Daarnaast is de functionaliteit een aanvulling op de MACsec-functionaliteit in de Brocade ICX®-serie switches. IPsec-interoperabiliteit met de Brocade Vyatta® vRouter staat gepland voor een toekomstige release. Die optie stelt klanten in staat native netwerkencryptie in te zetten voor privacy van al hun data in hybrid cloud-implementaties.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.