BT en Rajant Corporation brengen wereldwijde netwerken naar het hart van de industriële omgeving

BT biedt Rajants draadloze ‘mesh’-netwerkoplossingen wereldwijd aan

  • Bedrijfsnieuws van
  • BT
  • geplaatst op
  • 2 september 2015 10:55 uur

BT, één van ‘s werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en –oplossingen en actief in meer dan 170 landen, en Rajant, voorloper in innovatieve ‘kinetic mesh’ technologie voor private draadloze netwerken, kondigen vandaag een internationaal raamwerkcontract aan waarbij BT’s wereldwijde netwerkdekking dieper doordringt in de industriële activiteiten van klanten. Deze overeenkomst helpt organisaties om data te verzamelen van duizenden apparaten – zoals sensoren, autonome voertuigen, industriële machines, high-definition camera’s, VoIP systemen – en deze met hun bedrijfsnetwerken en datacenters te verbinden.

Waar bedrijven profiteren van de Internet of Things (IoT) om verder te automatiseren en efficiencyvoordelen te behalen, blijft het belang van een veilig, veerkrachtig en adaptief netwerk zonder ‘single point of failure’ vooral bij industriële bedrijven van cruciaal belang – want schade door stilstand kan al snel oplopen tot miljoenen dollars per uur.

“Onze overeenkomst met Rajant maakt het mogelijk om het bereik van ons netwerk verder uit te breiden, en dieper door te dringen tot de kernactiviteiten van onze klanten,” zegt Hubertus von Roenne, vice president, Global Industry Practices, BT. “Dit betekent dat onze klanten met apparaten binnen productielijnen, en in afgelegen gebieden zoals mijnen, boorplatformen en andere industriële omgevingen, meer van hun apparatuur online kunnen brengen en de industriële IoT inzetten om prestaties te verbeteren en concurrentievoordeel te behalen.”

“We zijn blij samen te werken met een toonaangevende, internationale netwerkdienstverlener zoals BT. Deze overeenkomst vergroot Rajants reeds grote aanwezigheid binnen industriële applicaties en zal onze leiderschapspositie in draadloze ‘mesh networking’ versnellen,” aldus Bob Schena, CEO en mede-oprichter van Rajant. “Deze samenwerking is baanbrekend voor ons en zien wij als een bewijs voor de betrouwbaarheid van onze draadloze ‘mesh technology’ en voor de mensen die onze producten en diensten leveren.”

Rajant maakt mobiele, schaalbare en betrouwbare kinetische draadloze ‘mesh network technology’. Deze levert een ‘always-on’ communicatienetwerk zodat belangrijke applicaties real-time gebruikt kunnen worden.

BT Global Services is een leider in netwerkgebaseerde IT-diensten en ondersteunt toonaangevende multinationals wereldwijd in verschillende sectoren, waaronder defensie, olie en gas, mijnbouw en productiebedrijven en organisaties in de publieke sector. Deze klanten hebben real-time netwerkprestatiemonitoring en betrouwbare IT-diensten nodig.

Naast de kinetic mesh producten en diensten zal Rajant via deze overeenkomst ook wereldwijde training, gezamenlijke sales- en marketing-initiatieven en productdemonstraties leveren.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...